Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-18, 05:25 PM   #176
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁打反而好似唔多爽咁…
硬係覺得呢D即時判斷/估已經夠。
以我暫時理解係幾op 不過依家落判斷都係太早 始終仲係開發緊又未落手試過
由手機版發出
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 05:27 PM   #177
DOA xA2raeL
DOA玩家

好似話黎緊發佈2個新角色 一男一女
舊 06-26-18, 05:34 PM   #178
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
以我暫時理解係幾op 不過依家落判斷都係太早 始終仲係開發緊又未落手試過
由手機版發出
話實在下堅希望佢出得好好睇睇,雖然在下都係買黎收藏多

舊 06-26-18, 05:56 PM   #179
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
話實在下堅希望佢出得好好睇睇,雖然在下都係買黎收藏多
老實講 以佢依家show出黎比我地睇既野 我唔多樂觀
由手機版發出
舊 06-27-18, 01:21 AM   #180
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.4gamer.net/games/272/G027223/20180626060/

「DOA5 LR」,シーズンパスがお得になるサマーセールを本日開始

DEAD OR ALIVE 5 Last Round配信元コーエーテクモゲームス配信日2018/06/26

<以下,メーカー発表文の内容をそのまま掲載しています>

「DOA6」発表記念キャンペーン!
「サマーセール」開催のお知らせ

このたび当社は、好評発売中の格闘エンターテインメント『DEAD OR ALIVE 5 Last Round』(PlayStation 4)につきまして、2018年6月26日(火)より「サマーセール」を開始いたしました。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 09:46 AM   #181
神人ではない!新人だ

係就減多D啦,定KT其實想學笨蛋八奇用黑暗兵法「出新谷舊」?

舊 06-27-18, 04:25 PM   #182
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
如果用Plus再減個價其實都差唔多。雖然加起黎都過HK$2000。
我咁多年都係趁減價先買。其實我最想佢PS3 DOA5 d DLC減,因為我重爭兩套舊野。
想PS3、PS4都有。前排有減,但只減PS4版。

DOA6出既話,唔知會唔會再減多d?定好似PS3版咁,無視左,乜鬼減價影都無。

舊 06-27-18, 07:40 PM   #183
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
//
上傳的圖像
檔案類型: jpg 36087915_1667556056694704_4429541927192363008_n.jpg (49.9 KB, 69 次查看)

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 07:44 PM   #184
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
角色崩壞 b

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 09:49 AM   #185
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
又或者其實睇肉家已經佔咗大半,不過繼續呢方面發展於DOA而言未必係好事。
冇晒對戰要素既DOA,可以玩既野分分鐘真係仲少野玩過排球…

多人識同多人玩係兩回事黎

撇除「製做話題」呢個要素,想令玩家有對戰原動力亦可能係DOA走電競線既要因。
不過破釜沈舟就真係唔該認真些少做…
認唔認真我就唔知啦

不過咁,有眼你睇,講黎講去都係買乜衫物衫,邊個 pack 特價,買左 d 野留唔留到去 6。

幾時見人講下 frame 呀 damage 呀 mix up 咁?

俾著你係 tecmo ,你要對股東交代,你會點做?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 10:04 AM   #186
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
認唔認真我就唔知啦

不過咁,有眼你睇,講黎講去都係買乜衫物衫,邊個 pack 特價,買左 d 野留唔留到去 6。

幾時見人講下 frame 呀 damage 呀 mix up 咁?

由手機版發出
都係果句,香港地有幾多人認真之餘又會放出黎交流?
唔好話DOA,DBFZ在下都唔係好覺多。
另一方面,DOA5好方便,由出手至硬直差練習MODE話晒俾你知,
推廣教學就可能要文字,高手要知要研究既,根本一開機就OK吧…

其實賣衫在下主要覺得係低成本,應該唔會係大賺。
如果衫係大賺既,DOA6 PROJECT呢個路線唔會批吧?
而且要玩果D既其實小本出多隻排球已經夠,仲同你6?

此篇文章於 06-28-18 10:36 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 10:26 AM   #187
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
//
D表情....由咸片變笑片

舊 06-28-18, 10:30 AM   #188
神人ではない!新人だ

其實表演手法真係完全迷走,話要真實感臉可以打髒,在下覺得OK。
不過唔駛CLOSE UP打臉啩

舊 06-28-18, 10:30 AM   #189
wing
格鬥低手

引用:
都係果句,香港地有幾多人認真之餘又會放出黎交流?
唔好話DOA,DBFZ在下都唔係好覺多。

其實賣衫在下主要覺得係低成本,應該唔會係大賺。
如果衫係大賺既,DOA6 PROJECT呢個路線唔會批吧?
而且要玩果D既其實小本出多隻排球已經夠,仲同你6?
DOA冇咩? 鐵拳/SF其實都有online group又有offline活動, 絶對有交流門路.

批budget 同approval個project好多可能性, 老細對電競有幻想又唔定, 某個部門主管有牙力又想做多個大project來養住D馬又唔定, 可以好多原因.

