Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-07-06, 05:51 PM   #1
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
hard disk 死左

hard disk死左,裏面d野冇backup,想問有邊間電腦店好介紹救番d資料呀?
聽講要千幾銀,仲有有d賤人會拆哂個hard disk冇整過又話整唔倒,就收你五舊.

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-06, 05:53 PM   #2
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: nakata 查看文章
hard disk死左,裏面d野冇backup,想問有邊間電腦店好介紹救番d資料呀?
聽講要千幾銀,仲有有d賤人會拆哂個hard disk冇整過又話整唔倒,就收你五舊.
點死法?
聽講要番d 資料好貴, 1蚊1mb....

舊 12-07-06, 06:00 PM   #3
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: ELT 查看文章
點死法?
聽講要番d 資料好貴, 1蚊1mb....
1蚊1mb 咁平
上大陸救?

我記得好似10-20蚊左右1m
不過呢排可能平左?

引用:
如果係prof 既救hdd 店
你比左check disk 錢之後佢最少都會show返d 救得返既data list比你睇
等你揀救咩唔救咩
如果真係完全救唔到好似唔使錢a

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-06, 06:52 PM   #4
yefai
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDyefai
hd有問題唔好寫野不過我諗你依家都寫唔到野入

其實比人整之前可以自己用d software試下救唔救得番先比人睇
深水埗有間試過ok既, 救到先計錢, 救唔到唔收錢
不過我諗佢地都係搵software去試...得就得唔得就算果d...
yefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 10:05 AM   #5
ELT
Lunar使者

如果唔係有bad sector, 試下用easyrecovery
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
1蚊1mb 咁平
上大陸救?

我記得好似10-20蚊左右1m
不過呢排可能平左?
香港. 我同事最近問過

舊 12-08-06, 11:42 AM   #6
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
如果唔係有bad sector, 試下用easyrecovery

香港. 我同事最近問過
1蚊一mb其實都唔平....
1gb已經1千, 家陣0的hd閒閒地都100g....

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 04:57 PM   #7
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
引用:
新高登有一間
收費800-1200左右
我都救過兩次
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 05:09 PM   #8
ELT
Lunar使者

引用:
作者: jlai 查看文章
1蚊一mb其實都唔平....
1gb已經1千, 家陣0的hd閒閒地都100g....
1蚊一mb係好貴
我之前就係個hd short short地, 原來只係partition亂左, 之後用easyrecovery自行救番
如果唔係果百幾G野都唔知點算, 冇理由比十幾萬銀去整ga麻

舊 12-08-06, 05:10 PM   #9
nakata
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
新高登有一間
收費800-1200左右
我都救過兩次
唔會計幾mb幾多錢架嘛?

1.唔夠快
2.跑得慢
3.冇速度

此篇文章於 12-08-06 05:13 PM 被 nakata 編輯。
nakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 05:46 PM   #10
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
引用:
唔會計幾mb幾多錢架嘛?
我上次250GB都係1200
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-06, 01:05 PM   #11
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
1蚊一mb係好貴
我之前就係個hd short short地, 原來只係partition亂左, 之後用easyrecovery自行救番
如果唔係果百幾G野都唔知點算, 冇理由比十幾萬銀去整ga麻
你都好, 我試過hd花左, 寄左去原廠, 佢話要8千銀...我只係要幾十mb野ja

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Portable Hard Disk... syncmaster 手機資訊/電腦軟硬討論 9 09-18-06 01:38 PM
[求助]PS2 個Hard Disk係咪好食電架??? Gundam MK-2 電視遊戲討論版 5 01-02-04 02:35 AM
兩個hard disk 問題 邪惡博士 手機資訊/電腦軟硬討論 6 05-12-03 08:56 PM
hard disk問題 chiming 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-19-03 07:48 PM

現在的時間是 03:50 PM

手機版 | APP版