Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-28-12, 06:37 PM   #1
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
蝗虫:你的食物太難吃我們只會付廿元

【糞便是免費的】
大陸客在灣仔: 你的食物太難吃我們只會付廿元

朋友的家人昨天的親身見證。三強國女人於灣仔某小店吃午餐,埋單$59,三強國女人跟老闆說,你的食物太難吃我們只會付廿元,然後放底廿元港幣打算走人。老闆當然不肯,但強國女人不肯屈服堅持己見,說我地唔係比唔起不過你的食物難吃我們只會給你廿元,老闆最後報警。警到場調解,跟強國女人說,說難吃但你們又把食物全吃掉?最後擾攘一番,強國女人終於不情不願付出$59後離開。

http://blog.sina.com.cn/s/blog_6744a28101013cy3.html

可能食慣地溝油,香港d正常野唔岩口味

舊 09-28-12, 06:49 PM   #2
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2

3個人59蚊, 灣仔有咁平???

舊 09-28-12, 07:17 PM   #3
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章

3個人59蚊, 灣仔有咁平???
大陸人最興一個餐幾個人一齊食~
台灣仲誇都有~
一杯奶茶要人十幾支飲管,一人飲一口~

舊 09-28-12, 07:21 PM   #4
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
食屎狗

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-12, 07:35 PM   #5
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
唔可以拉佢去坐監咩?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-12, 07:35 PM   #6
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
強國出產d食物99%有毒...香港人返上去食應該全部唔駛俾錢

舊 09-28-12, 08:06 PM   #7
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
強國出產d食物99%有毒...香港人返上去食應該全部唔駛俾錢
貼錢都唔食啦

舊 09-28-12, 08:25 PM   #8
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316

引用:
作者: Hunter 查看文章
唔可以拉佢去坐監咩?
數已找

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-12, 08:38 PM   #9
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
貼錢都唔食啦
好多港人要上去工作邊有得選擇

舊 09-28-12, 09:42 PM   #10
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
大陸人最興一個餐幾個人一齊食~
台灣仲誇都有~
一杯奶茶要人十幾支飲管,一人飲一口~
佢地唔識食架,好多大陸人來香港只係想食地道美食,例如十二個大陸人來我公司只叫十二杯熱奶茶,飲完就走
如果佢地叫D野唔啱,可以只食一兩啖就賣單走人,要知道唔啱食唔等如唔好食

舊 09-28-12, 09:49 PM   #11
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
諗起一個“臭你又要奶?”既故事

舊 09-28-12, 10:02 PM   #12
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
下面國民教育區都有 post 呢單野

我都要講多一次, 人地唔用國旗黎找數咪偷笑囉

舊 09-28-12, 10:21 PM   #13
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
http://www.gaforum.org/archive/index.php/t-170528.html

肯比錢係蝗種來講算有良心
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-12, 10:32 PM   #14
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
食自已d屎應該最好食,又唔洗錢

舊 09-29-12, 10:03 AM   #15
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: MS331 查看文章
http://www.gaforum.org/archive/index.php/t-170528.html

肯比錢係蝗種來講算有良心
08年o既事都俾你搵得返

當年讀完書,依家再返香港玩
依然死性不改
狗改不了吃屎
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 12:51 PM   #16
創聖大天使
Junior Member
一百億能量戰士

註冊日期: Feb 2009
笑左
創聖大天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 12:53 PM   #17
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
食霸王餐就度度都有

係得蝗民藉口多多仲咁奇趣

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 12:55 PM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果難吃就唔洗比錢咁慳番好多

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 01:48 PM   #19
大企鵝
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
呢d大蝗應blacklist唔好俾佢再落黎。
大企鵝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 03:29 PM   #20
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
同成碟野食剩小小先投訴要換過有得揮
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 04:32 PM   #21
david
The One

註冊日期: Mar 2002
這是國民教育系列?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 04:40 PM   #22
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
大種蝗蟲

要不是____ 香港就完蛋了
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 04:40 PM   #23
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
食哂然後話唔好食唔俾錢
真係得強國人先可以做到咁高調

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-12, 11:10 PM   #24
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
我親身經驗.....
唔著iphone, 整番好著番, 試完ok,收錢時: 我都係唔整,你同我整番之前咁......

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 12:12 AM   #25
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我親身經驗.....
唔著iphone, 整番好著番, 試完ok,收錢時: 我都係唔整,你同我整番之前咁......
你話ok...不過要收2次錢

論壇跳轉

現在的時間是 11:47 AM

手機版 | APP版