Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-22-16, 04:08 PM   #1151
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 04:38 PM   #1152
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Season 4 Teaser from SDCC 2016(34s)
https://www.youtube.com/watch?v=BEvkbtJAFIY

DC's Legends of Tomorrow | Season 2 Comic-Con®: First Look | The CW(2m26s)
https://www.youtube.com/watch?v=hUrbrdZj-I4

此篇文章於 07-24-16 05:07 PM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 09:55 PM   #1153
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Mr. Robot S02E03 (02?)

1. 主要係主腳繼續同機械人先鬥法, 慢晒落嚟.
2. 主腳啪隻藥係真係有呢家嘢嘅,其中一個副作用係失眠,亦會上癮.
3. 呢一小段心理變化對應返上季佢拋低「革命」走去飲星一把呼應,幾好玩
4. 佢細妹嗰度有大危機,真係 Dark Army 要逐過「隊冧」佢哋?
5. 搞到以為主腳被劫上車嗰段都係 Dark Army 做嘢
6. Evil Corp 個賤老細想點玩 Angela?
7. Ray 個謎底揭開,佢好明顯唔係獄警,亦知主腳有乜事,而佢同主腳好有機會合作
8. 個FBI 真係搵到上門, 佢個性格同過去可能會有多啲著墨
9. 話分轉頭, Tyrell 把聲好可能係幻聽嚟,係Mr. Robot特登扮妥協,等以為主腳仲話緊事.
今集好有逼力
Ray似係last boss
依家越黎越憎Angela, 不過對大企業高層運作好有興趣

舊 07-27-16, 08:50 AM   #1154
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Arrow S3 上咗明珠,有返配音,起碼Oliver 用返第一季黃生,其他唔記得

舊 07-30-16, 11:46 AM   #1155
肉羊哩咖
griffin611

MR ROBOT S02E04

1. 開頭十幾分鐘係個 origin story;分鏡攝影配樂氣氛一流;帶面具會上身
2. FBI 埋晒身,仲搵到粒彈殼,Tyrell 條命仔凍過水
3. Ray呢個人好有深度,同埋對主腳有啲嘢,但未完全知係乜
4. 好驚主腳會自爆
5. 另外,Evil Corp 老細真係想要Angela 一啲嘢;但肯定唔(只)係美色~ 間廠有啲嘢
6. 去到白玫瑰嗰幕,有係啲嘢;呢幾集斷斷吓又慢,但係呢啲嘢引你追落去
7. Tyrell 老婆為錢乜都做得出,Evil Corp 個 CTO 咁拒絕佢,趕狗入窮巷,佢幾危
8. 另一樣好正嘅係,主腳身邊嗰幾個「路人」,真係推到啲戲出嚟。比較信 Ray、心理醫生同餐廳條友係真嘅
9. 夢嗰段真係有少少眼汗
10. 用棋局嚟比喻主腳個狀態,幾好
11. 下集展開期待!

舊 08-05-16, 08:14 AM   #1156
肉羊哩咖
griffin611

引用:
MR ROBOT S02E04

1. 開頭十幾分鐘係個 origin story;分鏡攝影配樂氣氛一流;帶面具會上身
2. FBI 埋晒身,仲搵到粒彈殼,Tyrell 條命仔凍過水
3. Ray呢個人好有深度,同埋對主腳有啲嘢,但未完全知係乜
4. 好驚主腳會自爆
5. 另外,Evil Corp 老細真係想要Angela 一啲嘢;但肯定唔(只)係美色~ 間廠有啲嘢
6. 去到白玫瑰嗰幕,有係啲嘢;呢幾集斷斷吓又慢,但係呢啲嘢引你追落去
7. Tyrell 老婆為錢乜都做得出,Evil Corp 個 CTO 咁拒絕佢,趕狗入窮巷,佢幾危
8. 另一樣好正嘅係,主腳身邊嗰幾個「路人」,真係推到啲戲出嚟。比較信 Ray、心理醫生同餐廳條友係真嘅
9. 夢嗰段真係有少少眼汗
10. 用棋局嚟比喻主腳個狀態,幾好
11. 下集展開期待!
Extra
嗰套假恐怖片,原來整咗成8分鐘嘅片,幾認真:
https://www.whoismrrobot.com/massacre/

舊 08-05-16, 08:45 AM   #1157
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02E05

