Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-13-16, 07:45 PM   #376
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
鐸仲有個「文青」喎~

廿四號好似做新節目,係咪玩完?
嗰個文青, 算把LA, 佢嗰隻同無樓唔駛追女仔兼結婚一樣, 為左佢而無左自我既人生, 死鬼左好過

如果有新節目就玩完都唔奇, 話晒呢個SHOW係做極都有, 係時候停左佢仲好.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 07:27 AM   #377
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HON HON 查看文章
嗰個文青, 算把LA, 佢嗰隻同無樓唔駛追女仔兼結婚一樣, 為左佢而無左自我既人生, 死鬼左好過

如果有新節目就玩完都唔奇, 話晒呢個SHOW係做極都有, 係時候停左佢仲好.
好睇個編劇點玩喇;覺得人性格喜好會變嘅,因為呢套好睇個look,鐸同MK女個樣最「正常」,無乜嘢,所以比較睇好;老老實實,過來人咁講,除咗阿鐸星期二集咁,唔信現車中 dating 係咁咯,加上五恆中少咗一樣~

老細你咁講諗起以前亞記套《撻着》,好可能當時資源所限,無得咁玩法。

舊 10-14-16, 07:40 AM   #378
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
好睇個編劇點玩喇;覺得人性格喜好會變嘅,因為呢套好睇個look,鐸同MK女個樣最「正常」,無乜嘢,所以比較睇好;老老實實,過來人咁講,除咗阿鐸星期二集咁,唔信現車中 dating 係咁咯,加上五恆中少咗一樣~

老細你咁講諗起以前亞記套《撻着》,好可能當時資源所限,無得咁玩法。
我覺得阿毒個OUTLOOK同老師幾配合, 不過老師好明顯唔係BUY毒兄嗰隻, 所以做咩都無用.

成套野最難完成係矮仔同VVN, 不過都希望佢地有個好ENDING

舊 10-14-16, 10:17 AM   #379
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HON HON 查看文章
我覺得阿毒個OUTLOOK同老師幾配合, 不過老師好明顯唔係BUY毒兄嗰隻, 所以做咩都無用.
老師一心上去玩嘢嘅,其實幾無謂;上集佢兩個嚮車度講嘢,其實交流唔多,叫好過同集肥仔少少;你話老師唔buy,但收到嘢個表情笑晒,有數喎,好似咁諗。文青嗰度都未正式開始,無法評論

舊 10-14-16, 08:22 PM   #380
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
老師一心上去玩嘢嘅,其實幾無謂;上集佢兩個嚮車度講嘢,其實交流唔多,叫好過同集肥仔少少;你話老師唔buy,但收到嘢個表情笑晒,有數喎,好似咁諗。文青嗰度都未正式開始,無法評論
笑晒係當面收到既禮貎黎啫.

預告見毒兄喊晒... 純估... 無架LA(希望估錯)

文青... 睇怕毒兄唔想見過就PASS左俾肥腸... 咩囉...HAHA

舊 10-18-16, 02:08 AM   #381
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
聽到肥腸一句「我諗阿鐸,慣嫁啦」
真係預祝佢成世溝唔到女
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 09:10 AM   #382
肉羊哩咖
griffin611

脫毒 週一

1. 阿鐸咁就衰咗,不過個女教師真係無乜心,
2. MK女都衰埋,不過太大差矩,個男咁都就唔到嘅,咁算罷喇
3. 肥腸好明顯係葡萄啫,不過之前佔咗太多戲份,變成今次無乜戲份~
4. 呢集好落雨收柴;下集大結局,好有感覺全部人都仲係毒落去

------

三一

同Miss 談戀愛真係個歷久不衰嘅題材~~~不過呢位賽小姐唔入格,又唔似初出道就爭啲;結局玩到咁大,有冇續集?

(更正)經高登考證,賽小姐原名乃楊礎鴻

姓名:楊礎鴻(Rainbow Yeung )
身高:173cm
體重:108lbs
三圍:31、24、34.5
生日日期:1986年11月6日
星座:天蠍座
學歷:C01Design School (平面設計高級文憑)

此篇文章於 10-18-16 12:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 11:13 PM   #383
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
三一

同Miss 談戀愛真係個歷久不衰嘅題材~~~不過呢位賽小姐唔入格,又唔似初出道就爭啲;結局玩到咁大,有冇續集?

