Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-23-13, 04:55 PM   #426
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: whassupbun 查看文章
琴晚同班friend 4人組隊玩MP, 對家有條友無敵, 開山刀斬佢兩刀佢用拳頭打番死我 friend用一擊必殺碌釘棍打佢幾次又唔死 另一個friend近距離shotgun打佢又唔死
不過佢連線信號係零格, 唔知佢係lag定hack
但之後去XMB睇曾經對戰過既玩家係搵唔到佢個名 唔知咩事

可以, 我都係NG+開番剩餘既門, 笑話就Chapter Select
幽靈玩家(⊙o⊙?)

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
後面個60%會令到你更加驚喜, 睇到
我玩到直頭覺得如果世界有一日變成甘,可能真係同遊戲裡差唔多
比到一種好實在的感覺我
引用:
作者: 王小虎 查看文章
因為UC2同Last of Us都係同一人:Neil Druckmann。
Thanks , 又認識一位神人了
坦白說,爆機後的credit 我真係唔多睇的(>﹏<)

舊 06-23-13, 05:01 PM   #427
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
生存者MODE完成

係時候玩new game plus

舊 06-23-13, 05:19 PM   #428
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
坦白說,爆機後的credit 我真係唔多睇的(>﹏<)
睇Credit先知David個配音原來係Nolan North, 即係Uncharted主角Nathan Drake把聲, 好勁, 完全認唔到

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 06:17 PM   #429
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: whassupbun 查看文章
睇Credit先知David個配音原來係Nolan North, 即係Uncharted主角Nathan Drake把聲, 好勁, 完全認唔到
尋晚睇到的訪問(IGN vs Nolan North)
http://www.youtube.com/watch?v=xiVmKnrjBMQ

話時話,如果你喺廚房隊佢最後一野,又會神奇地出翻去上演最後一幕
http://www.youtube.com/watch?v=NWfoMG3JHf4
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 11:57 PM   #430
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
用左外國網用bug跳過survior直接開survior+終於完成
一爆爆easy+,normal+,hard,hard+,survior,survior+六個盃

而家淨返一個笑話,一個狗牌同一個collectiable(全部都係匹滋堡個書店裏面survior個時真係冇能力清場
之後重有支9mm槍少量upgrade就搞掂哂單機盃

其實Survior mode唔係想像中咁難
冇listen mode都唔係最大問題
最大問題係冇野執
把剪刀少得可憐
想執舊磚樽都冇
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 04:45 PM   #431
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
請問 MP 點樣俾禮物人同埋幫人包紮呢? Thx!
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 04:49 PM   #432
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: Raze 查看文章
要lv2先可以

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 05:20 PM   #433
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 小晶晶 查看文章
用左外國網用bug跳過survior直接開survior+終於完成
一爆爆easy+,normal+,hard,hard+,survior,survior+六個盃

而家淨返一個笑話,一個狗牌同一個collectiable(全部都係匹滋堡個書店裏面survior個時真係冇能力清場
之後重有支9mm槍少量upgrade就搞掂哂單機盃

其實Survior mode唔係想像中咁難
冇listen mode都唔係最大問題
最大問題係冇野執
把剪刀少得可憐
想執舊磚樽都冇
如果miss 左d collectibles, 可唔可以就咁揀該 chapter 打過就得?
定係一定要重頭來過?
因為想衝爆 survivors+ 所以唔想慢慢揾野
揾野留番 easy+ 算
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 07:27 PM   #434
小晶晶

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
如果miss 左d collectibles, 可唔可以就咁揀該 chapter 打過就得?
定係一定要重頭來過?
因為想衝爆 survivors+ 所以唔想慢慢揾野
揾野留番 easy+ 算
可以
但其實一路揾collectible一路玩survivor mode應該冇乜問題
舊 06-24-13, 07:29 PM   #435
darkvolver
頹冗

其實我覺得不用下下要用bug過/屈盃....

隻game玩多幾次又不會死,最少我仍然會狂死

舊 06-24-13, 08:10 PM   #436
小晶晶

引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實我覺得不用下下要用bug過/屈盃....