至於賣衫....老實講, 你睇下呢度D版友自己買左幾多衫, 同埋賣果個又真係不斷出, 都應該估到有冇油水喇.

舊 06-28-18, 10:35 AM   #190
wing
格鬥低手

引用:
其實表演手法真係完全迷走,話要真實感臉可以打髒,在下覺得OK。
不過唔駛CLOSE UP打臉啩

一來...總要有D新賣點, 二來.... 打臉如果整得好, 其實打人果個可能都會有滿足感. 唔一定係壞事....不過真係要整好d 囉.

SF4其實有幾招D打臉特寫都好誇張, 好似ryu同師父的真昇龍拳uc, 不過sf4個style本身係類近卡通動畫式, 而且dimps拿捏得好, 誇得來好笑又唔覺太核突.

舊 06-28-18, 10:39 AM   #191
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
認唔認真我就唔知啦

由手機版發出
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出
舊 06-28-18, 10:52 AM   #192
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
DOA冇咩? 鐵拳/SF其實都有online group又有offline活動, 絶對有交流門路.

批budget 同approval個project好多可能性, 老細對電競有幻想又唔定, 某個部門主管有牙力又想做多個大project來養住D馬又唔定, 可以好多原因.

至於賣衫....老實講, 你睇下呢度D版友自己買左幾多衫, 同埋賣果個又真係不斷出, 都應該估到有冇油水喇.
唔係話冇,不過比例堅唔高而已。
鐵拳同SF人口咁高,ONLINE GROUP點都會有。

引用:
一來...總要有D新賣點, 二來.... 打臉如果整得好, 其實打人果個可能都會有滿足感. 唔一定係壞事....不過真係要整好d 囉.

SF4其實有幾招D打臉特寫都好誇張, 好似ryu同師父的真昇龍拳uc, 不過sf4個style本身係類近卡通動畫式, 而且dimps拿捏得好, 誇得來好笑又唔覺太核突.
問題就係整唔好
本身感覺上SFV即使有呢D分鏡,個角度唔少都攻擊全圖,只係臉近鏡頭多?
SO FAR,即使將SF果套還原演繹喺DOA上,在下亦想像唔到有好好表現。

舊 06-28-18, 10:54 AM   #193
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出

Frame Data,講啦

舊 06-28-18, 10:54 AM   #194
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我都想講,呢個乜野 fatal burst,特寫淨係打臉

打 boxing 咩 e+
由手機版發出
舊 06-28-18, 10:59 AM   #195
wing
格鬥低手

引用:
本身感覺上SFV即使有呢D分鏡,個角度唔少都攻擊全圖,只係臉近鏡頭多?
我講sf4..ryu,師父, seth等幾個的uc有臉部特寫

舊 06-28-18, 11:03 AM   #196
神人ではない!新人だ

引用:
我講sf4..ryu,師父, seth等幾個的uc有臉部特寫

https://www.youtube.com/watch?v=_2bv6k3cjrc
SF4在下試完練習,打幾場經心折咗,根本冇玩嘛,

此篇文章於 06-28-18 11:41 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 11:09 AM   #197
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
我想講架 但冇人同我講
由手機版發出
6 都黎緊,仲講緊 5 邊 d 衫未買。

Sorry,幫你唔到。
由手機版發出

此篇文章於 06-28-18 11:17 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-28-18, 11:32 AM   #198
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
我都想講,呢個乜野 fatal burst,特寫淨係打臉

打 boxing 咩 e+
由手機版發出
暫時見到hayabusa,hayate,kasumi係打肚唔係臉,呢招算係超必既過場動畫
舊 06-28-18, 11:50 AM   #199
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: kog 查看文章
//
改圖啦
你們什麼時候產生了DOA6已經公布Marie的幻覺

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-18, 11:53 AM   #200
神人ではない!新人だ

引用:
暫時見到hayabusa,hayate,kasumi係打肚唔係臉,呢招算係超必既過場動畫
忍者打肚,其他好似都係打臉
…如果以DOA5既角色量,在下仲覺得合理,家陣加埋未公開得8個角色,大招得兩套演出,
同DOA5比真係…
雖然佢D氣咁加法,用DOA5果套演出又真係幾煩…

此篇文章於 06-28-18 11:57 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4/NS]『DEAD OR ALIVE Xtreme 3 Scarlet』 安安 電視遊戲討論版 70 10-23-19 10:00 PM
[多機種] Monster Boy ~ and the Cursed Kingdom ~ | XB1、PS4、NS、STEAM ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 06-08-18 09:07 PM
[多機種] Virginia | PS4, XB1, Steam | 2016年9月22日 sorlohk 電視遊戲討論版 0 08-26-16 11:15 AM
[SOLD] PS4 Dead or Alive Xtreme 3 限定特典日版(CODE已用) sing1980 買賣專區 1 04-18-16 11:13 PM
收 PS4 Dead or Alive 5 Last Round 劍仔 買賣專區 0 03-18-16 09:02 AM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版