Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-27-15, 04:04 PM   #1
卡樂 B 薯仔
Crazy Gamer
隱性情色恐怖份子

註冊日期: Feb 2002
Question wifi router 幾問

想係屋企裝個wifi router比家人啲電腦電話用, 想問係咪要長開? 因為日間只有老媽用desktop上網, 係夜晚個個返哂嚟先用wifi, 日頭想熄機, 唔係老媽又哦哦

又因為我幫襯開pccw, 佢有個加錢租router嘅嘢, 比多幾十蚊個月就乜都幫我搞哂, 咁我呢啲新手自己搞好定係比錢解決問題好?

我係住公屋, 唔記得100定200M plan…

Not all the things visible are real...

任何事都為別人 自己擺在最後面 來一次遠走高飛 再猶豫就別後悔
擇期不如就今天 bye bye blue Monday 肩上一把破吉他 流浪到天邊
卡樂 B 薯仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 04:07 PM   #2
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
有d router可以指定時間on/off wifi

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 04:58 PM   #3
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
買個旅行用既WIFI ROUTER,插好晒LAN線搞好晒SETTING,用果時就插電,唔用果時就炆電,除非連插電制都唔識

問題解決?

P.S.我自己屋企就係咁做
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-15, 01:31 PM   #4
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: teealpha 查看文章
買個旅行用既WIFI ROUTER,插好晒LAN線搞好晒SETTING,用果時就插電,唔用果時就炆電,除非連插電制都唔識

問題解決?

P.S.我自己屋企就係咁做
加多個建議,買多個時間掣,就連拔插電掣都慳埋。

舊 01-28-15, 01:43 PM   #5
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
不過24hrs長開一個月電費應該唔駛十蚊。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-15, 03:26 PM   #6
hkcasper
Junior Member
人類,大部分時候

註冊日期: Jan 2015
最重要是輻射和網絡安全問題。我早上無人通常都關wifi
hkcasper 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
WiFi Router / Laptop內置接收器 問題 Kinny Riddle 手機資訊/電腦軟硬討論 3 12-28-14 05:01 PM
旅行用WIFI ROUTER(定係AP)幾問?有冇朋友用過TP-LINK TL-MR3020? RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 10 06-22-12 06:01 AM
macbook wifi 連ROUTER問題 edman27 Mac 討論區 2 06-18-11 06:18 PM
屋企router 個 wifi好慢 DC 97 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-29-11 08:51 PM
連唔到Router個wifi 疾風雷電 手機資訊/電腦軟硬討論 0 05-13-08 09:04 PM

現在的時間是 05:04 AM

手機版 | APP版