Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 09:23 AM   #51
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 袓哥 查看文章
玩GAME之嘛
即係掌門人果類咀咀傳紫菜
人中位傳牙膏
仲有D咪報紙講咁囉
夾住D野咬呀咁
其實冇咩野JE
冇錯, 我覺得呢d風氣唔多唔少都有d由獎門人影響

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 10:07 AM   #52
二伍

註冊日期: Sep 2002
lee d遊戲有乜好玩
夠膽就開個sex party,咁我就敬佩佢地喇
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:37 AM   #53
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小光 查看文章
冇錯, 我覺得呢d風氣唔多唔少都有d由獎門人影響
我見到d 人肉full拉圈我都不知幾想玩..
仲係度諗唔知e+ d ocamp搞手會唔會抄lay隻game

另外..講真果句..唔淫既game..唔係有幾多好玩ga ja wor

但食麵包果個真係唔得,純粹係意淫,冇野好玩. lay d就唔可以接受啦
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:40 AM   #54
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 基路亞 查看文章
笑左~ 年年都講~ 但年年都無話邊個dept. 邊支莊邊個camp~

呢個topic 已經答左你啦~
http://www.gaforum.org/showpost.php?...56&postcount=5

誰不知外人以為附屬學院=本部~
但其實2 邊完全無關係~ 要「捉姦」都搜集下資料先啦~
講真
你唔講.真係唔知
報紙又唔會講.大學又唔會同人講[其實佢地唔係degree既學生]
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:54 AM   #55
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

O camp, 其實是可以不去的.

不去絕冇損失.

識人? 廢話.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:56 AM   #56
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
講真
你唔講.真係唔知
報紙又唔會講.大學又唔會同人講[其實佢地唔係degree既學生]
所以報紙的野唔好信十足~

咩新聞都係~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 03:51 PM   #57
W教授

註冊日期: Mar 2004
我係今年浸大新生
O Camp雖然冇激野,
但都好好玩

舊 08-26-08, 04:20 PM   #58
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
人類對玩依類集體game的創意真係技窮了...
近依幾年唔係加入色情意識就只係識得玩水...
玩水淋到d人咩咁(注意...大部份都係女性比人淋)...無其他有意義d的遊戲嗎?
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 04:21 PM   #59
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
所以下年一於玩放置play啦b

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:35 PM   #60
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 二伍 查看文章
lee d遊戲有乜好玩
夠膽就開個sex party,咁我就敬佩佢地喇
換轉係美國真係有人敢玩
ZAKU0079 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 07:37 PM   #61
Rse9

註冊日期: Nov 2004
請問上面話ocamp冇用ocamp無聊既人
又有幾多個去過ocamp呢?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:23 PM   #62
masaki
小峽谷肥安娜

其實我都想去下報紙所講既淫賤O camp
我大O去過 中O又去過 dept O又去過
我最激果下係玩兩條利玩公轉 係響深夜既game黎
呢d通常係深夜有d老鬼(舊莊員)帶起
而Ocamp入面plan左玩既game係好健康同好玩
我響有d Ocamp入面同GAF一樣唔可以講粗口tim
成個過程係鼓勵同開心 聽過愛鼓未?
有人做唔到會支持佢做到而唔會笑人

有人話d game係無聊
其實有d game的確係考到d freshmen既思維係要醒既
點樣分配人力 點樣合作 聽清指示做野
未玩過既一口就話無聊淫賤又話都會識到朋友
無讀大學都可以去搵錢架 咁果d人又去讀?

唔記得補充番tim 我讀poly的

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 08-26-08 11:49 PM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:29 PM   #63
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 月舞 查看文章
玩game呢d野你想有乜意義?

接受唔到咪唔好玩, 大學生咁大個人冇人迫到你
但去到個個都玩 得你唔玩一定....

我自己又未試過玩到禁過份 希望遲幾年可以試下.
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:37 PM   #64
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: funnyfun 查看文章

一定會點?
講清楚d啦大佬

引用:
作者: masaki 查看文章
其實我都想去下報紙所講既淫賤O camp
我大O去過 中O又去過 dept O又去過
我最激果下係玩兩條利玩公轉 係響深夜既game黎
呢d通常係深夜有d老鬼(舊莊員)帶起
而Ocamp入面plan左玩既game係好健康同好玩
我響有d Ocamp入面同GAF一樣唔可以講粗口tim
成個過程係鼓勵同開心 聽過愛鼓未?
有人做唔到會支持佢做到而唔會笑人

有人話d game係無聊
其實有d game的確係考到d freshmen既思維係要醒既
點樣分配人力 點樣合作 聽清指示做野
未玩過既一口就話無聊淫賤又話都會識到朋友
無讀大學都可以去搵錢架 咁果d人又去讀?
咩係, d人根本玩又未玩過, 睇都未睇過
報紙佬講乜就信乜
我今年係中大玩大O不知幾有教育性, 我個college既主題係尋夢
玩mass game時大家都會互相鼓勵, 不知幾有team spirit

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ

此篇文章於 08-26-08 11:40 PM 被 Rse9 編輯。
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 11:51 PM   #65
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: funnyfun 查看文章

組爸媽會係咁說你
你真係唔玩就真係會由你...不過之後都會無人理你

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:07 AM   #66
浦木豪

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDgouuraki
其實一間大學N個系,而家夠膽玩過火野既少之又少...
何況source 係明O社....

