Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-27-08, 11:22 PM   #101
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
樹大有枯枝
不論degree, asso, hp, 都一定有人"死讀爛讀",有人"hea讀"
更加有人玩淫賤ocamp
如果你話"多數係xxxx果邊出事姐,我地呢邊好正經"
根本就係標籤人地,抬高自己,踩低人地
你話是但一邊冇呢d咁既野(淫賤ocamp,hea 讀,死讀爛讀),我點都唔信
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 01:53 AM   #102
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 喪力 查看文章
我地有玩到 人肉full拉圈, 不過只係組花組草玩
我做組草都係向組花扮下求婚咋~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 01:58 AM   #103
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

中大~ 理大~ 浸大~ 呢幾間community college 唔會同本部一齊攪o camp~
因為學生會一定係分開~
城大都好似只有on site KLT 果d Asso. 先比較好~
德福果d... b

又非常唔好意思地我讀左2 年真係要好鬼hea GPA 先過個個sem 過3 架~
hea 到個人好辛苦 p
上左岸... 唔知咁辛苦黎做乜冬!

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 08-28-08, 02:07 AM   #104
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 基路亞 查看文章
但最唔明點解插親都係插大學生~
其他果d 又唔插? 我地好蝦d?
因為大學生
感覺上係讀得書多.識得野多.社會對佢既期望更高
好簡單.一個讀中幾既學生.同一個大學生.
2個人都係去偷野
邊個會比人話得大聲D
---------------------------------
讀過HKU asso.同埋IVE HD
認真讀同hea讀既人.度度都有架啦..
引用:
中大~ 理大~ 浸大~ 呢幾間community college 唔會同本部一齊攪o camp~
因為學生會一定係分開~
城大都好似只有on site KLT 果d Asso. 先比較好~
德福果d... b

又非常唔好意思地我讀左2 年真係要好鬼hea GPA 先過個個sem 過3 架~
hea 到個人好辛苦 p
上左岸... 唔知咁辛苦黎做乜冬!
辛苦哂你了HEA左2年

此篇文章於 08-28-08 02:17 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 09:02 AM   #105
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

引用:
我做組草都係向組花扮下求婚咋~
我有個camp就試過玩X con (自己想像下)
但聽聞做完呢個儀式通常都成為情侶

今晚會入camp玩下 上年做過組爸
到時報告下會玩乜啦!

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 09:53 AM   #106
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: stonechi 查看文章
孤立及唱衰不玩者等羣眾壓力,
加怕事逞強等因素,
令當時人很難不玩...

若覺得搞那些不良活動只是一部分人,
又不見有學生聯署or學生會之類的去譴責他們?
反而年年都有相似新聞

對於一班唔想咁快面對社會要工作的人,
只要屋企不是太窮,
入大學和讀書是逃避的好地方

要參加過才能給予正確評論?
那討論香港援交風氣時,
豈不是...?

關於連署投訴,我無記錯過去中大好似真係出現過大字報連署反對意淫ocamp,事實上近年佢地ocamp既風氣已經有改善

而其實大學每年ocamp有過百個(學生會、department,各學會),每年可以有位比報紙寫既,其實得數個。我在城大的數年就未曾有聞校內有ocamp有意淫遊戲,所以我個人覺得所謂意淫ocamp只屬小數。

至於你話"入大學和讀書是逃避的好地方",我唔排除有人係咁諗,但並每個都如此想,起碼以前我同我既同學都唔係咁諗。當時我地只係想盡快畢業做野,有人畢業前一年已經去應酬、或interm、或兼職,希望盡快投入社會。

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 10:22 AM   #107
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
估唔到我竟然會有第一次認同明光社.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-08, 04:48 PM   #108
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: masaki 查看文章
我有個camp就試過玩X con (自己想像下)
但聽聞做完呢個儀式通常都成為情侶

今晚會入camp玩下 上年做過組爸
到時報告下會玩乜啦!
其實組花組草俾人做得出黎都有d 野架啦~

論壇跳轉

現在的時間是 11:47 AM

手機版 | APP版