Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-17-09, 09:47 PM   #26
ice_fly
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
J2 黑執事

今次tbb整既真人廣告,個feel都唔錯,
雖然內容上同黑執事未算好關事

----------------------------------------------------------------------------

剛剛出了配音預告啦...
竟然找來陳欣同梁偉德配!!!
雖然會有人比較支持日版...
但我覺得港版的cast都相當吸引的!!!

舊 11-17-09, 09:58 PM   #27
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
第一個廣告幾好

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-09, 11:27 PM   #28
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
陳欣沒問題,但只有我想換掉梁偉德嗎(掩臉)
找梁偉德來配正太,無記是想把已經在惡意賣腐的黑執事弄得更腐是吧?
雖然我也很想聽他們配腐片就是(拖走)
話說一開始的宣傳片,執事不是蘇強文配的嗎?

嗯...陳欣果然是總攻啊(毆死)

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-09, 11:41 PM   #29
ice_fly

引用:
作者: 拉維絲 查看文章
陳欣沒問題,但只有我想換掉梁偉德嗎(掩臉)
找梁偉德來配正太,無記是想把已經在惡意賣腐的黑執事弄得更腐是吧?
雖然我也很想聽他們配腐片就是(拖走)
話說一開始的宣傳片,執事不是蘇強文配的嗎?

嗯...陳欣果然是總攻啊(毆死)
陳欣個句yes my lord好帥啦

其實陳欣同梁偉德的配搭,好似沒什麼人是猜中的
好多人都是估少爺是東東配,執事是蘇強文配的~

舊 11-17-09, 11:53 PM   #30
拉維絲
男女正常向沒節操女

不,正太就該像個正太,要配請用女聲(一秒)

舊 11-18-09, 12:07 AM   #31
Searwong
Junior Member

註冊日期: Jun 2007
TVB自重ww
本來唔想睇, 依加
Searwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-09, 01:22 AM   #32
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
之前唔係好似有消息話 第二期決定架-,- 冇哂下文?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 09:12 PM   #33
ice_fly

http://b.tvb.com/j2/2009/11/20/%e3%8...9%bb%e5%a0%b4/
動畫首次登陸MyTV!
J2 由11月21日起,逢周六晚上11時30分播放的《黑執事》,將於次日下午時段於MyTV播放!
每集《黑執事》於MyTV的映期為30天,能讓一眾動畫迷有足夠時間再三細味,敬請密切留意!

------------------------------------------
估唔到竟然可以在Mytv睇埋黑執事...

舊 11-21-09, 11:59 PM   #34
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
唔明講咩

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 01:45 AM   #35
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
講咩唔駛明..最緊要係惡魔執事+正太主人的BL..lol

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 01:57 AM   #36
ice_fly

陳欣真係配得好厲害佢把聲好帶到個角色
佢同梁偉德把聲聽起來都比日版腐

舊 11-22-09, 02:42 AM   #37
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 03:58 AM   #38
結城yuuki
軍曹

註冊日期: Sep 2006
沒有J2,靠邪道看完。
和日本版的風味不同,先入為主的人一定罵,
但其實效果是非常正,
香港配音來說陳欣不愧是神級的存在,不得不五體投地!
梁偉德的演技亦無可非議,把角色的外強內沉表現得很漓淋和華麗!
而且重點[[[腐]]]味比日版更濃!
要知道香港對動漫文化的理解始終隔了一層,
要配出腐味不容易,還要比日版更濃就超不簡單!!
相反,如果用香港的女配音員,相信就會大大失色。
反正不同人,聲線怎也不會跟日文相似,聽慣了就會接受,
但最重要的角色個性精神,以及[[[腐]]]味的豪華散發!
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 09:23 AM   #39
RPG之鬼

睇咗j2
其實套野係咪有魔幻成份??
覺得比起天堂之吻
呢套好似容易接受
個執事幾過癮,而且配得唔錯

此篇文章於 11-22-09 09:27 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 09:29 AM   #40
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
睇咗j2
其實套野係咪有魔幻成份??
覺得比起天堂之吻
呢套好似容易接受
個執事幾過癮,而且配得唔錯
paradise kiss完全同黑執事係兩回事黎架喎 @@
點樣可以compare @@

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-09, 10:07 AM   #41
RPG之鬼

引用:
作者: irismong 查看文章
paradise kiss完全同黑執事係兩回事黎架喎 @@
點樣可以compare @@
唔係唔係
我指不太接到了天堂那種美少女風(雖然本身就係少女漫畫)
另外論配音,黑的好了不少

舊 11-22-09, 12:39 PM   #42
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
我覺得個女僕配得唔錯

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-09, 03:06 AM   #43
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
MyTV以經有第一集重溫

http://mytv.tvb.com/others/blackbutler/102485

舊 11-29-09, 12:17 AM   #44
IDGAF
The One

第一次係J2睇,
都幾悶而且好腐…

舊 12-04-09, 12:04 AM   #45
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
http://www.yesasia.com/global/%E9%BB...h_TW/info.html
唔等J2播完
12月10日(預定) 港版 DVD Box 1發售!
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 01:19 AM   #46
kwsyeung

註冊日期: Jan 2005
如果有TXB配音版會更好...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 02:41 PM   #47
拉維絲
男女正常向沒節操女

引用:
作者: kwsyeung 查看文章
如果有TXB配音版會更好...
不要了吧?
聽陳欣配黑執事耳朵會懷孕(掩臉)
鼻子會血流不止(擦)

舊 12-04-09, 05:18 PM   #48
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
本來沒興趣但看了頭2話萌上黑執事了

當作以維多利亞時期為背景, 腹黑執事與正太主人為重心的物語來看,
還算不錯的少女(?)漫

不過不要拖到超過15卷就是......

舊 12-07-09, 11:53 AM   #49
結城yuuki
軍曹

註冊日期: Sep 2006
引用:
語言: 日本語
字幕: 繁體中文, 簡體中文
港版DVD...唉......
一係就早早出,唔好等人晨早看完邪道N咁耐都未見,
一係橫掂都已經等到而家,唔爭在等埋個港版配音。

如果唔係,等到今時日今先出但係又齋得日文,
咁真係冇乜購買意思……
除非超級DIE HARD嘅係都要儲咁話啦……
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-10, 12:49 AM   #50
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
黒執事Ⅱ
7月から放送

新執事 クロード・フォースタスー役 櫻井孝宏
新坊ちゃん トランシー家 坊ちゃん 水樹奈々

黒執事Ⅱ出演決定
金髪の主人役
声はかなり低め
妖精に連れ去られたらしい

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] 「ビビッドレッド・オペレーション」第七話「ゆずれない願い」丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 235 03-22-15 01:41 AM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM

現在的時間是 12:13 AM

手機版 | APP版