Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-19, 01:28 AM   #501
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
依家先睇番成個生放

寺田:
選男既話 女就坐亡靈
相反都係

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 01:37 AM   #502
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
依家先睇番成個生放

寺田:
選男既話 女就坐亡靈
相反都係
無總統,散場了
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 01:57 AM   #503
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
GGG根本係立繪演出吧,負責條友炒左佢啦

舊 01-12-19, 08:35 AM   #504
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我都等咗好耐,近年最愛機人番
好想機戰救返白毛出黎,唔好坐一世監

真三一呢,呢隻真三一龍我未見過,出處係邊?(早乙女用果架?)
主角機,應該都係增量彈倉之類做power up
機體流程

三一出現打敵人
三一不足力了
出一部新機叫三一龍(簡稱G/新三一)

三一龍也不足力時

博士又做了一台新機叫真三一

這部分全是舊機唔得就做新機
但其實三一能源真正力量是進化

就在真三一都唔足夠打時
三一龍發生異變 進化成真三一龍

原因是三一龍當初設計時有一個增幅器(量產機沒有)
而這東西因為三一能源+不明原因 異變進化了(所以不能量產,部部都有)
再影響到三一龍進化成真三一龍

從此 真三一龍就會慢慢進化了
真三一龍>不明>三一大龍/飛龍>不明>三一聖龍>>作者死前>三一皇帝

----------------------------
另外 世界最終之日那隻真龍
是完全兩隻不同等級的東西
真龍是博士用好多好多部量產新三一龍合體出來
沒有無限進化功能的
極限就只有真龍那樣子

所以真龍和真三一龍要分開叫法

不過機戰T 中參戰是世界最終之日
可能有以下的可能性

1.出現真三一龍vs 真龍 劇情
因為博士一開始是用大量產機做真龍
但原版還存在地底(仲自己長年累月地沉睡進化成真三一龍)
在真三一被打爆時 ,剛好被打到落地底研究所 就轉坐真三一龍

2.次元流 真三一被打爆時,別次元已經進化了的真三一龍過來救主人

3.強姦設定, 真龍/真三一 進化成真三一龍

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 01-12-19 10:17 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 10:28 AM   #505
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
世界最後之日果部巨型野叫真Dragon
呢部叫真Getter Dragon
即係果部野連個名都唔係Getter
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 10:33 AM   #506
HM

引用:
作者: Kain 查看文章
其實本身都唔覺Z3同Z1好有連繫
個感覺就好似打完原種打遊星主咁
由手機版發出
其實Z1同Z3既世界都各自用到唔少BIG-O既劇情同設定,所以連繫感好強
問題係有幾多人有睇BIG-O呢

引用:
作者: Tano 查看文章
男主草尾毅又真係好少係機人番配主角群

女主要Wiki一下先

原來18’鬼太郎貓女
庄司宇芽香係魔裝F同Z3都有配原創女敵役
寺田選擇原創主角其中一個方向係提拔配過雜魚既聲優
舊 01-12-19, 11:56 AM   #507
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: HM 查看文章
其實Z1同Z3既世界都各自用到唔少BIG-O既劇情同設定,所以連繫感好強
問題係有幾多人有睇BIG-O呢

庄司宇芽香係魔裝F同Z3都有配原創女敵役
寺田選擇原創主角其中一個方向係提拔配過雜魚既聲優
即係BigO先係Z真主線?
就憑果幾關?

利申無睇
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 12:12 PM   #508
pet3
The One

引用:
就憑果幾關?

利申無睇
由手機版發出
世界觀 虛假世界和記憶
所以很方便

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-12-19, 12:13 PM   #509
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: pet3 查看文章
機體流程skip
謝解答,上兩集魔神ZERO出來,龍馬用真三一同佢打,我仲諗會唔會更強嘅機比佢渣,原來真係有
因為沒有看漫畫版,所以不知道這個機體

反而地球最後之日成日看,真龍其實都很帥
應該不會強姦設定,不過唔會一開始有得用嘅,如果打早乙女就轉機會太快
至少都要打爆木星之後,
我估係真龍衝入次元洞自爆見到呢隻野再轉渣⋯⋯(反正原作都會見到三一皇帝同好多三一戰機)
不過預告背景係地球⋯⋯⋯⋯
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 01:29 PM   #510
HM

引用:
就憑果幾關?

利申無睇
由手機版發出
引用:
作者: pet3 查看文章
世界觀 虛假世界和記憶
所以很方便
多元世界既誕生方式就係來自於超時空世紀粒時空震動彈,結構源自BIG-O既模範城 (遊戲既解釋係模範城係哀御使建造既避難所兼實驗室,模擬多元世界)

模範城本身係一個舞台,有導演同演員存在,而呢個舞台已經上演左無數次,對應多元世界1萬2千年既輪迴,呢度又用埋創聖既設定

模範城本身係一個封閉空間呢一樣野,同樣地係故事被應用為避難所,外面咩野事都影響唔到入面
時獄篇既時獄就係規模更大既模範城,同樣係哀御史既傑作

甚至Z3被人鬧得最多既失憶梗,其實就係BIG-O第二季第一集,羅渣史密斯失憶既劇情
然後回復記憶果關係喜御使引導Z隊去模範城,做一次BIG-O第二季第一集既劇情
羅渣回復記憶既時候,所有人都回復記憶

