Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-09, 01:30 PM   #76
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
搞到我想買隻1玩下

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 01:31 PM   #77
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
琴晚試玩果陣個主角一開始咪殺左個人之後放好佢O既...

D途人O既反應同上集一樣白痴...
雖然畫面真係好靚......
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 02:12 PM   #78
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
引用:
作者: Cucu 查看文章
搞到我想買隻1玩下
我勸你諗過先~~~~
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 09:48 PM   #79
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
條片好正下.....上集買左返黎未開擺到而家.....睇黎係時候開黎玩下熟習下先~~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-09, 10:35 PM   #80
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Jade Raymond: I’m executive producer on Assassin’s Creed II
http://www.vg247.com/2009/06/04/jade...ssins-creed-2/

原來昇左職,唔使再拋頭露面。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-09, 11:00 PM   #81
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Jade Raymond: I’m executive producer on Assassin’s Creed II
http://www.vg247.com/2009/06/04/jade...ssins-creed-2/

UBi其實驚左佢
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:46 AM   #82
NieAChunG

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDNieAChunG
引用:
作者: 王小虎 查看文章

唔知D新人可唔可以擺脫上集既陰影
NieAChunG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:52 AM   #83
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
睇左今集O既試玩 , 睇怕仲要多一集先有機會擺脫得到...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 01:26 AM   #84
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
其實隻game okay嗎?我未玩過
見日本比好高分果時,但外國評得好一般,玩太重複

舊 06-05-09, 01:46 AM   #85
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
美人プロデューサー、ジェイドに『アサシン クリードII』について直撃
http://www.famitsu.com/game/news/1224691_1124.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 01:58 AM   #86
狙擊手sohan
Game Master

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
引用:
作者: neo2046 查看文章
美人プロデューサー、ジェイドに『アサシン クリードII』について直撃
http://www.famitsu.com/game/news/1224691_1124.html
好事, 佢知道隻game的問題係內容單調..比多次機會呢隻game

舊 06-05-09, 09:04 PM   #87
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002

E3 09: Producer and Director Interview
http://www.gametrailers.com/download...atrice_int.wmv
http://www.gametrailers.com/download...atrice_int.mov
http://www.gametrailers.com/download...atrice_int.mp4
Jade Raymond and Patrice Desilets sit down to answer questions from the community about Assassin's Creed II.
http://www.gametrailers.com/player/51039.html
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 09:53 PM   #88
神祕人1號
Moderator
網上自由人

舊 06-05-09, 10:02 PM   #89
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: Montague 查看文章
其實隻game okay嗎?我未玩過
見日本比好高分果時,但外國評得好一般,玩太重複
的確任務內容太重複係最大弱點
但係除此之外AC真係唔錯
好多非Gamespot, IGN等傳媒既玩評家都覺得
review講既短處的確係真
但係另一方面個遊戲世界、free running操作真係做得好好
單係在遊戲世界中周圍跑跑跳跳已經係一種享受

我都係咁覺得,暫時未見到有一款遊戲呢方面做得好過AC
Infamous我覺得有少少想學佢
雖然唔係唔好玩,但呢方面真係完全唔係AC個班

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 10:09 PM   #90
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
但係另一方面個遊戲世界、free running操作真係做得好好

除左無盡作業之外
我最大既希望係......打鬥果時唔該其他招有用少少
最少比個理由我用先.......
我真係覺得呢隻game識Counter同Grap就得
連解撻都唔駛,反正唔痛

同埋唔該字幕.......無日文字幕都好,最少比英文字幕我丫....
靠聽力我真係聽唔到......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 10:12 PM   #91
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
咁應該買唔買1代 還是等2代?
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-09, 02:37 PM   #92
神祕人1號
Moderator
網上自由人

Assassin's Creed II: Black Edition Revealed
Ubisoft's special edition sequel will be very, very black.

by Jim Reilly
http://ps3.ign.com/articles/994/994030p1.html

June 11, 2009 - Ubisoft and special editions just about go hand in hand. That's why it should come as no surprise to anyone that they announced a limited edition sku for Assassin's Creed II.

Picked up by Kotaku, Black Edition is currently only announced for PAL territories. It'll ship in black packaging (shock!) with a "unique authentic holographic signature."

Also included is a "64-page finely crafted leather style hardcover and parchment-finish" book, the soundtrack for the game, an action figure of Ezio, behind-the-scene interviews, and 3 "in-game bonus quests."

Its current PAL pricing in the UK is ?69.99.

We pinged Ubisoft to see about price and availability details for North America. We'll let you know if we hear back from them.
舊 06-12-09, 02:50 PM   #93
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章

同意優點, 缺點.. 我好喜歡AC..

