Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 08-12-04, 11:23 AM   #1
yoyojams
Game Master

註冊日期: Sep 2003
ive同毅進有咩分別,邊樣好d=,_=?

ive同毅進有咩分別,邊樣好d
我阿媽,阿爸又話毅進廢,讀完等如晒4年時間
我同學又話讀毅進好,2個都係讀4年有咩分別

此篇文章於 08-12-04 11:26 AM 被 yoyojams 編輯。
yoyojams 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-04, 11:38 AM   #2
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
原來毅進要讀4年咁耐...(?!)

讀毅進唔係為左有相當於中學會考五科合格的學歷嗎..? 4年真係repeat 幾次好過....

ive 的文憑/高級文憑應該係 高級過毅進的~

舊 08-12-04, 11:41 AM   #3
yoyojams
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: PH~幻滅之自由天使
原來毅進要讀4年咁耐...(?!)

讀毅進唔係為左有相當於中學會考五科合格的學歷嗎..? 4年真係repeat 幾次好過....

ive 的文憑/高級文憑應該係 高級過毅進的~
原來ive 的文憑/高級文憑應該係 高級過毅進
yoyojams 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-04, 11:42 AM   #4
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
引用:
作者: yoyojams
但係有資格讀dip/hd都唔會揀偽進吧

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-04, 11:45 AM   #5
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
引用:
有d人讀完毅進都要係入ive再讀過...
如果你會考唔係太差(有無5科合格?) 應該無理由走去毅進到....

舊 08-12-04, 11:45 AM   #6
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
ive好毅進好多.
ive出面好多地方都承認,
毅進係政府承認,出面唔多睇你係唔係毅進畢業.
係有人經毅進上到大學,但真係"一將攻城萬骨枯".
ive起碼你個科畢業,個行都會比個in ge機會你,
毅進如非政府介紹都難有得in.
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-04, 04:45 PM   #7
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
邊個話毅進要讀四年, 我個FRIEND讀完一年拎左將"紙"去報IVE...

此篇文章於 08-12-04 05:12 PM 被 銀色流星 編輯。
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-04, 01:05 AM   #8
david_yip_kw
Crazy Gamer
托石油的人...

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagdavid_yip_kw
毅進四年架咩=.=?
唔好玩啦,一年架咋!!!!
重有,唔洗問,IVE梗係好毅進幾皮啦!
毅進畢業先叫做有資格報讀IVE DIP/HD課程(但收0既機會真係......出面大把中五十四分以下十分以上+AL畢業同你一齊爭,但你個毅進只係叫做象徵式五科合格)
讀完ive HD叫做大專生,但讀完毅進只係叫做毅進畢業生,相等中學會考五科合格......

Canon 50D with BG-E2N, 580EX II, Manfrotto 190XPROB, EF 50mm f/1.4 USM, EF 24-70mm f/2.8L USM, EF 70-200mm f/4L USM, EF 100mm f/2.8 Macro USM, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM, EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM, Tokina AT-X 107 DX Fishey
david_yip_kw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-04, 01:20 AM   #9
銀色流星
God of Gamer
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: david_yip_kw
毅進四年架咩=.=?
唔好玩啦,一年架咋!!!!
重有,唔洗問,IVE梗係好毅進幾皮啦!
毅進畢業先叫做有資格報讀IVE DIP/HD課程(但收0既機會真係......出面大把中五十四分以下十分以上+AL畢業同你一齊爭,但你個毅進只係叫做象徵式五科合格)
讀完ive HD叫做大專生,但讀完毅進只係叫做毅進畢業生,相等中學會考五科合格......
所以毅進咪最啱啲repeat都未必可以有五科合格的學生去讀......

舊 08-16-04, 06:22 PM   #10
魔性天使
Crazy Gamer
桃井

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDashyskoa
當然ive好la
偽進d課程冇乜用ge
魔性天使 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:10 AM

手機版 | APP版