隻game玩多幾次又不會死,最少我仍然會狂死
成隻game最難係下水道同小黑走
舊 06-24-13, 08:41 PM   #437
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 小晶晶 查看文章
成隻game最難係下水道同小黑走
下水道其實都是容易

反而雪地困獸鬥,走錯2步都難攪

舊 06-24-13, 09:11 PM   #438
小晶晶

引用:
作者: darkvolver 查看文章
下水道其實都是容易

反而雪地困獸鬥,走錯2步都難攪
個度反而ok
因為子彈無限
舊 06-25-13, 06:37 PM   #439
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
終於爆左
係咪得一個結局咋 ?

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 08:42 PM   #440
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
Mp mode中,最多可以有幾多skill point?

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 10:27 PM   #441
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
引用:
作者: Raze 查看文章
急救訓練2以上可幫隊友包紮
工匠2以上送禮

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 01:49 AM   #442
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
爆機,正
玩法上因為我個人比較好戰
所以稍嫌節奏慢,哈哈
但越後面都越好玩

故事

前半PART覺得有d悶,行路太多,但做ge野好少
但去到中後段開始緊湊就真係好正,

ENDING果到真係唔錯,一路玩落連我都好想救Ellie
更何況Joel

最後我好驚會為有爆點而有爆點,或者為左留下集咁
Ellie識穿謊言之後走左去啊,或者想殺Joel
不過好彩冇
咁先係成熟的Ellie !!

ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 11:38 AM   #443
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
故事完整到拍真人版都ok
希望第二集快d 出 ><

話說之前係唔係講過last of us 會有ps4 版?

舊 06-26-13, 11:59 AM   #444
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
故事完整到拍真人版都ok
希望第二集快d 出 ><

話說之前係唔係講過last of us 會有ps4 版?
之前睇過製作人訪問, 唔會有續集. 只有story dlc
不過結局咁完美, 再出續集都只要係唔同人, 唔會再係joel 同ELLIE
感覺

tommy 係今集著墨好似少咗的, 仲有 riley 同 ellie 逃走既故事至感染既故事都值得講下

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 12:16 PM   #445
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

真係可惜, last of us 真係做到果種荒廢,適者生存/ 現實殘酷果種感覺
無續集都整個前傳呀, joel 果廿年攪過d 乜, 正呀XDD

舊 06-26-13, 12:33 PM   #446
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
之前睇過製作人訪問, 唔會有續集. 只有story dlc
不過結局咁完美, 再出續集都只要係唔同人, 唔會再係joel 同ELLIE
我肯定接受唔到換人,下集希望都係JOEL同ELLIE,最好只係幾年後既事
再20年既話JOEL.....

舊 06-26-13, 12:59 PM   #447
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: STRIFE 查看文章
我肯定接受唔到換人,下集希望都係JOEL同ELLIE,最好只係幾年後既事
再20年既話JOEL.....

JOEL年齡估計...
JOEL講過好後生已經有SARAH...我當JOEL 2X歲左右, SARAH出世, 而序章SARAH 1X歲左右, 即係JOEL已經3X......故事開始係20年後....即係有5X.....如果THE LAST OF US 2仲講幾年後既JOEL我怕佢有心無力....
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 03:25 PM   #448
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
真係可惜, last of us 真係做到果種荒廢,適者生存/ 現實殘酷果種感覺
無續集都整個前傳呀, joel 果廿年攪過d 乜, 正呀XDD
睇埋漫畫既美國夢, 係ellie 遇到joel前既故事

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-13, 11:52 PM   #449
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

終於玩到冬天, 打獵時雪地d 血蹟同反光真係造得好鬼靚

舊 06-27-13, 12:56 PM   #450
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

琴晚一放工返去打多五粒鐘終於15小時爆了
畫面/ 故事真係好好, 玩法上不完美但我都覺得值滿分
應該係我呢兩年最喜歡的act game !!╮(╯▽╰)╭

論壇跳轉

現在的時間是 02:58 PM

手機版 | APP版