Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 06-25-08, 11:05 PM   #1
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
Stussy x Neighborhood - Boneyards(#80 益大家..有 Boneyards and Honeyee TEE 突售中!!)

由於是聯名的大企劃, 所以不在stussy專區內post, 但此post的link亦會放在那邊.

已推出的Stussy x Neighborhood x Nike blazer, 有白 x 黑, 紅 x 黑, 藍 x 黑 3款.

實物圖:

藍色果份係當天購買blazer會附送的boneyards newspaper.

除左鞋之外, 同系列亦有帽, tee, shirt, 褲等等~

第一彈於6月21號開始發售, 而7月8月亦陸續有新貨推出~ 款式亦已全數於newspaper內公開~

系列內最受注目的當然就是blazer及terminator, 個別tee款亦出現炒賣~ 但由於款式太多, 不會每件都會炒得起~

當天我亦身在原宿買了這blazer及數件tee....

再有資料亦會再更新於此~

此篇文章於 07-21-08 03:28 PM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-08, 02:46 PM   #2
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
this blazer, very PUNK style

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-08, 03:35 PM   #3
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
this blazer, very PUNK style
坊間對這對鞋的評價好壞參半, 但今次這個系列加埋d 美國designers, 所以會加左好多美國街頭原素...(整個系列都係)

其實當我排到去入去睇到實物, 我都有猶疑到底買唔買好...但我女朋友就叫我試左先算, 試左上腳後覺得比就咁望落好睇, 所以都係決定買
舊 06-27-08, 03:38 PM   #4
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

這兩天內我會補埋我買到果兩件tee的照片~

其實最想買果件買唔到, 我去到果時已經賣晒, 好後悔當時冇排住等...我懶, 拎左飛仔走左去對面headporter買野....買完番到去過左自己個籌...orz, 我見我去拎飛果時先叫到6x號, 而我自己拎住12x號..冇諗過會叫得咁快, 我行完hp同樓上間undefeated 後番落去已經叫到13x 號....可能好多人都行開左, 或者過埋neighborhood果邊排
舊 07-16-08, 02:13 PM   #5
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

7月份的東西將於這幾天內推出

香港的hoods及stussy store都會有部份貨品

對我黎講, 第二批最吸引0既係對鞋同埋個multi case....不過買左上一批果對blazer, 費事再0係咁短時間內買多對千幾蚊0既鞋....所以應該淨係入個multi case同埋1件tee....

短褲如果岩0既話都可能買番條....

此篇文章於 07-16-08 02:15 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 07-16-08, 06:52 PM   #6
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

just feel this series very bad, so sad

舊 07-16-08, 08:19 PM   #7
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
just feel this series very bad, so sad
始終係有美國d artist參與, 冇咁岩日本人同香港人的口味....
我都覺得比起以前d collaboration projects, 真係差好遠....

特別係d tee, 有某d款比起stussy自己出果d仲差...

成個series只有幾件真係正0既野...

不過美國果邊反應唔錯....
舊 07-16-08, 11:08 PM   #8
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

美國走板look....加上crossover item, must ok~
可能今次真係去美國出發...哈

舊 07-21-08, 01:00 AM   #9
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

剛剛於7月19號推出了第二批.

入了這件tee:

及這個pouch:
舊 07-21-08, 01:09 AM   #10
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
剛剛於7月19號推出了第二批.

入了這件tee:
香港store有無
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 01:18 AM   #11
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
香港store有無
我知道香港的stussy store同neighborhood都會有部份款式番, 但這件有沒有我唔清楚~
舊 07-21-08, 01:19 AM   #12
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
唔合口味
可能正如kin大所言focus不同吧~

對blazer都覺得麻麻
2大品牌合作可惜無件合心水 ( 某程度上係好事 )
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 01:29 AM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 『庭』 查看文章
唔合口味

今次真係focus 0係外國多, 第一次lee類collaboration project會係全球同步

我外國d 朋友好buy
舊 07-21-08, 01:58 AM   #14
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
作者: 『庭』 查看文章
唔合口味

個網都無左呢件so sad
舊 07-21-08, 02:08 AM   #15
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
個網都無左呢件so sad
邊個網
舊 07-21-08, 02:28 AM   #16
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
作者: kin~kin 查看文章
邊個網
睇錯...U.S.個stussydirect仲有
但.eu個無左呢件

<-淨係識人係果邊可以幫手收
舊 07-21-08, 02:45 AM   #17
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
睇錯...U.S.個stussydirect仲有
但.eu個無左呢件

<-淨係識人係果邊可以幫手收
同以往的stussy x neighborhood唔同, 今次boneyards系列最平係美國 (stussy direct)
d tee平過日本果邊一半. 今次大本營在美國.
舊 07-21-08, 03:09 PM   #18
realpeople
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
第二彈有兩件logo tee…應該會大把人著…
但個人覺得其實STUSSY個件logo會比NH好~

舊 07-21-08, 03:11 PM   #19
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: realpeople 查看文章
第二彈有兩件logo tee…應該會大把人著…
但個人覺得其實STUSSY個件logo會比NH好~
我都覺得會係咁, 不過我自己就唔中意喇....
舊 07-21-08, 03:17 PM   #20
alexc
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
個pouch好靚,大約幾錢 ?
alexc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-08, 03:19 PM   #21
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: alexc 查看文章
個pouch好靚,大約幾錢 ?
香港就$580 (睇書講, 冇親身格價)
日本就4200yen
美國就$23 usd

最抵美國, 最貴香港
舊 07-21-08, 03:27 PM   #22
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

既然有版友講起兩件logo tee, 放相出黎俾大家睇睇

各有黑, 白, 藍 3隻色, 不過我唔欣賞

除左貓頭鷹, 另一件我0既心水就係女海盜:

黑白兩色

另外除左個pouch, 同款其實仲有back pack同eyewear case

back pack:

我覺得都唔錯
舊 07-23-08, 12:10 AM   #23
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

我今日見過下 d tee
quality = stussy~
唉~...HK so expensive >.<

the backpack i feel like a kid ~ haaha

舊 07-23-08, 12:43 AM   #24
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
我今日見過下 d tee
quality = stussy~
唉~...HK so expensive >.<

the backpack i feel like a kid ~ haaha
hk how much?

只back pack真係kid的, 我覺得係襯短打 or 板仔咁款

so我都唔敢入, 入個pouch only
舊 07-23-08, 05:31 PM   #25
realpeople
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
其實…所有tee都有分Neighborhood series同Stussy Series,
Neighborhood Series 的分別就係多左個手袖Tag,其他全部一樣
而所有款亦已在Stussy專門店有售,tee一律$480,個Backpack $1280,但個人認為個backpack好花……
小弟亦趁下個勢撐下買左件Stussy logo既slogan tee(因NH估到一定勁多人著)

論壇跳轉

現在的時間是 08:02 PM

手機版 | APP版