Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 65 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 85  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
鈴蘭 12:25 AM 08-02-18
而家歷戰王無得閃 更加唔想多人打鋼龍....
爽神 01:01 AM 08-02-18
作者: 鈴蘭:
而家歷戰王無得閃 更加唔想多人打鋼龍....
見到已經唔想入,solo都預到啱啱好夠用咁,街場隊友太弱就完全唔使打
鈴蘭 09:09 AM 08-02-18
隻野睇片個攻擊密度都好高下 你一囉左個Hate其實應該係好難打佢
赤兵尉SETH 09:32 AM 08-02-18
暫時只係solo擊退過一次, 討伐未成功過......
分工同走位好緊要, 有場因為d岩石全部爆晒 硬食招 ecliptic meteor
赤兵尉SETH 10:49 AM 08-02-18
終於成功討伐左一隻
野團同一間房同一班人失敗左3次後成功
佐藤成樹 12:31 PM 08-02-18
可唔可以用小爆倒地果短暫時間既無敵避左粒石?
赤兵尉SETH 02:08 PM 08-02-18
已打齊裝備同武器, 隻野仲會派風化珠
打呢野最重要係確保有岩石擋即死, 基本上8區以外過場同死前都會放一次即死隕石(範圍好似唔係全區)
岩石好易被打爆, 所以要有人打頭引隻怪遠離岩石
仲有用閃光阻佢詠唱龍捲風

試過打到最終區隻野唔肯放岩石, 4個人諗住去隔離區等下, 但隻野見區無人會自己補血
結果成團人同隻野仲良死過3次...

作者: 佐藤成樹:
可唔可以用小爆倒地果短暫時間既無敵避左粒石?
試過比佢撞出去, 硬直無敵時間都即死

鈴蘭 02:48 PM 08-02-18
咁講既我會第一次覺得隻Game個集會所有用
咁樣可以認真睇過街客D裝有無伏、齊唔齊到Meta先出團
赤兵尉SETH 03:15 PM 08-02-18
隻野發嬲後堅大力...
最大問題係招龍捲, 可以放到仲離譜過鋼龍招大技
依家普通版可以用閃阻止, 如果隻極版唔食閃真係唔知點打
Eternal Wind 06:16 PM 08-02-18
龍捲風真係最麻煩,持續時間長,未入區已經係路口放龍捲風檔路...
赤兵尉SETH 07:42 PM 08-02-18
救援野團, 好多埸前半好順利, 之後走到滅盡屋企就出事
除左之前講既唔肯放岩石/爆石...仲有時係跌去場邊用唔到...一係太遠...一係龍捲阻住
魚伕 02:05 AM 08-03-18
果然係龍騎士。。。

用麻棍騎乘裝+支強走,由第二區開始一有落石後即上騎,

隊友係咁係腳打,可以係上面拖到隊友扣到佢差不多出大絕,

區區一騎就完,係差點樣避大絕。。。

試過最後一個區 ,一粒石都唔落就出大絕,全體4貓車。。。

不過應該好快會修正。。。
赤兵尉SETH 02:31 AM 08-03-18
咁睇好似鎚既效益最好

大覺屋師真 08:55 PM 08-02-18
超好彩第一場同三個日本人街團就clear
Suika 09:37 PM 08-02-18
場場都要丟近十粒閃光,都無咩時間去打隻野
赤兵尉SETH 10:01 PM 08-02-18
罕有咁全日都見唔到一把弓, 相性好差?
Chris Redfield 11:41 PM 08-02-18
依家仲用緊角龍盾斧,想問下近期有冇d新d既盾斧裝好用?
滅龍士 11:44 PM 08-02-18
作者: 赤兵尉SETH:

又係呢個MHW世界第一女弓王E9XLa
大覺屋師真 12:41 AM 08-03-18
我反而成日見
有d弓都打得吾錯嘅

最頂引見過有人著阿蘿伊套裝去打
結局當然係三個入救難嘅都走晒

基本上d人都睇晒攻略先打,
得少數(依類多數英文名,韓文名)係吾知打緊乜
野團成功率高過歷戰王麒麟
--------------------
話時話有冇人試過ff跳timing正確但都係死左?
小昭Teddy 12:50 AM 08-03-18
用弓打左一晚, 感覺唔差.

今次呢隻野玩法堅唔錯. 暫時心得係, 佢開始落石仔果時, 近戰唔好離舊石太遠, 隻怪跑太遠既就由得佢, 或者遠程負責做DPS令佢放大技.
會死既通常都係近戰俾隻怪引太遠搞到唔夠時間跑去避大招, 適當時候收刀停手, 等一下大家岩位避大招先全力打而唔係其他龍咁全程full落去. 閃光彈唔好慳. 平時D風火雷唔難避, 慢慢打唔算難, 幾好玩.
赤兵尉SETH 01:10 AM 08-03-18
舊石判定有時唔準
見過/試過幾次隔住舊石爆死, 又見過其他人對住爆風方向都無事...

作者: 大覺屋師真:
話時話有冇人試過ff跳timing正確但都係死左?
因為無石試過幾次, 但爆炸強制死返落地面
雖然有傳聞跳得過
傑少 01:28 AM 08-03-18
打左晚一次都過唔到,成隊總有一條友入到去係亂咁黎表現連死
大覺屋師真 11:31 AM 08-03-18
舊石判定有時唔準
見過/試過幾次隔住舊石爆死, 又見過其他人對住爆風方向都無事...

因為無石試過幾次, 但爆炸強制死返落地面
雖然有傳聞跳得過
唔係有bug就應該lag影響
明明相同timing禁制,但有時會死番落嚟
鈴蘭 01:35 AM 08-03-18
隻野又係雙劍無份打…
由手機版發出
小昭Teddy 01:52 AM 08-03-18
作者: 鈴蘭:
隻野又係雙劍無份打…
由手機版發出
why???斬腳指ok 痛喎
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 25 65 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 85  ... 最後

返回主題版面