(更正)經高登考證,賽小姐原名乃楊礎鴻

姓名:楊礎鴻(Rainbow Yeung )
身高:173cm
體重:108lbs
三圍:31、24、34.5
生日日期:1986年11月6日
星座:天蠍座
學歷:C01Design School (平面設計高級文憑)
呢集真係......
果幕本童子第一下仲諗係咪FF黎架...根本完全係AV場景......

今晚呢集...一直傳左好耐的秘密重兵器終於出場鳥......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 07:35 AM   #384
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

脫毒最後一集...

成集最無謂就係KY, 無啦啦話自己係同性戀, 變左最終大佬, 最慘係個男仔, 純時好似被騙咁... HAHA
150公分真係輸晒.
VVN... 離開唔止對陳豪好, 對佢自己都係好事黎既.

整套所謂真人SHOW都算成功, 係去到肥腸嗰PART太過戲味...

舊 10-19-16, 07:37 AM   #385
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
呢集真係......
果幕本童子第一下仲諗係咪FF黎架...根本完全係AV場景......
未去到推倒(?)之前,仲好「純愛」噃~

好心就唔好嚮學校入面「談心喇;被「撞破」嗰陣, 有個女學生,係咪呢位鍾意King而起嫉忌?

-----

脫毒 結局

果然全部都.......不過好死 staged

此篇文章於 10-19-16 08:42 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 04:56 AM   #386
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
ViuTV 睇怕要多一年時間去輓回啲將會擺睇嘅年輕觀眾

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 09:16 AM   #387
肉羊哩咖
griffin611

三一 週二

扮「港女」個演技同聲線,唔入格

個「秘密武器」,一般一般啫,係算幾清新咯。

個故仔就無乜特別,好大路

舊 10-20-16, 09:47 AM   #388
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: N0T51B 查看文章
ViuTV 睇怕要多一年時間去輓回啲將會擺睇嘅年輕觀眾
發生什麼事會有人擺睇

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 10:22 AM   #389
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: pet3 查看文章
發生什麼事會有人擺睇
搵王丹,馮敬恩拍矛盾 2, 但係因為"有宣傳港獨言論"而不會播放

搵得呢 2 位,你唔係唔知佢地係咩立場同會講咩掛
呢次既處理唔好得過 cctvb
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 10:27 AM   #390
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20161020
【本報訊】六四學運領袖王丹與港大學生會前會長馮敬恩,日前赴日參加ViuTV第二輯《跟住矛盾去旅行》,於本月15至19日到日本拍攝。ViuTV昨晚突然發聲明,指二人於過程中擅自安排記者活動,感極度失望及憤怒,斥港獨言論是「絕無可能發生的痴人夢話」,決定不會播放所有關於王丹及馮敬恩已拍攝的片段。
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 10:36 AM   #391
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實白痴有個限度
搵個av 女優拍你就係想佢露兩點有話題,之後話個女優露點博出位,行為可恥
大佬編輯你怕出事,可以一野cut 左個part,無人迫你播出街架喎
你個台就係話俾人知香港有言論自由,無謂強權,咁快話俾人知其實我都怕事,我都係ccviu
真係等收視變0

舊 10-20-16, 10:53 AM   #392
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小草 查看文章
其實白痴有個限度
搵個av 女優拍你就係想佢露兩點有話題,之後話個女優露點博出位,行為可恥
大佬編輯你怕出事,可以一野cut 左個part,無人迫你播出街架喎
你個台就係話俾人知香港有言論自由,無謂強權,咁快話俾人知其實我都怕事,我都係ccviu
真係等收視變0
不能做太招搖嘛

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 11:38 AM   #393
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
http://hkm.appledaily.com/detail.php...issue=20161020
【本報訊】六四學運領袖王丹與港大學生會前會長馮敬恩,日前赴日參加ViuTV第二輯《跟住矛盾去旅行》,於本月15至19日到日本拍攝。ViuTV昨晚突然發聲明,指二人於過程中擅自安排記者活動,感極度失望及憤怒,斥港獨言論是「絕無可能發生的痴人夢話」,決定不會播放所有關於王丹及馮敬恩已拍攝的片段。
由手機版發出
 搞記者會要同當地傳媒熟, 事前好多聯絡同準備功夫, 佢兩條友在自己地頭就實搞到, 但在日本, 冇人幫手, 仲要全程viu咁大team人跟著, 冇可能自己搞到.