1. 一開始回咁多帶,部戲真係展開
2. Angela 畀 Darlene 爆入要脅,跟住又畀前男友再次出賣,最後去見主腳,好似終於撻著咗,最後佢都肯幫手
3. 記唔記得 QWERTY 係乜水?
4. 講返一開頭主腳攻 FBI 嗰度,係真係可以咁玩 -- 睇完仲敢唔敢用安卓機?
http://www.theverge.com/2016/8/3/123...-e4-logic-bomb
5. Ray 嘅真相出嚟,主腳就點都唔死得,不過,點解佢要搵主腳幫佢手?諗唔明,佢又點知主腳知佢啲嘢?係咪佢前拍檔爆響口?
6. 個女 FBI 又講多啲嘢,佢同白玫瑰嘅交流(原來條友係咩囼安局長!),變咗兩個角式都好立體;最後嗰度由佢嘅視點出發,好刺激!呢單好可能係白玫瑰做嘢
7. 究竟係邊個係咁送嘢畀 Tyrell 老婆嘅呢?如果 Tyrell 真係領咗當,好可能係 Evil Corp 個 CTO 玩嘢;而 Tyrell 老婆都唔少嘢,有御用殺手,仲可以一路揞個 B 瞓,一路講殺佢舊情人嘅事,好冷血!
8. 好多條線今集拉埋,呼,好期待下集

此篇文章於 08-05-16 08:54 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 08:39 PM   #1158
hap3afrien
Game Master

引用:
Mr. ROBOT S02E05

1. 一開始回咁多帶,部戲真係展開
2. Angela 畀 Darlene 爆入要脅,跟住又畀前男友再次出賣,最後去見主腳,好似終於撻著咗,最後佢都肯幫手
3. 記唔記得 QWERTY 係乜水?
4. 講返一開頭主腳攻 FBI 嗰度,係真係可以咁玩 -- 睇完仲敢唔敢用安卓機?
http://www.theverge.com/2016/8/3/123...-e4-logic-bomb
5. Ray 嘅真相出嚟,主腳就點都唔死得,不過,點解佢要搵主腳幫佢手?諗唔明,佢又點知主腳知佢啲嘢?係咪佢前拍檔爆響口?
6. 個女 FBI 又講多啲嘢,佢同白玫瑰嘅交流(原來條友係咩囼安局長!),變咗兩個角式都好立體;最後嗰度由佢嘅視點出發,好刺激!呢單好可能係白玫瑰做嘢
7. 究竟係邊個係咁送嘢畀 Tyrell 老婆嘅呢?如果 Tyrell 真係領咗當,好可能係 Evil Corp 個 CTO 玩嘢;而 Tyrell 老婆都唔少嘢,有御用殺手,仲可以一路揞個 B 瞓,一路講殺佢舊情人嘅事,好冷血!
8. 好多條線今集拉埋,呼,好期待下集
S02E05
3. 佢條魚. 反而隻狗去左邊
7. 果個唔係舊情人, 係S01最後一集停車場叫醒Elliot果個打工仔.

原來Elliot係依條友(翻生侏羅館

舊 08-08-16, 08:49 AM   #1159
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
S02E05
3. 佢條魚. 反而隻狗去左邊
7. 果個唔係舊情人, 係S01最後一集停車場叫醒Elliot果個打工仔.

原來Elliot係依條友(翻生侏羅館
......

3. 呢個記得,隻狗好似佢「鄰居」「走咗」之後,去咗 Darlene 度。
7. 好似上集有床上鏡頭頭?

佢都嚮 The Pacific 嘅重要配角 Cpl. Merriell "Snafu" Shelton

舊 08-08-16, 11:20 PM   #1160
hap3afrien
Game Master

引用:
......

3. 呢個記得,隻狗好似佢「鄰居」「走咗」之後,去咗 Darlene 度。
7. 好似上集有床上鏡頭頭?
第二個男人黎嫁

舊 08-08-16, 11:28 PM   #1161
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我依家先追 DEXTER ..... 睇左兩個SEASON
黑人阿SIR ,好慘

舊 08-08-16, 11:51 PM   #1162
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 信長 查看文章
我依家先追 DEXTER ..... 睇左兩個SEASON
黑人阿SIR ,好慘
套野唔少人係抵死 但佢的確算慘

舊 08-09-16, 04:27 PM   #1163
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
第二個男人黎嫁

舊 08-09-16, 10:54 PM   #1164
信長
The Flash

舊 08-10-16, 09:58 AM   #1165
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
有冇人有睇 Stranger Things?? 導演營做到果種恐怖感覺

而且班小朋友好好戲
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 11:43 AM   #1166
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: StevenLeong 查看文章
有冇人有睇 Stranger Things?? 導演營做到果種恐怖感覺

而且班小朋友好好戲
好多好評,好玩懷舊,但實在有太多戲未追晒~
音樂playlist:
http://lifehacker.com/the-stranger-t...ist-1784848288

同 The Americans 一樣咁想追,但電視台九成九唔做!

舊 08-10-16, 12:48 PM   #1167
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: StevenLeong 查看文章

而且班小朋友好好戲
引用:
好多好評,好玩懷舊,但實在有太多戲未追晒~
音樂playlist:
http://lifehacker.com/the-stranger-t...ist-1784848288

同 The Americans 一樣咁想追,但電視台九成九唔做!
有呀,係 NETFLIX topic 有講;
好睇,個個小演員都做得好好,
期待下季!