THE BIG軍團被當左黑歷史遺產一部分
模範城外面既廢墟係模擬緊亞古捷斯跌落黎變左廢墟既地球

另外另外,BIG-O入面有個角色叫ゴードン,寫左本叫メトロポリス既書
呢本係一本預言書,Z系列預言左多元世界既未來,Z1好多唔同既版權角色都想要睇下呢本書講乜野
呢本書原作係無結局的,而Z3設定係原本有結局,不過ゴードン修改左結局,改為留白,正正對應到Z隊點樣扭轉世界既命運

所以,大家不妨抽空睇下原作
舊 01-12-19, 01:43 PM   #511
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: HM 查看文章
多元世界既誕生方式就係來自於超時空世紀粒時空震動彈,結構源自BIG-O既模範城 (遊戲既解釋係模範城係哀御使建造既避難所兼實驗室,模擬多元世界)

模範城本身係一個舞台,有導演同演員存在,而呢個舞台已經上演左無數次,對應多元世界1萬2千年既輪迴,呢度又用埋創聖既設定

模範城本身係一個封閉空間呢一樣野,同樣地係故事被應用為避難所,外面咩野事都影響唔到入面
時獄篇既時獄就係規模更大既模範城,同樣係哀御史既傑作

甚至Z3被人鬧得最多既失憶梗,其實就係BIG-O第二季第一集,羅渣史密斯失憶既劇情
然後回復記憶果關係喜御使引導Z隊去模範城,做一次BIG-O第二季第一集既劇情
羅渣回復記憶既時候,所有人都回復記憶

THE BIG軍團被當左黑歷史遺產一部分
模範城外面既廢墟係模擬緊亞古捷斯跌落黎變左廢墟既地球

另外另外,BIG-O入面有個角色叫ゴードン,寫左本叫メトロポリス既書
呢本係一本預言書,Z系列預言左多元世界既未來,Z1好多唔同既版權角色都想要睇下呢本書講乜野
呢本書原作係無結局的,而Z3設定係原本有結局,不過ゴードン修改左結局,改為留白,正正對應到Z隊點樣扭轉世界既命運

所以,大家不妨抽空睇下原作
自問有睇都冇你理解得咁好

舊 01-12-19, 04:03 PM   #512
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
點解寺田仲唔炒9左負責ARX-7/8/勇者王果條垃圾

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 04:22 PM   #513
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
點解寺田仲唔炒9左負責ARX-7/8/勇者王果條垃圾
+1
動作好生硬同其他戰鬥畫畫比格格不入
唔炒都唔好比佢做主角級機體做雜魚算

Arx8射擊都ok但一格就
由手機版發出

此篇文章於 01-12-19 04:25 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 04:40 PM   #514
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
W部勇者王都完爆

舊 01-12-19, 04:58 PM   #515
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Sar8 查看文章
W部勇者王都完爆
咁囉W黎比唔公平既 W部勇者王係歷代動作整得最靚既
但係而家呢部連Alpha2都不如囉

不過今集主打其實都係真三一龍同魔法騎士

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 01-12-19 05:02 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 05:52 PM   #516
HM

引用:
自問有睇都冇你理解得咁好
當初提醒我呢個關連既版友已經唔上黎了
由手機版發出
舊 01-12-19, 06:27 PM   #517
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Sar8 查看文章
W部勇者王都完爆
用ALPHA2、3去比都完爆了

舊 01-12-19, 06:31 PM   #518
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
用ALPHA2、3去比都完爆了
而家種感覺好似細個拎住個機械人撞嚟撞去咁。。。
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 06:56 PM   #519
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

今集アリオスの人都負責好多野⋯
ZETA NU 星際野牛 主角機 極殊兵 風魔神

幾時出番隻佢全權負責戰鬥動畫既機戰

舊 01-12-19, 07:37 PM   #520
HM

引用:
今集アリオスの人都負責好多野⋯
ZETA NU 星際野牛 主角機 極殊兵 風魔神

幾時出番隻佢全權負責戰鬥動畫既機戰
唔知佢地點分工了
正常合理做法應該係主角機俾晒熟練度最高果班人搞
熟練度低果d負責配角機先岩
但感覺個分工有d奇怪
由手機版發出
舊 01-12-19, 08:17 PM   #521
pet3
The One

如果
笑容的代價入機戰

希望可以約書亞 只是重傷昏睡 唔係直接88

FGO 目標預算
舊 01-12-19, 09:52 PM   #522
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
GaoGaiGar搞咩
睇完demo都收貨?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-19, 09:54 PM   #523
GoblinSlayer
Junior Member

註冊日期: Nov 2018
引用:
世界最後之日果部巨型野叫真Dragon
呢部叫真Getter Dragon
即係果部野連個名都唔係Getter
都是真Getter Dragon,只是不同並行世界有不同外觀跟設定
在Z系列都是叫真Getter Dragon
正如Mazinkaiser 都有不同版本外觀跟設定
GoblinSlayer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-19, 01:22 AM   #524
HM

DEL~~

此篇文章於 01-13-19 01:28 AM 被 HM 編輯。
舊 01-13-19, 02:58 PM   #525
pet3
The One

引用:
作者: GoblinSlayer 查看文章
都是真Getter Dragon,只是不同並行世界有不同外觀跟設定
在Z系列都是叫真Getter Dragon
正如Mazinkaiser 都有不同版本外觀跟設定
那只是得機戰Z 自己咁叫
這問題在Z時已經討論過

在機戰Z之前 一直真龍的設定集和圖和動畫都是叫真龍
不是真三一龍

而Z 不是原作
當然你可以選擇強姦原作

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 07:53 AM

手機版 | APP版