Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-04, 12:05 AM   #1
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
PS2 online過程一問!!!(front mission online)

係咪是但一種USB keyboard都 可以係ps2度用?最平幾錢?

我有個DC keyboard...有無d轉換器轉去ps2度用?

另ps2用adaptor 玩online 係咪所有寬頻公司都得>?( 我用科技大學既寬頻得唔

得?)

重有有無人知來緊既bomberman online洗唔洗用HDD~~???

THX!!!!!!

重有50000機幾錢...~?

此篇文章於 03-16-04 04:13 PM 被 LEDIV 編輯。
LEDIV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 08:36 AM   #2

註冊日期: Jan 2002
Re: PS2 keyboard一問!!!

唔識答晒,盡人事啦~~!

引用:
Originally posted by Jason :
係咪是但一種USB keyboard都 可以係ps2度用?最平幾錢?
>>>>>>>>>係(包括usb無線),最平好電腦店到看看吧,應該幾十蚊有交易...

我有個DC keyboard...有無d轉換器轉去ps2度用?
>>>>>>>>>唔知,但印象中好似無dc頭轉usb...要去game店找找

另ps2用adaptor 玩online 係咪所有寬頻公司都得>?( 我用科技大學既寬頻得唔

得?)
>>>>>>>>>應該係得,若是用adsl寛頻會易set d,因是support pppoe,set返寛頻服務之login name and password 即可。

重有有無人知來緊既bomberman online洗唔洗用HDD~~???
>>>>>>>>>唔清楚...

THX!!!!!!

重有50000機幾錢...~?
>>>>>>>>>唔清楚...

舊 03-16-04, 11:46 AM   #3
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
>>>>另ps2用adaptor 玩online 係咪所有寬頻公司都得
緊係得啦! 但某d寬顪會lag到你爆lor
最好一定係netvigator!!
(你果個大學o既寬頻未見有人試過, 真係唔知lag唔lag, 等你做先鋒啦 )

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 12:06 PM   #4
LEDIV

引用:
Originally posted by 大覺屋師真 :
>>>>另ps2用adaptor 玩online 係咪所有寬頻公司都得
緊係得啦! 但某d寬顪會lag到你爆lor
最好一定係netvigator!!
(你果個大學o既寬頻未見有人試過, 真係唔知lag唔lag, 等你做先鋒啦 )
我之前係學校玩過PSO~~好順~~~~~~~

另想再問攪online 既step , 有無website 教~~~?(

另睇今期gameweekly 話adaptor 要用番110v 火cow, 否則會燒, 即係點~??)
舊 03-16-04, 12:15 PM   #5
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

另想再問攪online 既step , 有無website 教~~~?(

另睇今期gameweekly 話adaptor 要用番110v 火cow, 否則會燒, 即係點~??)
1.好順就應該無問題!

2.應該有website教, 但我唔知 如果到時有咩問題係依度問實有人幫到你

3.要水貨機先可以對應到BBUnit. 行貨機會燒
另外要注意PS2改左機都online不能. 又要去改先得

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 12:17 PM   #6
LEDIV

引用:
Originally posted by 大覺屋師真 :

1.好順就應該無問題!

2.應該有website教, 但我唔知 如果到時有咩問題係依度問實有人幫到你

3.要水貨機先可以對應到BBUnit. 行貨機會燒
另外要注意PS2改左機都online不能. 又要去改先得
好在我15000機無改~~~
我見買賣區有人放~諗緊買二手自己攪定係星人度買佢攪~
過程難唔難....?
舊 03-16-04, 12:59 PM   #7
煎湯力
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
我想問下日本係唔係會ban晒香港既ip...
香港係唔係上唔到日本server玩ps2 online game?

舊 03-16-04, 01:12 PM   #8
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
Originally posted by 煎湯力 :
我想問下日本係唔係會ban晒香港既ip...
香港係唔係上唔到日本server玩ps2 online game?
唔會
上到

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 02:39 PM   #9
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
capcom兩個月前講過話唔接受亞洲用戶on9,不過之後無行動

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 02:42 PM   #10
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

引用:
你用hall的resnet?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 02:50 PM   #11
LEDIV

引用:
Originally posted by 美版之王-天涯浪子 :

你用hall的resnet?
之前GC 既PSO 係呀
唔知PS2 上唔上到......
舊 03-16-04, 04:03 PM   #12
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
用ps2上網使唔使比錢架
例如玩bio online
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-04, 04:09 PM   #13
LEDIV

引用:
Originally posted by SNAKE :
用ps2上網使唔使比錢架
例如玩bio online
好似900yen 一個月
舊 03-16-04, 04:13 PM   #14
LEDIV

有無人知front mission online 洗唔洗用HDD??
舊 03-16-04, 04:51 PM   #15
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:
有無人知front mission online 洗唔洗用HDD??
應該要
因為係for PlayOnline

舊 03-16-04, 04:55 PM   #16
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
frontmission有PC版喎:@_@":

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] 電玩大統計 Janus 電視遊戲討論版 389 11-01-07 09:10 AM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM
E3参展游戏列表提前曝光 Raymondz 電視遊戲討論版 8 03-03-04 05:07 PM
NEW:美國PS2・GC・Xbox遊戲累計販売本数 -「GTA: VC」581万本 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 01-25-04 02:43 PM

現在的時間是 03:21 PM

手機版 | APP版