Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-29-18, 01:23 PM   #226
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實我發現一個幾奇怪的路人情況想分享一下。

有時見到白點出沒的時候,按L2再開始對話時,會發現按不到三角,正方等選擇,跟住白點自己冇左,大家有沒有試過?

另外,這些隨機路人係唔可以上馬背一起走...

Sent from my iPhone using Gaforum
禁實 L2 係咁
我見無 option 揀會放開 L2 再禁
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 01:44 PM   #227
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
係阿婆度拎左支連發SHOT GUN 但死左之後就消失左想LOAD SAVE都LOAD唔到出來 因為已AUTO save...
槍鋪又買唔番
5連發shot gun 真係好爽
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 02:24 PM   #228
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: sorlohk 查看文章
禁實 L2 係咁

我見無 option 揀會放開 L2 再禁

再禁都冇反應,另外就算地下或在馬上按L2都沒有反應...隻馬可能有隱藏bug..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-29-18, 02:26 PM   #229
darkvolver
頹冗

引用:
作者: izumo 查看文章
係阿婆度拎左支連發SHOT GUN 但死左之後就消失左想LOAD SAVE都LOAD唔到出來 因為已AUTO save...

槍鋪又買唔番

5連發shot gun 真係好爽
由手機版發出

我就未玩到...仍企在第二章...poker好像冇老千....但要勝5場...

舊 10-29-18, 04:40 PM   #230
babish

註冊日期: Feb 2006
隻game media review爆哂分咁, 但係見有部份user review話悶, 到底係打手定係堅? 玩緊既朋友推唔推介?
babish 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 04:49 PM   #231
darkvolver
頹冗

Red Dead Redemption 2 | 中文版2018年10月26日發售

引用:
作者: babish 查看文章
隻game media review爆哂分咁, 但係見有部份user review話悶, 到底係打手定係堅? 玩緊既朋友推唔推介?

你以前有沒有玩開open world game及喜歡收集野及要長時間玩下去的心情先?

如果你衝白金及性情比較急,你可以買其他game頂住先,12月都好像有大作出...

舊 10-29-18, 04:57 PM   #232
padage

註冊日期: Nov 2016
引用:
如果鐘意快餐鐘意爽快直接既唔推
呢隻要慢活咁玩,門檻好高
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 05:08 PM   #233
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
Chapter 1對於完全無玩過RD1既人嚟講係會有啲悶,
主要都係交待故事同角色背景同講吓遊戲入門野 (但隻game真係造得好細緻,連「入門」野都真係有排交待),
之後會保證越玩越上癮,同記得唔好一味衝story line (當年GTA4、5出果陣啲生手唔理三七廿一衝哂個story line都夠膽死呻唔抵玩)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 09:26 PM   #234
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
玩左幾個鐘,老老實實我真係覺得幾悶,七成時間都係騎馬睇雪。。。
開頭都幾多教學,可能玩後d會刺激d嘅。。。

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 09:28 PM   #235
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
子彈一粒一粒整實在太寫實太蠢

Btw 隻game又悶又停唔到手。。你懂的

舊 10-29-18, 10:10 PM   #236
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實我發現一個幾奇怪的路人情況想分享一下。

有時見到白點出沒的時候,按L2再開始對話時,會發現按不到三角,正方等選擇,跟住白點自己冇左,大家有沒有試過?

另外,這些隨機路人係唔可以上馬背一起走...

講唔到野既話
係咪戴左面具?

舊 10-29-18, 10:36 PM   #237
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
引用:
急衡main story / 性急無耐性 可以pass
基本上隻game我覺得節奏好慢

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 10:43 PM   #238
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 利家 查看文章
講唔到野既話

係咪戴左面具?

我沒有呀..可能只是對話,實在沒有特別掛....

舊 10-30-18, 06:53 AM   #239
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
如果捱到爆機嘅話請盡量捱
因為可以去黑市買袋唔使打獵,最後一個袋上限容量係99

同埋雖然唔會繼承錢,不過都有$20000補貼
玩到4章之前有咩武器可以買可以改就盡量用錢,有咩衫褲鞋襪可以買都盡量買
反正做亡命之徒都冇乜好下場
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 07:41 AM   #240
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 血之淚 查看文章
如果捱到爆機嘅話請盡量捱

因為可以去黑市買袋唔使打獵,最後一個袋上限容量係99

同埋雖然唔會繼承錢,不過都有$20000補貼

玩到4章之前有咩武器可以買可以改就盡量用錢,有咩衫褲鞋襪可以買都盡量買

反正做亡命之徒都冇乜好下場

唉....出得來行,遲早要還。你睇rdr 1 john第一幕落船便知...

舊 10-30-18, 08:49 AM   #241
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 大懶財 查看文章
玩左幾個鐘,老老實實我真係覺得幾悶,七成時間都係騎馬睇雪。。。
開頭都幾多教學,可能玩後d會刺激d嘅。。。
如果仲騎緊馬睇緊雪, 即係仲玩緊教學果part, 仲未去到開放世界, 仲有超多野未玩到。
捱埋個教學, 去到Chapter 2先係開放世界, 如果你玩左幾個鐘個教學應該就快完啦

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 08:49 AM   #242
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我昨晚清支線都打了3小時了。。。。。

雖然收益不大但似終不全看故事又不完整(有些支線還延有趣), 反正不清這些支線爆機後也沒得再做了。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 08:56 AM   #243
whassupbun

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我昨晚清支線都打了3小時了。。。。。

雖然收益不大但似終不全看故事又不完整(有些支線還延有趣), 反正不清這些支線爆機後也沒得再做了。。。。。
黃色icon任務係主線, 唔會消失
白色icon任務, 有機會隨時間或遊戲進度消失, 做左先

RDR係適合慢慢玩既, 欣賞下大自然環境, 打下獵都打左一晚

舊 10-30-18, 09:24 AM   #244
darkvolver
頹冗

引用:
作者: whassupbun 查看文章
黃色icon任務係主線, 唔會消失

白色icon任務, 有機會隨時間或遊戲進度消失, 做左先

RDR係適合慢慢玩既, 欣賞下大自然環境, 打下獵都打左一晚

poker好像冇得出千........另外,如果白色任務冇得再做,會考慮做左先。

暫時進度仍在第二章...好忙碌禁跑來跑去。不過大家請留意,原來偷馬車可以賺不小錢,建議大家有時間可以試下。

舊 10-30-18, 09:35 AM   #245
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
有d白色任會消失,有d唔會
反而有人試過偷馬車果個主線任佢點玩都過唔到
之後做其他任之後偷馬車就自動完成

個npc仲問主角:你係唔係唔記得搵我
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 09:43 AM   #246
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
呢隻野係騎馬周圍走,做下呢樣做下果樣,同人吹下水解下side quest....所謂 "吹下水", game內對話係 50萬句, 多過skyrim同fallout4幾倍, 除時你玩成一兩粒鐘都仲係吹緊水,唔駛開一鎗。而且你在一個side quest要騎馬走路,已經遠過cod成個story mode咁多版的地圖加埋,中間只有零星的野狼或者賊仔,可能又係走哂成程路,你都未開過一槍。你應該想像到rdr並唔係gears of war或cod 果類行兩步就一堆敵人,再行兩步又一堆敵人果種game。

呢隻野抵唔抵玩, 其實唔駛懷欵,問題係你鍾唔鍾意玩呢類。如果你唔鍾意食牛肉,我同你講A5幾好味都冇用。

此篇文章於 10-30-18 09:48 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 09:49 AM   #247
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 血之淚 查看文章
有d白色任會消失,有d唔會
反而有人試過偷馬車果個主線任佢點玩都過唔到
之後做其他任之後偷馬車就自動完成

個npc仲問主角:你係唔係唔記得搵我
open world單機game應該等佢patch左先玩

舊 10-30-18, 09:49 AM   #248
darkvolver
頹冗

補充一句:傳說熊不需要一定在第一次見到就即殺,可以到指定地方再打過,沒有問題。

舊 10-30-18, 09:55 AM   #249
russ2002
Junior Member

註冊日期: Oct 2018
引用:
老實講,隻game節奏慢,好難入口
你問我既話,我係唔會推薦比朋友
由手機版發出
russ2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 10:24 AM   #250
whassupbun

如果想節奏快, 可以等Red Dead Online上線後先玩
根據第一集online經驗, 今集都係全個地圖大把賊竇比大家狂刷XP, 到時大把槍戰玩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求]全新Red Dead Redemption Game of the Year Limited Edition Guide Hardcover攻略 game300 買賣專區 0 06-21-15 06:13 PM
[業界] SE北瀬氏: 『Skyrim』や『Red Dead Redemption』に刺激を受けた neo2046 電視遊戲討論版 0 01-07-12 11:14 AM
[問題] 請問PS2美版Red Dead Revolver邊到仲有賣? denim 電視遊戲討論版 2 07-29-08 05:32 PM
[PS2,XB]Red Dead Revolver ,5/26發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 03-26-05 12:48 PM
[PS2/XB]Red Dead Revolver 圖片 neo2046 電視遊戲討論版 3 12-19-03 11:06 PM

現在的時間是 07:42 PM

手機版 | APP版