真係躲在厠所打幾個電話就開到記者會咁簡單咩. viu真係當人低B.

舊 10-20-16, 11:58 AM   #394
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
你怕死味cut多佢或者低調唔播算囉
出聲名奶共得罪主要觀眾層又何苦呢
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 12:16 PM   #395
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

認真問,唔出聲明之前,有無人知佢地係日本開左記招?

舊 10-20-16, 12:31 PM   #396
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
共產黨知囉

舊 10-20-16, 01:40 PM   #397
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
會唔會係...
而家抽起
跟住遲啲就話 "很想要吧?日本篇解禁" 宣傳費都慳埋
小小超請咗咁多精英, 肯定用盡方法製造話題
睇下佢之後點玩落去...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 01:41 PM   #398
david
The One

註冊日期: Mar 2002
網民嘲CCViuTV封殺港獨 洗版表失望del app:即時死亡

引用:

ViuTV發聲明指前中國學運領袖王丹與港大學生會前會長馮敬恩拍攝《跟着矛盾去旅行》時,擅自安排記者活動及言論失當,並批評港獨言論有辱民族尊嚴,稱會保留追究權利,不過王及馮先後反駁活動由電視台自行安排,王丹今日更再度出聲明促高層道歉並呼籲抵制ViuTV。ViuTV的聲明引爆公關災難,表示曾經對ViuTV有期望的網民,紛紛留言炮轟ViuTV,表示會「del app」、刪台抵制,有人形容電視台已「即時死亡」,又稱其為「ccviutv」。
ViuTV曾標榜破格、創新,但聲明一出,令網民大感失望,有人質疑「點解唔可以寫句『以上節目只反映嘉賓意見,不代表本台立場』,而選擇停播?」在ViuTV的專頁上,更有不少網民徹夜洗版,在多個帖文中留下「今次決定會流失大量本來支持你哋嘅觀眾、抹殺貴台員工嘅努力,唔會再有意欲睇你哋」、「你哋等執啦」、「宇宙最無恥」「想有人睇?絕對痴人夢話,祝Viutv收視食屎,蝕入肉」等一樣的留言。有網民認為,王馮二人是被電視台邀請的,「始終是嘉賓,發這樣的聲明於理不合。」

對於聲明指「港獨言論有辱民族尊嚴」,有人留言直言「請得馮敬恩同王丹預咗講咩話題啦,唔通人哋同你風花雪月咩?拍完又唔敢播!」又有人直斥,「民族尊嚴?乜有尊嚴架?文化大革命之後,隔離國家一係各家自掃門前雪,一係趨炎附勢,文革從來冇完結過,尊嚴?講d近既,烏坎村事件,有幾多"炎黃子孫"出聲?貴台為呢件事做過乜X?」
就咁GG了?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-16, 01:58 PM   #399
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: N0T51B 查看文章
會唔會係...
而家抽起
跟住遲啲就話 "很想要吧?日本篇解禁" 宣傳費都慳埋
小小超請咗咁多精英, 肯定用盡方法製造話題
睇下佢之後點玩落去...
一定唔係啦,要宣傳篇聲明點會咁寫

舊 10-20-16, 02:19 PM   #400
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

唔會係天真嬌上身
以為咁CCTVb 班c9 會轉台睇viu 掛

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 想問下係16:9的LCD TV玩TV GAME的問題 IDGAF 電視遊戲討論版 30 09-26-07 12:48 AM
TV CARD 同 TV BOX 問題 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 7 06-02-07 09:50 AM
[MD]Mega Drive Play TV 2 & TV 3, 4,179円4月2日發售 neo2046 電視遊戲討論版 38 02-21-05 02:31 AM
tv card /tv box 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 18 05-23-04 07:56 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 08:00 PM

手機版 | APP版