Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-18-06, 12:23 AM   #1
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
[日劇]輪舞曲[竹野內豐/崔智友/速水もこみち/市川由衣]

輪舞曲
劇 名:輪舞曲

電視台:東京放送TBS

首 播:2006-01-15

演 員

ショウ/竹野内 豊(竹野內 豐) ユナ/チェ.ジウ 木村佳乃 石橋 凌 佐藤隆太 風吹 ジュン(風吹 純) 速水 もこみち 塩見 三省 市川 由衣 岡本麗 シン.ヒョンジュン 橋爪功 イ.ジョンヒョン 杉浦直樹 ウエンツ瑛士 ベッキー ムッシュかまやつ 森下千里

播左都冇人講??
睇個cast唔錯喎,應該幾正~
不過我未得閒睇~,有冇人睇左有評語?

此篇文章於 01-18-06 10:08 AM 被 kevinhty 編輯。
kevinhty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 12:34 AM   #2
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
睇見個女主角就想死,所以無視

舊 01-18-06, 12:37 AM   #3
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
連續三季日劇都有 速水 もこみち 真係唔係咁想睇~  
~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 10:19 AM   #4
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

咁好唔好睇先??

舊 01-18-06, 11:04 AM   #5
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 神秘過客
睇見個女主角就想死,所以無視
我第一個印象就係... 呢套劇一定喊到死..
點知聽朋友講又話唔係。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 11:13 AM   #6
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
有無官網?
又有有 速水 もこみち 份?
佢成日都係做第二男主角,幾時有份擔正?

舊 01-18-06, 03:26 PM   #7
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
官網
套野唔錯,雖然女主角係"吹至有"...
不過唔係催淚劇,幾好睇~

最正係有竹野內豐同市川由衣
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-06, 04:57 PM   #8
暴走蟹
God of Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 柴崎幸
我第一個印象就係... 呢套劇一定喊到死..
點知聽朋友講又話唔係。
我都被第一印象騙左
以為佢係泣鬼神的異國愛情片
點知聽講話似無間道
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-06, 12:21 AM   #9
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
睇左
拍得幾有電影感

暫時都係無間道片

舊 01-19-06, 09:19 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
懶得DL....新電視先有得睇......??

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-06, 05:42 PM   #11
dennis555
Senior Gamer
IMG]http:/

註冊日期: Jul 2005
XBox Live Gamertagdennis128
套戲真係似無間道 !! 睇到第二集都OK !! 竹野內豐真係幾型仔 !!!
dennis555 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 09:24 PM   #12
土星人
Crazy Gamer

第七集開始新章突入...可惜收視仍然未見起色
雖然似無間道,但套野唔差,幾緊張幾好睇...不過就好似冇乜人睇

估到個韓國佬係差人,都諗過"吹至有"會係宋個女,但冇諗過變得咁快~
唔知背後仲隱藏左D乜!?又會係邊個殺竹野內既阿爸呢!?

此篇文章於 03-02-06 10:00 PM 被 土星人 編輯。
舊 03-02-06, 09:29 PM   #13
kimtam
Game Master
飄銀泣悲哀

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagkimtam
土星人兄,講劇情可以hidden左佢嗎?
我未睇架!!!

「如果兄長只生在普通人的家庭,不用承繼父親大人的陰陽師地位,說不定,他能抓住平凡人的幸福...」

My Blog:http://himyiktam.blogspot.com
kimtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 09:36 PM   #14
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

係咪真係值得睇?
一路釣左頭兩集驚悶唔敢睇...

舊 03-02-06, 10:08 PM   #15
土星人
Crazy Gamer

引用:
作者: kimtam
土星人兄,講劇情可以hidden左佢嗎?
我未睇架!!!
sorry~忘記左
舊 03-02-06, 10:09 PM   #16
土星人
Crazy Gamer

引用:
作者: kevinhty
係咪真係值得睇?
一路釣左頭兩集驚悶唔敢睇...
我就覺得好睇,可能我較喜歡這類劇種~
唔算悶...至少一定好睇過西遊記
竹野內豐型仔,吹至有既角色較佢咸苦咸忽既韓劇討好
舊 03-02-06, 10:28 PM   #17
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

引用: