Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-26-10, 06:32 PM   #176
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
人地都話

鼠有鼠命, 牛有牛命, 蟻有蟻命.

即係認命.

官方喉舌係唔同 d
都係要面對
不過香港條路真係好難行

我講咁多野只係唔想有d上左岸既人咁串貢貢

上面唔支持唔緊要
唔好係上面再踩多幾腳,之後串人唔成功=唔努力就已經還得神樂

此篇文章於 09-26-10 06:35 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線  
舊 09-26-10, 10:02 PM   #177
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
越行越遠了~!
嗟呼, 燕雀安知鴻鹄之志哉!!!

KIM 目前離線  
舊 09-26-10, 10:53 PM   #178
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: KIM 查看文章
越行越遠了~!
搵食番隔離板啦
鴻鹄仲上咁多網,加油,好嗎
三年都飛唔起仲鴻鹄,好心啦

此篇文章於 09-26-10 10:58 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線  
舊 09-26-10, 11:16 PM   #179
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
越行越遠了~!
屈原既放,游於江潭,行吟澤畔,顏色憔悴,形容枯槁。漁父見而問之曰:「子非三閭大夫與!何故至於斯?」屈原曰:「舉世皆濁我獨清,眾人皆醉我獨醒,是以見放。」漁父曰:「聖人不凝滯於物,而能與世推移。世人皆濁,何不淈其泥而揚其波?眾人皆醉,何不餔其糟而歠其醨?何故深思高舉,自令放為?」屈原曰:「吾聞之,新沐者必彈冠,新浴者必振衣;安能以身之察察,受物之汶汶者乎?寧赴湘流,葬於江魚之腹中;安能以皓皓之白,而蒙世俗之塵埃乎?」漁父莞爾而笑,鼓枻而去,歌曰:「滄浪之水清兮,可以濯吾纓;滄浪之水濁兮,可以濯吾足。」遂去,不復與言。

舊 09-26-10, 11:22 PM   #180
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 尼路 查看文章
屈原既放,游於江潭,行吟澤畔,顏色憔悴,形容枯槁。漁父見而問之曰:「子非三閭大夫與!何故至於斯?」屈原曰:「舉世皆濁我獨清,眾人皆醉我獨醒,是以見放。」漁父曰:「聖人不凝滯於物,而能與世推移。世人皆濁,何不淈其泥而揚其波?眾人皆醉,何不餔其糟而歠其醨?何故深思高舉,自令放為?」屈原曰:「吾聞之,新沐者必彈冠,新浴者必振衣;安能以身之察察,受物之汶汶者乎?寧赴湘流,葬於江魚之腹中;安能以皓皓之白,而蒙世俗之塵埃乎?」漁父莞爾而笑,鼓枻而去,歌曰:「滄浪之水清兮,可以濯吾纓;滄浪之水濁兮,可以濯吾足。」遂去,不復與言。
有錢理得你講乜
呢個社會無錢講乜文化

香港人係咁鬧大陸,但無左佢地香港人又唔掂

舊 09-26-10, 11:30 PM   #181
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
不是不想努力
是沒有努力的動力
不是怕永遠不醒
是怕醒了也像沒醒一樣
風萌翔 目前離線  
舊 09-26-10, 11:35 PM   #182
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 風萌翔 查看文章
不是不想努力
是沒有努力的動力
不是怕永遠不醒
是怕醒了也像沒醒一樣
向負面諗下,如果到40歲都係咁
你會點

舊 09-26-10, 11:36 PM   #183
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
祖國安好,香港安好,綜援安好,

我國國力無雙,穩如泰山,
食綜援仲穩陣過訓身買獅子銀行

現在醒,都不遲,至怕你永遠不醒!

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 09-26-10, 11:50 PM   #184
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
祖國安好,香港安好,綜援安好,

我國國力無雙,穩如泰山,
食綜援仲穩陣過訓身買獅子銀行

現在醒,都不遲,至怕你永遠不醒!
宜家醒都未遲
去申請綜援可保一世衣食無憂b

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 09-26-10, 11:58 PM   #185
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 風音 查看文章
宜家醒都未遲
去申請綜援可保一世衣食無憂b
何止衣食無憂??簡直令你安居樂業,連生貴子!!
pierrekwok 目前離線  
舊 09-27-10, 12:11 AM   #186
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: Rotagen 查看文章
搵食番隔離板啦
鴻鹄仲上咁多網,加油,好嗎
三年都飛唔起仲鴻鹄,好心啦
請問你個小丑ICON 想表達乜野呢?

