Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-27-12, 08:32 PM   #1
~松~
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
已解決

已解決問題

此篇文章於 03-25-17 04:34 PM 被 ~松~ 編輯。
~松~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 08:40 PM   #2
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
第一你要問自己介唔介意7年差距先
介意就已經不用心究,當佢係妹就算
第二你仲keep到聯絡先去研究吧,返左學有返自己班朋友
仲理你先去煩,順便看下自己係愛定唔愛

舊 08-27-12, 08:41 PM   #3
碧克

註冊日期: Aug 2003
咁多考慮就唔好表白啦,如果真係喜歡,去左馬啦,係咪先.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 08:50 PM   #4
~松~

引用:
作者: 碧克 查看文章
咁多考慮就唔好表白啦,如果真係喜歡,去左馬啦,係咪先.
但我應該點開口問,因為小弟真係0經驗,直接開口問"妳可唔可以做我女朋友?",
咁樣好似唐突, 而且我對果7年相差唔介意, 只係....唔知點開口講............
舊 08-27-12, 09:14 PM   #5
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ~松~ 查看文章
但我應該點開口問,因為小弟真係0經驗,直接開口問"妳可唔可以做我女朋友?",
咁樣好似唐突, 而且我對果7年相差唔介意, 只係....唔知點開口講............
我第一次係攬住對方問你exactly打出來果句.果晚電話回覆得左.
呢D情況,唔好淨係問你自己點,睇下對方點先啦.

又,就算你得手,只係掉進深淵的起步,之後有排你捱

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 09:16 PM   #6
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
同事唔撈就唔再見唔聯絡架啦, 仲要相處日子得咁短,
係yo就快, 唔好人地走左之後成個怨婦咁上黎e e um um

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 09:42 PM   #7
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
有冇單獨出過街先?出得多唔多
有冇咩曖昧行為?

如果你上面d 野做齊
唔駛點講都知咩事
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 09:55 PM   #8
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
點解7年覺得有問題?
咁D女仔同大佢十幾年既人結婚又點計?
你有冇諗住同人過人世? 冇就唔好曬人時間
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 10:01 PM   #9
~松~

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
有冇單獨出過街先?出得多唔多
有冇咩曖昧行為?

如果你上面d 野做齊
唔駛點講都知咩事
就係乜都未試過,完全唔知點行第一步........
舊 08-27-12, 10:18 PM   #10
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: funnyfun 查看文章
點解7年覺得有問題?
咁D女仔同大佢十幾年既人結婚又點計?
你有冇諗住同人過人世? 冇就唔好曬人時間
拍下拖唧...唔駛咁大責任諗到咁長遠下話

相處落睇下適唔適合先算啦

如果追條女都要諗到同人過人世, 咁不如相睇算啦
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 10:47 PM   #11
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
就係乜都未試過,完全唔知點行第一步........
青頭仔有加成效果
對面可能見你大7年都仲咁青澀, 可能覺得有落差萌 m9

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 10:50 PM   #12
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
第一件事要試探佢口風有無男朋友先,有同無係兩回事

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 11:20 PM   #13
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
第一件事要試探佢口風有無男朋友先,有同無係兩回事
真係去馬問呢個問題做咩?
比起「你係一個好人」,
我覺得「我已經有男朋友, 唔好意思」呢個回覆對樓主容易接受d囉

拿, 想就去馬.

要玩心思熟慮呢, 就等你參透頓悟左先行動啦
不過呢位對象就唔洗考慮啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 11:29 PM   #14
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
有男朋友又點?
我愛你關你有冇男朋友咩事?
你有男朋友就千秋萬世唔洗換人?

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 11:38 PM   #15
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
一個暑假就話拍拖? 乜唔係follow up0下先咩
人地唔係到做, 唔代表之後唔可以搵ga?

一0黎就要自爆?真係急得咁緊要?

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 11:42 PM   #16
~松~

引用:
作者: D.K. 查看文章
真係去馬問呢個問題做咩?
比起「你係一個好人」,
我覺得「我已經有男朋友, 唔好意思」呢個回覆對樓主容易接受d囉

拿, 想就去馬.

要玩心思熟慮呢, 就等你參透頓悟左先行動啦
不過呢位對象就唔洗考慮啦
fb見佢寫single,同埋小弟真係對於呢方面係0智慧+0經驗
舊 08-27-12, 11:48 PM   #17
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
问女孩子有没有男朋友的一个小方法

有時候我們在與女孩子相識後,覺得眼前的女孩子蠻好,很想知道對方是不是單身,常用的辦法是問她身邊的朋友,這不但勞心費神而且很容易暴露自己。
這裡有個小辦法,或許可以幫助正處在這個場景的男程序員同學,簡單的說就是要很自然很無所謂的去問一些不相關的東西,例如:下班時問她怎麼男朋友沒有來接 她,或者出去搞什麼集體活動時問題為什麼她男朋友沒有和她一起來。如果她有男朋友的話,肯定會說他有事或者什麼其他的原因,如果沒有男朋友一般會說沒有, 這樣將問的重點轉移了,目的卻沒有變,這個方法本人用過一兩次,效果還行。

怎樣知道對方有沒有男朋友?

