Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-23-17, 01:42 AM   #1
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
[淆底可保平安] 墨西哥17歲網紅嘲諷大毒梟 身中18槍離奇死亡

禍從口出
Mexican YouTube star who told drug lord to 'suck my d**k' in drunk video post is shot 18 times in brutal bar execution

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...-k-killed.html

http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1095212/

1/117歲的羅薩萊斯身中15至18槍而死。 晚上圖片

墨西哥一名17歲的網路紅人日前拍片,侮辱國際大毒梟塞萬提斯(Nemesio Ocegera Cervantes),周一(18日)他在酒吧身中15至18槍,最終死亡,酒吧一名25歲員工也中槍身亡。

17歲的羅薩萊斯(Juan Luis Lagunas Rosales)因「壞孩子」形象而出名,不時分享相片和影片,包括與美女的合照等,他又會自嘲自己的身型。在facebook、Instagram、Twitter上有3萬至超過100萬不等的粉絲追蹤,是一位很有名的網路紅人。

幾周前,羅薩萊斯疑似酒後拍片並公開嘲諷當地一名大毒梟塞萬提斯,不但侮辱他,還說要求對方「吸我的X」('El Mencho can suck my d**k')。當地警方表示,羅薩萊斯周一晚間在哈利斯科州(Jalisco)一間酒吧和朋友消遣,懷疑被黑幫從Instagram得知其位置,向羅薩萊斯連開18槍而當場死亡,一名的25歲酒吧員工也不幸中槍身亡。警方指,需要靠紋身才能才能確定他的身份。塞萬提斯是墨西哥通緝犯,當局正懸賞500萬美元(約3900萬港元)。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 04:39 AM   #2
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
網紅...搏出位唔係咁搏既

身處呢D三不管既地方

後生仔真係冇有識死

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 07:00 AM   #3
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
員工 R.I.P.

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 07:13 AM   #4
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
ip都唔洗check

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 08:56 AM   #5
david
The One

註冊日期: Mar 2002
25歲酒吧員工RIP

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 09:26 AM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
需要靠紋身才能才能確定他的身份....18鎗都係對頭爆???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 11:31 AM   #7
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
需要靠紋身才能才能確定他的身份....18鎗都係對頭爆???
可能用散彈槍.........

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 02:18 PM   #8
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
不作死就不會死,為什麼就是不懂

RIP...酒吧員工....

舊 12-23-17, 02:20 PM   #9
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
25歲酒吧員工陪死RIP

懸賞約3900萬港元

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-17, 05:44 PM   #10
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
網紅...搏出位唔係咁搏既

身處呢D三不管既地方

後生仔真係冇有識死

任何地方, 有D人就唔得罪得, 特別係續犯, 佢地根本唔CARE 自己係咪犯法, 佢要殺你就殺你

舊 12-23-17, 09:15 PM   #11
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
網絡就紅, 現實始終只係人一個, 傻仔.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 01:44 PM   #12
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
中18槍梗係死硬. 有幾離奇?

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 01:57 PM   #13
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

網上走紅搏出位唔係咁搏法嘅, 仲要係好似墨西哥呢啲咁嘅地方...

不過個酒吧仔就真係死得好無辜...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 05:48 PM   #14
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
子彈有分大細

紋身位置以外其他成醬狀?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-17, 07:25 PM   #15
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
可能離奇在點解中得18槍
得罪毒臬唔中番個二三百槍邊算正常

舊 12-24-17, 07:59 PM   #16
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
墨西哥毒販兇殘成性又一代表作,我哋睇開啲美劇入面嘅墨西哥毒販嘅暴力行為只不過係照實描述,絕無誇張失實。

無端端陪葬嘅酒吧員工RIP

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-17, 01:05 AM   #17
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
黑道咩都可以無
就係唔可以無臉
仲要係全世界最顛既墨西哥黑社會
自己住係墨西哥都仲可以咁大膽挑機,呢D真係讀幾多書都無用

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 03:40 AM   #18
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
墨西哥毒販兇殘成性又一代表作,我哋睇開啲美劇入面嘅墨西哥毒販嘅暴力行為只不過係照實描述,絕無誇張失實。

無端端陪葬嘅酒吧員工RIP
如果唔係又點會有 Drug war 吖,
依家冇乜必要嘅話都唔好落墨西哥找死

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-17, 10:39 AM   #19
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
OT 一下, 墨西哥o的毒販真係好重口味, 究竟面皮可以點剝落o黎...

生殖器塞嘴面皮被剝 墨男疑遭毒販斬首示眾
http://www.bastillepost.com/hongkong...A4%BA%E7%9C%BE

舊 12-26-17, 11:17 AM   #20
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: martinnitram 查看文章
OT 一下, 墨西哥o的毒販真係好重口味, 究竟面皮可以點剝落o黎...

生殖器塞嘴面皮被剝 墨男疑遭毒販斬首示眾
http://www.bastillepost.com/hongkong...A4%BA%E7%9C%BE
反正都攞正牌,爭地盤點解唔直接鏟平對方?

舊 12-26-17, 06:21 PM   #21
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
反正都攞正牌,爭地盤點解唔直接鏟平對方?
可能大家都係 50 50, 鏟唔平人o地自己可能比人鏟平咁o瓜...

舊 12-27-17, 11:28 AM   #22
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
墨西哥真係好恐怖
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 02:58 PM   #23
廚房邊緣的香腸
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
做網紅真係搵命博