可否理解你講解粗口?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

此篇文章於 09-27-10 12:17 AM 被 House 編輯。
House 目前離線  
舊 09-27-10, 12:25 AM   #187
Rotagen
Game Master

引用:
作者: House 查看文章
請問你個小丑ICON 想表達乜野呢?

可否理解你講解粗口?
你咪舉手問下風紀哥哥或者老師呢D算唔算粗口囉

舊 09-27-10, 12:33 AM   #188
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
向負面諗下,如果到40歲都係咁
你會點
會慣

狼 目前離線  
舊 09-27-10, 12:34 AM   #189
圖騰製作中

引用:
重點在於呢度算...

狼 目前離線  
舊 09-27-10, 12:39 AM   #190
House
里村★紅葉

引用:
放心 我幫上天台你問下

Get

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 09-27-10, 12:39 AM   #191
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 查看文章
重點在於呢度算...

小丑神icon幾時變左等於粗口-_-?
SUNLOK 目前離線  
舊 09-27-10, 12:53 AM   #192
圖騰製作中

引用:
作者: SUNLOK 查看文章
小丑神icon幾時變左等於粗口-_-?

貼小丑神icon = 派Plastic
小丑神icon= Plastic
Plastic@GAF=粗口
Thererfore 小丑神icon = 粗口

好似係咁

狼 目前離線  
舊 09-27-10, 01:07 AM   #193
SUNLOK

引用:
作者: 查看文章
貼小丑神icon = 派Plastic
小丑神icon= Plastic
Plastic@GAF=粗口
Thererfore 小丑神icon = 粗口

好似係咁

呢個係主觀問題wo
有邊個話用小丑神icon就一定係果個意思先?
SUNLOK 目前離線  
舊 09-27-10, 01:29 AM   #194
圖騰製作中

引用:
呢個係主觀問題wo
絕對沒有,Plastic 呢個漢字亦唔見得關粗口咩野事
不過管理層話係咪係~_~

狼 目前離線  
舊 09-27-10, 01:34 AM   #195
House
里村★紅葉

引用:
呢個係主觀問題wo
係咪粗口係約定俗成 少數人就算唔覺得係 係無用

咁又係 見到人地舉中指 其實係友好地問候緊你

Get

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 09-27-10, 01:41 AM   #196
SUNLOK

引用:
係咪粗口係約定俗成 少數人就算唔覺得係 係無用

咁又係 見到人地舉中指 其實係友好地問候緊你

問題係人地只係用小丑神ICON
而你就主觀話人地係講粗口

咁GAF以後不如索性禁埋相關既ICON算吧啦(反正果隻字都當係粗口)

若果果位版友係打左果隻字出黎
你話呢度當係粗口就無話可說

但只係用左果個ICON
咁你又有咩理據100%肯定人地係講粗口?
SUNLOK 目前離線  
舊 09-27-10, 01:43 AM   #197
House
里村★紅葉

引用:

咁GAF以後不如索性禁埋相關既ICON算吧啦(反正果隻字都當係粗口)

但只係用左果個ICON
我咪問緊佢表達緊咩意思囉

同埋我天台我都係問緊用唔用得小丑ICON

Get

Get 周防天音!

此篇文章於 09-27-10 01:45 AM 被 House 編輯。
House 目前離線  
舊 09-27-10, 02:01 AM   #198
Rotagen
Game Master

引用:

但只係用左果個ICON
why so serious?
唔好同呢d人認真啦

引用:
我咪問緊佢表達緊咩意思囉

同埋我天台我都係問緊用唔用得小丑ICON
我唔直接答你,用例子黎回答你
蘇東坡、蘇東坡,你覺得我看起來像甚麼

此篇文章於 09-27-10 02:05 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線  
舊 09-27-10, 02:07 AM   #199
SUNLOK

引用:
why so series?
唔好同呢d人認真啦

我唔直接答你,用例子黎回答你
蘇東坡、蘇東坡,你覺得我看起來像甚麼
冇話認唔認真既