Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-23, 07:19 PM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 野良猫 查看文章
冇人睇不死不運?
其實叫 Undead & Unluck 好啲⋯⋯

你當佢係 X-MEN,一個豪快,將茄汁當噴射機,比《送葬》嗰位紅頭誇張多十倍,一個係怕醜兼掂親都出事,唔知點樣相遇,仲畀神秘組織追捕。故仔好明快 -- 相對於 Under Ninja 夾硬扭嚟扭去,亦無《送葬》咁慢熱,第二話已經明確會點去。打得唔錯,唔鍾意女主角個造型,但係睇打都得。

三話決勝負過關。咁,要有搵過套放棄。

-----

至於 Under Ninja,挨咗五話,連埋第四話睇,終於明係咩事,將之前嘅啲全部集結埋,男主角有幾「嚴害」到最尾先浮出嚟,分鏡有特色,同作畫夠細緻嘅,點知,第五話居然變去做校園劇,一個成面鬚根嘅「高中生」,好笑在佢講呢人又信,呢套嘢又怪,對白出位,又極之荒謬⋯⋯

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-23, 05:12 PM   #52
肉羊哩咖
griffin611

《後宮一舊》完全唔等,四太出場,好明顯某方面對呢位好有「愛」,唔止畫得最靚,人物寫得又最立體(不過亦有太多老梗),一出場亦先聲奪人,使出吮手指絕技,技驚四座!粉橙藍紫同紅都就「儲齊」,仲有咩色可用?!下回予告咗會賣肉,棄番都差唔多係時候?

《香開》有人話係開後宮,唔理吖,最緊要打得精彩,兩個一方面惺惺相識,另一面又互相較勁,好多嘢發生,連某個似路人嘅角式,都有啲嘢咁;而作者同製作群對 game 好有愛,肯花咁多時間解構啲爛 game,而最後某個「跟蹤狂」終於現身,令到故事更有娛樂性。

舊 11-07-23, 03:07 PM   #53
肉羊哩咖
griffin611

UDUL -- 第四五話集合:扭得幾勁下,場景係轉咗,設定完成,下一話開始入正題。

《鴨推》 -- 又一新角登場,故仔太簡單嘅毛病仲存在,不過新角誇張得嚟,加埋兩個男主角嘅「友情」搭夠返,暫時唔入棄番之列。

舊 11-08-23, 03:33 AM   #54
肉羊哩咖
griffin611

日式 HE-MAN -- 好黑呀!係咪嚟至 DCEU 㗎?!

舊 11-08-23, 07:24 AM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
Helck #18
回憶編越睇越灰,Helck咁都可以唔崩潰太強了
人類太可惡了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-23, 04:07 AM   #56
肉羊哩咖
griffin611

16-bit: 原本諗住棄番,但係今話一改⋯⋯

Under Ninja:諗住會直線去,點知又無無謂謂亂嚟,今季好戲實在太多,Netflix 都有成一大堆,可惜!!!

此篇文章於 11-10-23 04:13 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-13-23, 05:16 AM   #57
肉羊哩咖
griffin611

UDUL 第六話 -- 好嘅就相當爽快,新意係有少少,但係老梗更加多,誇得嚟又唔會太離譜,志在睇主角點合作打敗對家,暫時未見到端倪。

《香開》第七話 -- 畀意中人「踏住上」都冇嬲,但係畀班茂利阻頭阻勢都無得傾~ 下半係打得幾精彩,但爭在太蒙太奇,可以放慢啲嚟玩。

講動作場面,今個季度太多好戲,是旦搵套都好過套 XXX戰~

舊 11-14-23, 03:15 AM   #58
肉羊哩咖
griffin611

《鴨推》再次變返雙連話,主角陷入前所未有嘅「危機」當中,今次再無咁多提示,不過大致都估到端倪。

而睇返你管啲評說片,《後宮一舊》泳池呢一話玩到離晒「譜」,證明放棄係啱嘅。

日式 He-Man Helck: 回憶完了咗,開始下半部就淡返,回一回氣都好,舖排埋跟住嘅走向。

此篇文章於 11-15-23 02:14 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-18-23, 04:54 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

16-bit:等咗咁多話,女主角終於「有用」喇,點知最尾,居然玩呢啲~ 好,要人追落去。

Under Ninja:話棄唔棄,今話無主角出,但係啲女搭夠返晒,而個真(?)主題終於出咗嚟,大致知佢玩緊乜嘢,仍然係超脫線~ 而下下去米埔先開到會未太麻煩。

UDUL:入「正題」反而無咗嗰種趣味,原本啲梗玩盡無晒新意,而呢兩話玩嘅嘢,一嚟唔係本人杯茶,二嚟其他作品玩得比呢套好太多;反而想棄呢套。

舊 11-20-23, 07:20 PM   #60
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
MFG

夏向你已經超越海了
人家飄移你直接瞬移

原來霧區係用嚟咁樣發揮

此篇文章於 11-20-23 07:31 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-23, 03:06 AM   #61
肉羊哩咖
griffin611

