Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-22-06, 03:25 PM   #1
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
除黑頭良方?

呢個問題煩左我好耐......
之前試過用d去臉油既肥皂洗臉, 不過用左幾個月都冇乜效...
阿媽叫我用手"擠"出黎, 又痛到標眼淚
想問下各位有咩去黑頭既良方介紹?
聽人話用黑頭貼都得, 不過唔知邊隻牌子好d呢?
thx

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 03:45 PM   #2
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
我都試過用黑頭貼,
不過唔知係咪我D面油太多, 結果唔係咁止得咳...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 04:27 PM   #3
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
甩皮
唔係講笑~話說我男友D黑頭又多又實淨
前年同朋友去沙灘玩晒到個鼻勁皮~甩完之後D黑頭無晒超乾淨~而且可以KEEP年幾~
雖然宜家開始出番D黑頭~不過已經比以前好好多

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 04:34 PM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Reishin
呢個問題煩左我好耐......
之前試過用d去臉油既肥皂洗臉, 不過用左幾個月都冇乜效...
阿媽叫我用手"擠"出黎, 又痛到標眼淚
想問下各位有咩去黑頭既良方介紹?
聽人話用黑頭貼都得, 不過唔知邊隻牌子好d呢?
thx
唐磨沙膏同黑頭貼...
2者都用過...

磨沙洗臉膏(MEN'S Biore)...
去黑頭效果ok...
只殘餘少量唔起眼既黑頭...
ps.偶唔係日日用洗臉膏的說

黑頭貼(MEN'S softymo)...日本製
反而功效無咁巧...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 10-22-06 04:40 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 05:07 PM   #5
Reishin
Feels good

引用:
作者: Hitomi
甩皮
唔係講笑~話說我男友D黑頭又多又實淨
前年同朋友去沙灘玩晒到個鼻勁皮~甩完之後D黑頭無晒超乾淨~而且可以KEEP年幾~
雖然宜家開始出番D黑頭~不過已經比以前好好多
天然方法去黑頭
可惜短期內冇機會試...

引用:
作者: Busconcamp
唐磨沙膏同黑頭貼...
2者都用過...

磨沙洗臉膏(MEN'S Biore)...
去黑頭效果ok...
只殘餘少量唔起眼既黑頭...
ps.偶唔係日日用洗臉膏的說

黑頭貼(MEN'S softymo)...日本製
反而功效無咁巧...
清晒大部份都得架喇, 免得人地以為我係一個唔洗臉既人
搵日去買番支試下先~thx

引用:
作者: mihimaru GT
去美容院啦
會用一支圓形空心既銀棒禁晒你d黑頭出黎.不過超痛
好恐怖...

舊 10-22-06, 05:03 PM   #6
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
去美容院啦
會用一支圓形空心既銀棒禁晒你d黑頭出黎.不過超痛
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 05:20 PM   #7
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
黑頭貼好似會整大毛孔.....
反而會多左黑頭 ~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 06:13 PM   #8
達比

註冊日期: Jul 2002
你可以去萬寧留意下一隻叫思萊雅出嘅黑頭導出液, 約59.9 (佢做特價好似7x 到2 盒), 不過通常缺貨.. 之試過用黑頭針, 黑頭貼, mask 都唔work, 因為通常一二日又出番黎
我用完個支黑頭導出液真係勁work, 有o的用黑頭針都整唔到出黎個o的黑頭都攪得掂

佢嘅用法係先用支黑頭導出液倒去鼻膜片full 落個鼻到, 等約15mins(最好用熱水洗洗面先), o的黑頭會係晒面.. 輕輕用黑頭針圓個面按出黎, 攪完後個鼻後洗一次面, 跟住你應該感覺到鼻勁滑, 跟住佢有另外一技收毛孔液體, 再full 15mins 到, 就攪好, 建議攪好晒後full 一次水份mask, 效果更加好
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 08:30 PM   #9
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 達比
你可以去萬寧留意下一隻叫思萊雅出嘅黑頭導出液, 約59.9 (佢做特價好似7x 到2 盒), 不過通常缺貨.. 之試過用黑頭針, 黑頭貼, mask 都唔work, 因為通常一二日又出番黎
我用完個支黑頭導出液真係勁work, 有o的用黑頭針都整唔到出黎個o的黑頭都攪得掂

佢嘅用法係先用支黑頭導出液倒去鼻膜片full 落個鼻到, 等約15mins(最好用熱水洗洗面先), o的黑頭會係晒面.. 輕輕用黑頭針圓個面按出黎, 攪完後個鼻後洗一次面, 跟住你應該感覺到鼻勁滑, 跟住佢有另外一技收毛孔液體, 再full 15mins 到, 就攪好, 建議攪好晒後full 一次水份mask, 效果更加好
聽人講呢隻好得 不過唔知做乜之後冇哂記憶去買
遲d買番唻試下先

