Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-04-08, 07:33 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
曾特首計劃動用港府100億,為內地賑災重建用

曾特首計劃動用港府100億為內地賑災重建之用...
建議首階段先捐出20~30億...
將於下周立法會會議審議...

曾特首真係好好波架...
趁內地明日之星訪港...
慷他人之慨摶取高分...
反而...
叫佢考慮下加公公婆婆生果金就咿咿哦哦~~~
真好波!

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 07-04-08 07:44 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 07:37 PM   #2
POISON
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
諗多左

通過仲成世界

舊 07-04-08, 07:38 PM   #3
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
有無邊個政黨/議員話反對?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 07:39 PM   #4
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
唔係話乜野
我寧願佢用這100億
做醫療或老人用途囉

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 07:40 PM   #5
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
每月加多三百元老人生果金好過啦!

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 07:47 PM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: AiStudio 查看文章
大多議員發表既係...
由邊個監管d錢洗左去邊...

舊 07-04-08, 07:53 PM   #7
Galaxy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
我完全唔贊成....
香港大把老人家都需要幫...而且冇佢地..香港冇今日既繁榮
點解唔幫左佢地先呢?
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 07:54 PM   #8
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: AiStudio 查看文章
大多數...

因為唔係急切性... 無話 d 錢應該點用... 點管...
田少亦都要求分期...

舊 07-04-08, 08:03 PM   #9
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: Galaxy 查看文章
我完全唔贊成....
香港大把老人家都需要幫...而且冇佢地..香港冇今日既繁榮
點解唔幫左佢地先呢?
因為無票在身...採你有味...

舊 07-04-08, 08:05 PM   #10
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
中國都用3000億搞奧運
所以香港亦都有樣學樣
唔係點跟阿爺學野
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:10 PM   #11
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
又話d錢唔可以亂用
而家一句就用100億
真係叻叻

佢用緊納稅人ge錢
我地有冇權say no

認叻唔該用自己錢la
我想知佢自己有冇捐過錢

舊 07-04-08, 08:12 PM   #12
Hunter

註冊日期: Jan 2002
醫療話無錢, 通脹無辦法, 生果金無得加
對自己人就無錢

阿公有叫你進貢咩? 宜家佢想點? 懶醒
抵你民望插水

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:13 PM   #13
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
依家通漲已經殺到埋身...自身難保仲想幫人 !?
特首你三思呀
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:17 PM   #14
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
真係口輕輕
曾生你唔係諗住捐支益力多咁簡單下話

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:39 PM   #15
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
唉.. 厚此薄彼..
似係玩政治搞關係多..
搞本地民生福利又唔見佢咁豪爽..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:41 PM   #16
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Qe1 查看文章
依家通漲已經殺到埋身...自身難保仲想幫人 !?
特首你三思呀
看來政府的危機意識,真是好有問題

石油,通漲...........曾特,你有信心攪好嗎
若果沒有.........你和前特有什麼分別

舊 07-04-08, 08:53 PM   #17
WKF~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章

香港政府根本就不知咩係危機意識,不燒到埋身都不會理,想
WKF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 08:58 PM   #18
LIGHTTHELIGHT
火狐控

註冊日期: Jul 2004
全國省市都要比
你香港咩新鮮羅白皮?
當自己真係一國2制?
唔好淨係諗香港
自己民生問題 係另一回事

此篇文章於 07-04-08 09:00 PM 被 LIGHTTHELIGHT 編輯。
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:04 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
近期阿曾生諗親D野都無件好
再唔醒下又可能要步老董後塵

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:07 PM   #20
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
自己地區都未搞掂去諗人地
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:11 PM   #21
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
全國省市都要比
你香港咩新鮮羅白皮?
當自己真係一國2制?
唔好淨係諗香港
自己民生問題 係另一回事
俾唔係問題, 但係佢完全無視香港人0既訴求, 老人家生果金又唔肯加. 跟住轉個頭就委任班政治助理同搵班外國人做副局長....件件10幾20皮一個月, 真係想爆粗X到佢上火星...

好啦, 通脹殺到埋身, 又係冇理會....轉個頭就話捐100億....唔係話唔贊成幫手, 但佢0既意圖完全係邀功, 擦鞋....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:14 PM   #22
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
未安內先攘安 bb

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:17 PM   #23
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
政府捐幾多叫曾特首自己捐番幾多啦XDD
佢既然咁有心咁慷慨地亂用納稅人D 錢~~

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:21 PM   #24
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:

依家我對佢的反感程度已經高過老董

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-08, 09:22 PM   #25
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: CSY 查看文章
唉.. 厚此薄彼..
似係玩政治搞關係多..
搞本地民生福利又唔見佢咁豪爽..
引用:

引用:
作者: WKF~ 查看文章
香港政府根本就不知咩係危機意識,不燒到埋身都不會理,想
剛才回應民望插水...
施政報告快將出台...
口窒窒吹晒水話會積極關注民生...
會有抗通漲措施...

吹水吹到口窒窒...

論壇跳轉

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版