問有沒有男朋友 最簡單了
你就跟他很平常的聊天
聊平常都在幹什麼
然後忽然說 阿你男朋友呢?
你都沒有跟他出去完喔?
只要問了這兩句 就一定會有答案
不尷尬 又簡單
你就假裝他有男朋友了 隨便聊 只要問出一句
阿你男朋友呢?沒陪你?
這樣答案自然他就告訴你了

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 11:54 PM   #18
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
7年好多咩
12歲vs19歲可能就有點兒那個姐

但如果18vs25我又覺得ok...

我妹是28vs37...外表完全無問題...
d男人真係好襟老囉

暑期工咋嘛~衰左唔再見面啦

驚做唔到朋友? 識左一個暑假咁上心做咩

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 12:13 AM   #19
~松~

多謝各位意見,成功與否,都真心感謝大家,謝!
舊 08-28-12, 12:14 AM   #20
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
fb見佢寫single,同埋小弟真係對於呢方面係0智慧+0經驗
邊有人一開始有經驗?
你識得佢幾個月都冇, 自己都冇把握, 其他人又點幫到你呢?
一定冇十拿十穩o既方法架
呢度問人最多係叫你去馬, share經驗比你, 只係等你冇咁緊張

秘訣係厚面皮同平常心囉

你做唔做到, 全靠自己有冇膽

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 12:29 AM   #21
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
问女孩子有没有男朋友的一个小方法

有時候我們在與女孩子相識後,覺得眼前的女孩子蠻好,很想知道對方是不是單身,常用的辦法是問她身邊的朋友,這不但勞心費神而且很容易暴露自己。
這裡有個小辦法,或許可以幫助正處在這個場景的男程序員同學,簡單的說就是要很自然很無所謂的去問一些不相關的東西,例如:下班時問她怎麼男朋友沒有來接 她,或者出去搞什麼集體活動時問題為什麼她男朋友沒有和她一起來。如果她有男朋友的話,肯定會說他有事或者什麼其他的原因,如果沒有男朋友一般會說沒有, 這樣將問的重點轉移了,目的卻沒有變,這個方法本人用過一兩次,效果還行。

怎樣知道對方有沒有男朋友?

問有沒有男朋友 最簡單了
你就跟他很平常的聊天
聊平常都在幹什麼
然後忽然說 阿你男朋友呢?
你都沒有跟他出去完喔?
只要問了這兩句 就一定會有答案
不尷尬 又簡單
你就假裝他有男朋友了 隨便聊 只要問出一句
阿你男朋友呢?沒陪你?
這樣答案自然他就告訴你了
this is already obvious telling the girl that you are interested
(girls are not stupid)

my opinion is just be brave, because theres only 2 answer "yes" or "no"
dont need to think too much

舊 08-28-12, 04:41 PM   #22
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
希望各位解答下我,現在情況係我發覺我好似鍾意左一個o係我公司度做ge暑期工,但因為小弟從未拍過拖,唔係好識得分"鍾意",定係"同甘共苦".
因為我份工都係幾辛苦下,有開工無收工,可能同呢個女仔相處左一排,有時又一路做野一路講笑,佢有時都會同我講佢屋企d野, 當暑假就黎完結,靜下來之時,我發覺我有少少鍾意左佢.
但問題黎喇,第一是年紀差太多,足足有7年,雖然個女仔思想唔算係d細路女,但會唔會真係好怪異,而之前果d有講有笑,都只係佢當我係阿哥先會咁.
第2個問題係我知道佢下年會繼續學業,我唔希望影響到佢,而且最怕就係一但講左出黎會連朋友都無得做............希望各位指教指教一下...謝謝!
咁多顧慮就無謂開始喇

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 04:54 PM   #23
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
7年?我同我女朋友咪差7年low
依家同居緊,無乜特別大問題
不過我用左好多時間心力來學習點同佢相處
值唔值得見人見智

引用:
作者: 才子 查看文章
有男朋友又點?
我愛你關你有冇男朋友咩事?
你有男朋友就千秋萬世唔洗換人?
唔好睇到咁簡單,係有分別既
始終偷野偷得無技巧只會變成一場大龍鳳

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 04:58 PM   #24
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
先攞聯絡方法吧
對方有男朋友,年紀相差7年關你咩事,問來做咩...呢d問題等女方自已諗
唔好表白呀,降低曬自己既價值
總之而家先保持聯絡
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 05:35 PM   #25
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
如果有男友別浪費事間、精力去追求。

約多點出來玩,
深入了開口講,
係人都有第一次。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:44 AM

手機版 | APP版