傳媒講到大學生成日搏出位咁,其實幾萬人入面有幾多人真係咁諗呢....a
浦木豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 09:31 AM   #67
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

算啦~ 我地呢代的大學生不嬲都俾人話係浪費納稅人金錢的啦~
既然我地呢班精英都可以俾佢地講到咁差~
我唔知其他果d 書又讀唔成又要藉機插幾刀的可以有幾醒有幾巴閉囉 /
人地講咩信咩~ 報紙寫咩信咩囉~ 唔抵得呀嘛~
(大家不要對號入座

又... 既然大學生咁差~ 咁多人湧住去讀? 讀左小心變廢人~ 影響佢地心智就唔好啦~

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 08-27-08, 09:36 AM   #68
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

港大迎新營7人肚痛送院
(明報)8月27日 星期三 05:10
【明報專訊】香港大學 昨日發生懷疑集體食物中毒事件,9名參加迎新營的男女學生聲稱進食了校內何添堂百味廚的食物後,肚痛不適及嘔吐,其中7人由救護車送院。港大發言人回應稱,校方未能證實學生不適是否由該餐廳食物引起,有待醫院報告。校方已聯絡餐廳承辦商了解,如有理由相信由餐廳食物引起,將勒令餐廳即時停業徹底清潔。

7名不適學生(5男2女)全屬施德堂一年級新生,其中兩人情况較嚴重,7人送往瑪麗醫院 治理後已無礙出院。據悉,7人正參加迎新營。

男生阻記者採訪

事發於昨午約3時,警方接報香港大學施德堂內有多人進食後不適,救護員到場發現6男3女學生出現不同程度的肚痛及嘔吐,其中7人需送院治理。現場所見,不少身穿西裝的男生及穿斯文套裝的女生,不斷緊張地穿梭施德堂與毗鄰的何添堂,其間有面露痛苦表情的女學生需由同學攙扶往救護車,兩名疑情况較嚴重的女學生需要擔架牀抬上救護車。採訪期間,一名較年長的男生要求記者離開,並聲稱是私人地方,「有function舉行」,不准採訪

==========================================

懶巴閉.

抵你地食到痾.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 09:40 AM   #69
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
懶巴閉.

抵你地食到痾.

頭POST係理大?呢篇係港大?

舊 08-27-08, 10:13 AM   #70
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章

懶巴閉.

抵你地食到痾.

佢唔想俾人影又係懶巴閉啊?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:21 PM   #71
delta1021
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
傳媒就是要將注意力擴大才有人去買嘛
而好似黃子華都有講過
香港人就係鍾意睇人xx
我都識一d 搞ocamp 既人基本上遊戲都沒大問題
其實與其去到ocamp 唔玩 不如唔好報ocamp la
而且ocamp 都係要俾錢的
p.s 我都係poly 人
delta1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:53 PM   #72
stonechi

註冊日期: Oct 2005
孤立及唱衰不玩者等羣眾壓力,
加怕事逞強等因素,
令當時人很難不玩...

若覺得搞那些不良活動只是一部分人,
又不見有學生聯署or學生會之類的去譴責他們?
反而年年都有相似新聞

對於一班唔想咁快面對社會要工作的人,
只要屋企不是太窮,
入大學和讀書是逃避的好地方

要參加過才能給予正確評論?
那討論香港援交風氣時,
豈不是...?
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 01:52 PM   #73
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: stonechi 查看文章
孤立及唱衰不玩者等羣眾壓力,
加怕事逞強等因素,
令當時人很難不玩...

若覺得搞那些不良活動只是一部分人,
又不見有學生聯署or學生會之類的去譴責他們?
反而年年都有相似新聞

對於一班唔想咁快面對社會要工作的人,
只要屋企不是太窮,
入大學和讀書是逃避的好地方

要參加過才能給予正確評論?
那討論香港援交風氣時,
豈不是...?
既然年年都有呢D 新聞
咁咪報都唔好報呢D CAMP 玩囉
唔報唔去咁邊有人迫你唱衰你?
所以不成立

你估香港的大學咁易入牙?`
有錢都唔一定有得讀
當然海外另計
如果大學係俾人逃避的地方
咁應該好多綜援人士入去讀緊
某部份ASSO IVE 就係避難所... (當然一定唔係全部

我讀DOUBLE DEGREE 讀4 年
我都想快D 畢業出黎做野喎

唔係要參加過先可以討論
而係要向相信之前搜集多D 資料以唔同的角度去睇一件事
淨係睇報紙 = 寫報紙果條友的主觀意見

此篇文章於 08-27-08 02:03 PM 被 基路亞 編輯。
舊 08-27-08, 01:59 PM   #74
macross7ra
FireBomber!

我 ou 電腦系有 ocamp,但成班男仔會玩咩淫賤 game

不安中

此篇文章於 08-27-08 02:04 PM 被 macross7ra 編輯。
macross7ra 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 02:05 PM   #75
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: macross7ra 查看文章
我 ou 電腦系有 ocamp,但成班男仔會玩咩 淫賤 game

不安中
[虛構MODE]無... 玩下維他奶... 親親大脾咁架姐...[/虛構MODE]

(根據報紙咁多年所寫的淫賤遊戲而推論...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:27 PM

手機版 | APP版