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 09:06 PM   #10
Reishin
Feels good

引用:
-skip-
呢隻我用過一次, 但唔知係咪我唔識用既關係...
冇乜效
今晚再試過 (自從上次後支野都未郁過)

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
磨沙洗臉膏, 愈洗愈勁
死都唔好用
唔係掛

會唔會因人而異

舊 10-23-06, 02:27 AM   #11
達比

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Reishin
呢隻我用過一次, 但唔知係咪我唔識用既關係...
冇乜效
今晚再試過 (自從上次後支野都未郁過)
落黑頭液去個鼻膜片到要夠, 唔係效果會好差
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 09:54 AM   #12
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
TO:達比
先謝謝你詳細的講解
因為我都有類似既問題
但黑頭貼、洗面乳等都唔work

就紅字部份,我都問下:
1. 用完黑頭導出液,d 黑頭係o係個面膜上面 ?
2. 我自己本身都有黑頭針,你既意思係版友們需要另購一枝嗎?
3. 水份mask有冇邊一隻好介紹 / 你用開邊一隻?

對美客一竅不通的Be With You 上

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 06:18 PM   #13
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Misaki Taro
反而會多左黑頭 ~~
偶亦係聽聞有此事...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 09:19 PM   #14
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Misaki Taro
反而會多左黑頭 ~~
黑頭貼or磨沙洗面都對毛孔唔好....

用最天然o既方法最好...可以用毛巾隔住手去必d黑頭/油脂出黎
平時多做運動, 可以收細毛孔

舊 10-23-06, 02:12 AM   #15
CNC
Crazy Gamer
麻雀放砲專家

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: ELT
黑頭貼or磨沙洗面都對毛孔唔好....

用最天然o既方法最好...可以用毛巾隔住手去必d黑頭/油脂出黎
平時多做運動, 可以收細毛孔
咁應該做d咩既運動
先可以收細果part野既毛孔

舊 10-23-06, 10:08 AM   #16
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: CNC
咁應該做d咩既運動
先可以收細果part野既毛孔
咩運動都得, 總之流一身大汗就得, 因為會令你毛孔擴張
當汗停左就去用普通洗面膏洗面

通常做完運動果幾個鐘塊面會不停滲D面油出黎, 所以要不時用清水洗一洗

樓上所講o既曬甩皮法其實真係work ga, 不過依招唔可以成日用

舊 10-23-06, 10:19 AM   #17
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
其實成日聽話黑頭
有冇相講咩係黑頭?
係暗瘡咁樣, 定係一粒粒黑色的野?

咩係黑頭針

舊 10-22-06, 07:53 PM   #18
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
磨沙洗臉膏, 愈洗愈勁
死都唔好用
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-06, 09:23 PM   #19
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
用黑頭針 用圈圈個位

依家識自己整~!~自己就力冇去美容院咁痛

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 10-22-06 09:27 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 12:08 AM   #20
saintvenus
Crazy Gamer
網絡上有很多弗人弗事

註冊日期: Mar 2006
事前用熱毛巾敷下, 等0的毛孔張開先, 會冇咁易變大

而家先0黎壞冷氣, 唔係呀嘛?! 天哪!
saintvenus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 12:14 AM   #21
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
磨沙洗臉膏好鬼傷皮膚 ga
好耐以前我用過一個左月左右, 屋企人問我做咩晒黑塊面
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 12:17 AM   #22
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: 歌絲˙暮斯
磨沙洗臉膏好鬼傷皮膚 ga
好耐以前我用過一個左月左右, 屋企人問我做咩晒黑塊面
磨沙洗臉膏唔可以日日用
平時隔日用
皮膚差嘅要隔兩三日
平時用普通嘅

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 10:42 AM   #23
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
唔好用黑頭貼,磨砂膏.
愈來愈犀利.
其實係可以"支" ,
問題係好多人唔識得點樣去清同埋做前後應該做嘅野,
令到毛孔冇咁容易變大.
建議用暖水敷一陣,用黑頭針(事前請消毒)/紙巾懂得運用適當嘅力度"支"佢出黎
清完之後馬上搽返爽膚水,之後敷個由雪櫃攞出黎幾分鐘嘅水份mask.

p.s 黑頭一個星期先好清一次.

舊 10-23-06, 11:19 AM   #24
飛機王
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
我自己都係用黑頭貼..不過都係清得一半.. - -
同埋整完都覺得好乾...其實我都未試過用洗面膏..
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-06, 07:44 PM   #25
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
我去黑頭既方法-->沖完涼之後用兩隻食指既指甲‘擠’會冇咁痛,又可以清除大部分黑頭,萬試萬靈

黑頭貼反而冇乜效

仲有聽人講蒸/焗面會令毛孔變大

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:12 AM

手機版 | APP版