另外缺點係太多旗同放得太亂, miss 左邊支都很難找.. 想拿成就很難........
冇字幕對我又係一個缺點.
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 10:05 PM   #94
神祕人1號
Moderator
網上自由人

舊 07-23-09, 05:40 PM   #95
神祕人1號
Moderator
網上自由人

Ubisoft 宣布將在聖地牙哥動漫大會釋出《刺客教條 2》短片
(GNN 記者 RU 報導) 2009-07-22 22:47:03
http://gnn.gamer.com.tw/1/38191.html

Ubisoft 今日宣布,預定將於美國時間 7 月 23 日下午 1:45–2:45 在聖地牙哥動漫大會(Comic-Con) 6A 室舉行活動,舉辦「刺客教條 2:電視遊戲與好萊塢的匯集」研討會。研討內容涉及創造娛樂、銷售等演變,強調遊戲與電影之間的關係。活動將由 Ubisoft 蒙特利爾的首席執行長 Yannis Mallat 與為電影《三百壯士:斯巴達的逆襲》製作視覺特效的 Hybride Technologies 工作室創始人兼首席執行長 Pierre Raymond、《刺客教條 2》遊戲劇本作者 Corey May 共同參與。

由於 Ubisoft 在 E3 期間曾公開了《刺客教條 2》一系列遊戲短片,此次動漫大會中這場研討會將針對這些電影短片製作進行討論,並且將展示電影短片系列的拍攝與發展過程中的新畫面,還計畫對《刺客教條 2》遊戲進行公開展示。

Yannis Mallat 表示,Ubisoft 過去兩年內已經具體細化了對媒介匯集的計畫,很高興在動漫大會上將獨家展示這項策略的基礎之一《刺客教條 2:血統(Assassin's Creed: Lineage)》,將與現場成員來探討遊戲與電影短片間的關係。

命名為《刺客教條 2:血統》系列電影短片預定 2009 年年底釋出,三部電影短片將描述二代主角 Ezio 父親 Giovanni Auditore da Firenze 的故事,這將作為《刺客教條 2》遊戲劇情的序幕,將幫助《刺客教條》的愛好者深入了解《刺客教條 2》的故事情節和其中的角色。

PC/PS3/Xbox 360《刺客教條 2》預定 11 月 17 日上市。
舊 07-30-09, 02:44 PM   #96
神祕人1號
Moderator
網上自由人

SDCC 09: ComDev Episode I
http://www.gametrailers.com/download...comdev_ep1.wmv
http://www.gametrailers.com/download...comdev_ep1.mov
http://www.gametrailers.com/download...comdev_ep1.mp4
舊 07-30-09, 06:28 PM   #97
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
Hybride Technologies 工作室創始人兼首席執行長 Pierre Raymond 同Jade Raymond係咪有親戚關係?
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 10:36 PM   #98
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 波子 查看文章
咁應該買唔買1代 還是等2代?
第二集唔知同第一集有冇關係
但我幾個月前入手 360 之後
Assassin's Creed 係我其中一隻搵左一排o既 game 之一 (另一隻係 Bioshock)
好彩o係 GAF 搵到有熱心玩家割愛
早幾日開始玩
而家玩左一半劇情
我o既感覺係好彩我有玩呢隻 game
因為真係好好玩
我鍾意佢用十字軍呢個 background
d 風景好靘
唔講都完全唔知已經係幾年前o既圖像技術出o既 game
最鍾意o既仲有可以好似玩 X Game 咁飛簷走壁
之前有玩家都講冇 subtitle 可能難明劇情
不過上網可以搵到 full game script
我通常玩到咁上下睇一睇
完全冇問題
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 12:17 AM   #99
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
未玩過第1集我建議等第2集
因為第一集既任務真係太重複...
第2集應該有改善

舊 07-31-09, 10:17 AM   #100
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
除左無盡作業之外
我最大既希望係......打鬥果時唔該其他招有用少少
最少比個理由我用先.......
我真係覺得呢隻game識Counter同Grap就得
連解撻都唔駛,反正唔痛

同埋唔該字幕.......無日文字幕都好,最少比英文字幕我丫....
靠聽力我真係聽唔到......
我都系剛剛先玩完第一集
幸好系玩日版 (冇字幕都唔緊要)

所以2我都系等日版出先玩lu ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassins Creed II 暗殺攻略 雷火武 攻略及心得交流區 361 04-23-10 03:26 PM
[PSP] Assassin's Creed: Bloodlines enishi 手提遊戲機討論版 24 10-06-09 06:29 PM
[NDS] Assassin's Creed II: Discovery romrom2004 手提遊戲機討論版 2 10-06-09 12:41 AM
Assassin's Creed 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 0 04-07-09 08:58 PM
Assassin's Creed圖片及影片(最受注目的靚女製作人) 神祕人1號 電視遊戲討論版 724 02-25-09 01:02 PM

現在的時間是 05:01 AM

手機版 | APP版