《香開》對家雖然係屈機到爆,但係鬥志第一!但點都敵唔過「老狐狸」~~~ 咁嘅扮相好鬼死哈佬喂~ 原來係半年番,唔怪得啲女主角未出齊~

《鴨推》居然玩到三話中篇,一句對白立咗死旗,而唔夠卅秒應驗,唔知係咪紀錄嚟,不過 OP 似乎透鬼咗凶手到底是誰~

舊 11-27-23, 05:09 AM   #62
肉羊哩咖
griffin611

16-bit:今次主角都換埋,出現兩個謎樣嘅角式,初初睇幾疑惑,似乎同個故仔大橋好有關,製作對某名 PC 似乎情有獨中,但係去到呢度咁扭法,暫時唔知係好定壞,當 soft-reboot 睇多兩話先。

地忍:無無謂謂又一話,幾乎全部都係嚮啲配角度轉,呢話個個人都好鬼死兒戲,完全唔似上一話咁好似會有大鑊發生~ 追落去似乎要加大忍力~

香推:某個跟縱狂可以大嗌「阿媽我得咗喇!」(又真係有一格出嚟),不過唔知現實中張床有無濕~ 睇佢個款可能自我 reset 都未定;另一邊廂,「對家」緊迫得嚟又似搞笑多過食飯,都係睇主角冒險過癮啲。好難同《哥屠》S2 去比,呢套太輕鬆歡樂,後者實在現實陰沉啲;各有千秋。

舊 11-29-23, 04:49 AM   #63
肉羊哩咖
griffin611

《鴨推》短篇結局,居然睇唔出兇手個疏忽,估錯咗;但係帶出故仔嘅新方向,好似都幾有趣。

日式 He-Man Helck - 上一話無乜事幹發生,今話風格 180 度急轉,四天王真認起嚟唔再係搞笑,下一話大慨會繼續精彩。

舊 12-05-23, 02:28 AM   #64
肉羊哩咖
griffin611

《16-bit》 開頭仲有啲若隠若現嘅男女主角啲感情瓜葛,點知後面有啲脫腳係咁拖。

《香開》開頭個打鬥好好睇同有創意,但係後半主角終於集齊,仲似有陰謀加埋咗入去~ 有趣。「高手」唔好再大心竹日醜呢埋一邊~

《地忍》,繼續跳線,繼續考觀眾記性,突然間殺出個 N 話之前出咗一陣間嘅配角又出返嚟,又大體唔續上一話啲嘅劇情,除咗四眼姐姐講多啲作嘅癖好之外,其他平面單薄過紙(包括男主角!)

舊 12-08-23, 08:40 PM   #65
肉羊哩咖
griffin611

日式 He-Man Helck:繼續黑過墨斗,同上季完全兩回事咁,無個角式係安全無事嘅, bad end 予期

16-bit: 拖拖拉拉似乎終於入直路,成話幾乎得男女主角真係齋 talking 完全係拖,無謂,唉,而家先棄,死死氣氣睇埋~

地忍:呢兩話風格大改,突然好認真,有陣決戰除,實在個故事人物営造太多問題,熄咗個腦去睇反而 OK 啲。

舊 12-16-23, 05:44 PM   #66
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
下一季 暫時得11套看得上眼 maybe
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-23, 09:58 PM   #67
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

百女百母ed
呢套睇落竟然都算ok

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-19-23, 02:27 PM   #68
肉羊哩咖
griffin611

套女友一舊+MILF 畀老細咁一講,又想追返~

舊 12-19-23, 08:14 PM   #69
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

可以睇下囉,不過口味未必o岩

另外今季仲有套藥屋少女我睇得開心而又未必多人睇...原本想睇查案結果原來係睇貴圈(?)...重點貓貓可愛

仲有呢幕
試毒可以食到咁HIGHHIGH

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-19-23 08:38 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 12-19-23, 08:36 PM   #70
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
藥師少女今季人氣頭幾位架

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-23, 07:26 AM   #71
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

聖女汁液2季變成純乙女game mode....應該唔會有3季啦,,,

Helck #24,終於見番舊愛....嗚.....

大叔VRMMO....我最後睇左咩.....我唔想傲天但又不停的傲落去....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-21-23, 10:20 PM   #72
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
藥師少女
睇貓貓睇得好開心架~~~
對壬氏不肖樣好正~~~
突然金田一上身咁真相大白XD

聖女魔力II
根本由頭到尾都係典型少女漫
2期構成&作畫都keep到水準~~甜爆
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-23, 06:19 PM   #73
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

貓貓要入火坑了?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-22-23, 11:45 PM   #74
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

終於趕完工了?

《殭屍100~在成為殭屍前要做的100件事~》第10~12話將於12月25日放送!!!
播出平台: Viu HK

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-23-23, 08:23 AM   #75
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

女女X女女

柴毛平胸高額頭用左成個二季終於強襲成功 可口可樂....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

論壇跳轉

現在的時間是 03:42 PM

手機版 | APP版