Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-04-15, 12:51 AM   #276
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: initial 查看文章
想問下隻狗點搵返黎?
https://youtu.be/N1zZ6OO2tlU

我同這條片的玩家一樣,在ep4 得到 DD. 不過我同條片不同,是在地圖選擇開始任務,走到開始任務箱子, DD 就在箱子隔離。 其他討論區,有玩家miss 了,應該可以再接任務時遇到DD, 開始任務地點, 留意有沒有小狗汪汪叫.
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:56 AM   #277
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
各位有咩DEVELOPMENT推薦整左先?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:58 AM   #278
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: KARAS 查看文章
冇玩過MGS,只想了解劇情

skip
睇左GZ 又wiki過下,有d亂。。。
GZ的snake 係big boss? TPP的snake係venom?
另有傳GZ軍機入面個醫生就係venom (from wiki)
另外venom點解有隻角的?

GZ之後事情就接呢個trailer? 醫院個mission將會係TPP發生?
https://www.youtube.com/watch?v=03nUMw7japI
我宜家先發現MGS的trailer係咁高質
Ans
當你打到
Truth: The Man Who Sold The World
https://www.youtube.com/watch?v=XyhMG1oB24c
就應該明

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 09-04-15 01:58 AM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 01:01 AM   #279
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
唔好QUOTE反白既POST唔該

&唔好反白用SPOIL唔該
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 03:21 AM   #280
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
基地不斷有隊員持續symptomatic狀態,又冇任務可以解決

唔理隊員會病死,有乜方法解決,基地等級會持續下降

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 04:04 AM   #281
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
基地不斷有隊員持續symptomatic狀態,又冇任務可以解決

唔理隊員會病死,有乜方法解決,基地等級會持續下降
如果係大約 ep25 左右的傳染病, 同埋岩岩開左個隔離 platform 的話:
執哂 d 識剛果語 (キコンゴ) 的 staff 入隔離 platform 去減低死亡人數
跟著狂過主線, 目的都會係救人
過完 ep29 就會好番哂
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 04:23 AM   #282
~飛彈~@@
バン

Thanks

舊 09-04-15, 05:26 AM   #283
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: cloud 查看文章
玩到HONEYBEE果關
想問下點解搵唔到係邊??
係咪我玩少左D乜?

我上網見見到係呢個位置
其實係咪有隨機的?
因為我玩果次唔係你圖中呢個位置,
可能我玩的時候有用槍過敵軍背脊或救咗人質套咗料,
已經知道bee大約的位置,加上剛好遇到沙塵暴,由山谷直入山洞其中一間房拎bee,再出山洞去過場動畫…

其實呢隻game頭一次唔睇攻略亂玩最正~!

舊 09-04-15, 05:34 AM   #284
IDGAF
The One

引用:
作者: qqchocolate1234 查看文章
我同你都一樣
玩緊side ops突然亂入左quiet
帶左佢番去mb
但其實幾時可以正式帶佢出去做任務?
同埋其實滅聲麻狙係咪要有blueprint先開到?
好興奮開左支麻狙去試玩
開左槍先知原來冇滅聲ge..
我都想知,暫時buddy得隻馬,剛剛學識排便指令…
隻狗仲係BB…

我玩得慢連麻狙都未開發…

其實滅聲器都係消耗品,用完要空投補給,暫時都係埋身用槍指背脊多。

反而想知邊個任有得捉到可以整運走交通工具汽球需要的技術人員?

舊 09-04-15, 05:36 AM   #285
IDGAF
The One

引用:
作者: initial 查看文章
想問下隻狗點搵返黎?
我就係MAIN MISSION 4 C2W個LZ附近見到DD的。
之後定期返下MB會見到Ocelot幫你帶大佢~!

https://www.youtube.com/watch?v=oGcB...ature=youtu.be

舊 09-04-15, 05:56 AM   #286
~飛彈~@@
バン

已完成了,感謝

此篇文章於 09-04-15 01:23 PM 被 ~飛彈~@@ 編輯。
舊 09-04-15, 09:35 AM   #287
pureman
Crazy Gamer

PSN  IDpureman
好奇怪
就算唔用snake用其他人做任,番到motherbase d人都係叫佢boss
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 10:21 AM   #288
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
如果大家想玩輕鬆些建議不要衝太快主線,打多一些支線收集人材和賺錢,能開發更好的裝備

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 10:38 AM   #289
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
已完成了
用SPOILER啦

嗰關我完全冇俾佢地發現就call直昇機走人.

此篇文章於 09-04-15 01:53 PM 被 carychow 編輯。
carychow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 10:48 AM   #290
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
終於救左賤人返去
部MG唔怕無反動炮但怕 mini gun究竟係咩一回事

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 11:15 AM   #291
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我都想知,暫時buddy得隻馬,剛剛學識排便指令…
隻狗仲係BB…

我玩得慢連麻狙都未開發…

其實滅聲器都係消耗品,用完要空投補給,暫時都係埋身用槍指背脊多。

反而想知邊個任有得捉到可以整運走交通工具汽球需要的技術人員?
冇睇錯應該係ep10既其中一個人質
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 11:18 AM   #292
紗理占
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
請問點開online mode?
由手機版發出
紗理占 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:21 PM   #293
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
http://www.konami.jp/mgs_portal/jp/info/?id=674
依家全線maintain緊?

日版X1 / X360版好似一直有問題連唔到. 有紅字寫住仲要搞幾日?orz

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:25 PM   #294
Kain

最強武器:鐵甲飛拳

勁到傻
舊 09-04-15, 12:26 PM   #295
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
有冇人知火男遺體係邊個位

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:33 PM   #296
Kain

引用:
作者: 呆王 查看文章
有冇人知火男遺體係邊個位
...

最中間,無MARKING
就咁訓響地下

我都搵到傻
舊 09-04-15, 12:38 PM   #297
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: cloud 查看文章
玩到HONEYBEE果關
想問下點解搵唔到係邊??
係咪我玩少左D乜?

我上網見見到係呢個位置
應該係會唔同位, 我上YOUTUBE 跟住條片行都係搵唔到,
行到去間房見住條片側邊有得入, 但我入果間變左牆,
以為有BUG, 或者要開機關
到我搵左大半個鐘先發現原來個洞真係好大,
而且有幾間一模一樣既房, 連門口都係差唔多一樣,
我係CALL 直升機清哂廣場D 人, 無審問D 敵人, 所以要自己搵
最後成關玩左1個半鐘....

P.S. GZONE 個攻略真係廢到無朋友....

いすみ

此篇文章於 09-04-15 12:42 PM 被 izumi_chuen 編輯。
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:47 PM   #298
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
作者: Kain 查看文章
...

最中間,無MARKING
就咁訓響地下

我都搵到傻
x)
景然 初搵成個基地連外圍都冇料到lol

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 02:57 PM   #299
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
其實如果冇玩 GZ 點先有其中一項能力有 S 級以上嘅士兵?

暫時去到 EP 30, 最勁都只係見到 A++

舊 09-04-15, 02:58 PM   #300
jeffmailhk
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
請問,有關SIDE OPS, 有條OLD SOILDER 走得好匆快, 一行近就暈你, 的那關. 是怎樣過的? 讀白話帶個條友返去, 點帶呀? 謝謝.
jeffmailhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 01:29 PM

手機版 | APP版