舊 08-12-16, 09:08 AM   #1168
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02E06

1. 一開始咁玩,無心理準備會以為睇錯節目。可惜唔多熟美國嗰邊嘅 TV 節目,投入唔到。
2. 不過好似係得主腳發現呢個唔係現實; 每次有啲「陰質」嘢就有「笑聲」,好戲謔嘅手法,帶出咗大話有時係幫到你
3. 亦都暗示咗好多主腳心諗嘅同發生過嘅陰暗事--佢同 Angela 嘅關係,同埋 Tyrell 多數無咗命,同埋呼應返最後佢同 Mr. ROBOT 嘅關係
4. 以為又係主打玩主腳嘅心理問題,無耐就去返現實--Ray 係其中一個最終 boss 予定
5. FBI 嗰邊幾快過咗, 上集之後咩事用對白交待,都 ok,係得 Dom 諗到受襲單嘢同調查有間,佢越近真相越危,開始插旗
6. 最緊凑嘅情節落咗去 Angela 度,佢速學黑技術已經夠正(原來嘅「正能量」可以咁用;真係潛入嗰下,無論鏡頭運用且配樂托出晒個氣氛,
7. 點知兩次你以為搞掂掂無事又彈嘅新危出嚟,好嘢; 即時起底好似上一季咁,但最後都係靠 Angela 用個人能力先突破到
8. (挑骨頭)又話抹指紋,跟手 Angela 留鬼晒啲指紋落椅背同欄杆度~
9。好喇, Dom 終於都搵到 Angela,但咁就咳咗,好有上集 feel,好多展開要等下一集

舊 08-17-16, 05:14 PM   #1169
肉羊哩咖
griffin611

(好似無人睇,不過照繼續)

Mr. Robot 出咗隻文字遊戲,玩法有啲似 Lifeline
https://itunes.apple.com/hk/app/mr.-...ign-mpt=uo%3D4

順手同美國有追嘅人講開,好多人挨咗三集之後頂唔住棄番,點知到第四話就展開。

-----
出奇地,明珠居然卅號上 People v OJ Simpson

舊 08-18-16, 11:58 AM   #1170
肉羊哩咖
griffin611

Mr. ROBOT S02E07

開估!哎吔!男主腳真係嚮監度!

舊 08-18-16, 01:56 PM   #1171
信長
The Flash

舊 08-19-16, 08:59 AM   #1172
肉羊哩咖
griffin611

引用:
Mr. ROBOT S02E07

開估!哎吔!男主腳真係嚮監度!
...

1. 男主腳又集中返同 Mr. ROBOT 傾計;但係講到好明,又鬼咁懶扭:Tyrell 中咗鎗(伏屍?)車尾廂
2. 反而 Angela 條線緊張好多,好睇好多
3. 首先好明顯 FBI 唔會就咁放過佢
4. 佢同 Darlene 連老豆都反咗面
5. 佢成功爭取到份工,點知新老細勁唔妥佢,真係悲
6. Ray 仲諗住可以玩耐啲,點知畀男主腳一舖清佢枱;以監獄設定嘅話,好明佢搵到男主腳,但點解搵佢,佢又唔係唔知佢個底
7. Leon 原來係白玫瑰啲人嚟,但若果佢真係咁救返男主腳,點會無事?
8. 下集佢應該返出嚟,得咁少集數剩,咁搞法可能去得好快。不過有第三季予定,咁又未必太急

此篇文章於 08-19-16 10:05 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:27 PM   #1173
信長
The Flash

因為自殺小隊
所以睇左一季how to get waway murderer
女主角超強勢,又有軟弱的一面

舊 08-20-16, 07:54 PM   #1174
hap3afrien
Game Master

引用:
...

1. 男主腳又集中返同 Mr. ROBOT 傾計;但係講到好明,又鬼咁懶扭:Tyrell 中咗鎗(伏屍?)車尾廂
2. 反而 Angela 條線緊張好多,好睇好多
3. 首先好明顯 FBI 唔會就咁放過佢
4. 佢同 Darlene 連老豆都反咗面
5. 佢成功爭取到份工,點知新老細勁唔妥佢,真係悲
6. Ray 仲諗住可以玩耐啲,點知畀男主腳一舖清佢枱;以監獄設定嘅話,好明佢搵到男主腳,但點解搵佢,佢又唔係唔知佢個底
7. Leon 原來係白玫瑰啲人嚟,但若果佢真係咁救返男主腳,點會無事?
8. 下集佢應該返出嚟,得咁少集數剩,咁搞法可能去得好快。不過有第三季予定,咁又未必太急
今季有d慢

舊 08-22-16, 08:31 AM   #1175
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 信長 查看文章
因為自殺小隊
所以睇左一季how to get waway murderer
女主角超強勢,又有軟弱的一面
明珠做咗一季,真係凈睇佢(同佢阿媽,男助手),其他都幾弱;個扭橋就麻麻,不過睇個勢, 香港唔會繼續播。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:41 PM

手機版 | APP版