Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
電視遊戲討論版>Death Stranding ︱小島秀夫新作 | PS5 Director’s Cut版發售預定
darkvolver 05:55 PM 05-30-19
作者: HAKAIDER:
未必.............K 廠冇吉士係事實

但上次MGSV 跨機種加埋Steam 版長期半價先衝到6XX 萬................

今次PS 機獨佔可以Keep 到幾多成都未知

最起碼已經無左最大市場嘅Steam 版客戸羣

而且再睇吓K 廠當時季度結數, 有MGS5 助威都只係934 億円

https://www.konami.com/ir/ja/ir-data.../2016_3q/html/

而依家改行課金快餐路線同樣季度結數.............係1058 億円, 盈利律仲要高左添

https://www.konami.com/ir/ja/ir-data.../2019_3q/html/

所以小島幫唔到K 廠賺錢都係鐵一般嘅事實, 而對K 廠黎講小島都只係一件雞肋
再加上之前PS5 conf 已確認...PS5為nich gaming market不會有太多market share及profit之下,PS4剩餘的profit已經可以數到。

此系列都係fans向,小島出完之後會不會收山及動向才是最大的問題。同時,業界沒落的喪鐘亦已響起。
RPG之鬼 05:59 PM 05-30-19
作者: HAKAIDER:
未必.............K 廠冇吉士係事實

但上次MGSV 跨機種加埋Steam 版長期半價先衝到6XX 萬................

今次PS 機獨佔可以Keep 到幾多成都未知

最起碼已經無左最大市場嘅Steam 版客戸羣

而且再睇吓K 廠當時季度結數, 有MGS5 助威都只係934 億円

https://www.konami.com/ir/ja/ir-data.../2016_3q/html/

而依家改行課金快餐路線同樣季度結數.............係1058 億円, 盈利律仲要高左添

https://www.konami.com/ir/ja/ir-data.../2019_3q/html/

所以小島幫唔到K 廠賺錢都係鐵一般嘅事實, 而對K 廠黎講小島都只係一件雞肋
正解
看來user們要再動下腦袋
赤兵尉SETH 06:07 PM 05-30-19
本來想訂珍藏版
但咁大隻養鬼仔真好邪門...
RPG之鬼 06:08 PM 05-30-19
作者: 赤兵尉SETH:
本來想訂珍藏版
但咁大隻養鬼仔真好邪門...
放置鬼仔?
windart 06:18 PM 05-30-19
https://asia.playstation.com/cht-hk/...eathStranding/
珍藏版1488
問左藍店未有得訂住
鐵之侍 06:31 PM 05-30-19
我要特別版就夠了,在家放bb一定被罵
野良猫 07:05 PM 05-30-19
作者: 鐵之侍:
仲要係放標本BB
Akira 明 07:14 PM 05-30-19
作者: RPG之鬼:
正解
看來user們要再動下腦袋
其實站在老闆角度都明點解唔想再用小島

我係睇唔過眼對小島既手法同埋將MGS拎去資源重用

當然你可以話遊戲係公司產物

有時心諗如果小島霸氣D買返MGS個版權補完返V個故事就好了
sugoteam 07:22 PM 05-30-19
作者: 鐵之侍:

我都係要特別版算,真心土地問題,再加隻B咁攪法,同埋發現自己近年買咗限定版都係得個方置處理,問心開完一次都冇再開個,又一定唔想賣番出去,真係得個擺字.....

Sent from my iPhone using Gaforum
windart 11:15 PM 05-30-19
https://twitter.com/Kojima_Hideo/sta...85911828492293

隻B可以拎出黎,至少可以放個吉樽擺
Rance 10:48 AM 05-31-19
我都唔係好頂得順隻胎,買SPECIAL版...
我想問日森係賣哂SPECIAL定未開訂...咁快變炒價...
pi220 02:00 PM 05-31-19
作者: Rance:
我想問日森係賣哂SPECIAL定未開訂...咁快變炒價...
有了但未寄得HK
陸奧 貴志 05:14 PM 05-31-19
日森連店特版都唔寄香港...
izumo 09:46 PM 05-31-19
竟然快過莎木3...
Rance 10:34 PM 05-31-19
只要唔賣哂等下就有得寄,上次P5R都等左兩三個星期
darkvolver 10:44 PM 05-31-19
作者: izumo:
竟然快過莎木3...
OT...

莎木3感覺有陣味飄緊出來...都係小心d好..
豪傑公子 11:47 PM 05-31-19
作者: izumo:
竟然快過莎木3...
莎木3 8月尾喎?
DevilElvis 02:14 AM 06-01-19
想問行版配音有英 & 中?
qwe 10:36 AM 06-01-19
作者: 豪傑公子:
莎木3 8月尾喎?
唔延期就係

btw個bb限定到底咩人會買⋯真係服左小島嘅惡趣味
庵野迷 10:57 AM 06-01-19
作者: Rance:
Special 我琴日買到 8690
由手機版發出
Akira 明 02:06 PM 06-01-19
作者: qwe:
唔延期就係

btw個bb限定到底咩人會買⋯真係服左小島嘅惡趣味
我寧願佢出膊頭支探測器,有燈識眨

得閒COSPLAY當玩具,平時當枱燈咁用
真!DC 02:37 PM 06-01-19
作者: DevilElvis:
想問行版配音有英 & 中?
目前好似冇提過有中文配音?
Btw今次我應該聽英配
覺得用真人演員聽番原聲好d

(之前mgs就玩開日配唔係大塚明夫感覺唔倒係蛇叔)
由手機版發出
neo2046 01:05 PM 06-03-19
老老實實我覺得隻game有浸伏味
睇咗條trailer 2次 , 隻game好似乜嘢都有D
我驚小島野心太大, 最後搞到隻game兩頭唔到岸
真!DC 01:14 PM 06-03-19
我會審慎期待
之前果d零碎片段真係唔知隻game做緊乜
今次條片起碼睇到佢有主線故事有避敵人避怪有戰鬥有槍射
就算唔夠神作都應該當普通game玩冇問題
由手機版發出
padage 01:44 PM 06-03-19
故事幾神都好,對快遞模擬器提唔起興趣,個open world又好荒無
觀望住先
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面