Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-18, 04:08 PM   #826
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
但真同滅會resist 四連技喎,而且佢體力跌到一半就會出勁招,又封体力,又吹飛你,擋都擋唔住,至於黃金晶片, 我連聽都未聽過。

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
2~3粒珠一開連鎖就埋佢地單啦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 04:14 PM   #827
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Lv 同實力唔成正比,xenoblade x 已經係咁。

不過 XB2 真係太易,我都有試過俾 boss 殺,換人換 blade 求求奇奇咁又贏左。

我好渣 ja,唔裝 cancel 時間延長都出唔到 cancel,都係唔知發生乜事就贏左
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 04:35 PM   #828
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
但真同滅會resist 四連技喎,而且佢體力跌到一半就會出勁招,又封体力,又吹飛你,擋都擋唔住,至於黃金晶片, 我連聽都未聽過。

基本上呢隻game全部boss都係體力半血後就會秒殺你...
重點係...半血前儲齊8球....再連鎖攻擊....咩boss都死啦...

又封体力,又吹飛你<---可以裝裝飾品加強抗性...

基本你覺得難玩係因為仲未了解佢個玩法...建議了解左先...否則你爆左機仍然唔知做乜...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 04:36 PM   #829
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: fortel 查看文章
2~3粒珠一開連鎖就埋佢地單啦
應該係8球+覺醒連鎖..哈哈~
舊 07-09-18, 04:37 PM   #830
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

不過 XB2 真係太易,我都有試過俾 boss 殺,換人換 blade 求求奇奇咁又贏左。

我好渣 ja,唔裝 cancel 時間延長都出唔到 cancel,都係唔知發生乜事就贏左
由手機版發出
cancel 時間其實好易...
基本上你係佢個輸出數字出現個下按就100%成功...但要留意有沒多下攻擊...因為要最後個下出先得...
舊 07-09-18, 07:02 PM   #831
fortel
Game Master

引用:

由手機版發出
打挑戰模式囉,雲海大王真係好難打,仲難打過130

T-ELOS 世界第一
舊 07-09-18, 09:14 PM   #832
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
應該係8球+覺醒連鎖..哈哈~
通常儲到四球已經覺醒連鎖,因為玩「破倒浮猛」到四球已經快到一半血!
而且爆四球都夠儲滿條bar出最後附加一擊完塲攞Exp99999。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 09:25 PM   #833
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

係.... 我其實一次都未試過儲8球.... 都係亂玩爆機

呢隻 game 真係失敗....
舊 07-09-18, 09:40 PM   #834
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:

古拉農場餵到變精英怪嘅公甲獸因爲超厚血又冇乜大絶,
所以我試過出到八球。
不過用「破倒浮猛」刷史詩水晶打佢一次至少有三四粒㗎。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 08:25 AM   #835
fortel
Game Master

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
所以我試過出到八球。
其實呢隻GAME 3 球乜都死既啦.... 4球仲要爆到FULL BLAST一定殺到

八球真係為爽而出,除非你抽到雙球者大眾面,唔係真係好難疊到 就算疊到到都要好小心,一陣打錯又FULL BLAST乜都無晒

引用:
官方叫做劍主連擊,不過搞到D名好亂
舊 07-10-18, 10:41 AM   #836
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
終於過到第九章,教皇易打過真好多,相比起來,真太多屈招。為左對付真,我放棄所有高輸出既異刃,反其道而行選埋d有擋格迴避緊急補血產球者特殊能力既異刃,咁先谷到四個波波出來finish 佢。

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 11:33 AM   #837
charcsc2000
J神哥

引用:
通常儲到四球已經覺醒連鎖,因為玩「破倒浮猛」到四球已經快到一半血!
而且爆四球都夠儲滿條bar出最後附加一擊完塲攞Exp99999。
其實只係想挑戰自己者...
玩得八球就不用「破倒浮猛」....
八球一齊出仲有加成....不過玩幾次就不玩了...
而加d人已經係0球999...
舊 07-10-18, 11:34 AM   #838
charcsc2000
J神哥

引用:

失敗係教學者....明顯係玩家問題..
真心呢隻game係好多野玩, 要玩齊玩到盡, 已碼200小時...
舊 07-10-18, 11:36 AM   #839
charcsc2000
J神哥

引用:
所以我試過出到八球。
我未餵到佢99級, 昨日已經抽到八重切...
一周已經抽完全部神劍...
準備升埋神劍就入二周...
舊 07-10-18, 11:40 AM   #840
charcsc2000
J神哥

引用:
其實呢隻GAME 3 球乜都死既啦.... 4球仲要爆到FULL BLAST一定殺到

八球真係為爽而出,除非你抽到雙球者大眾面,唔係真係好難疊到 就算疊到到都要好小心,一陣打錯又FULL BLAST乜都無晒

官方叫做劍主連擊,不過搞到D名好亂
八球真係爽....其實沒乜意義...
其實呢隻game最失敗就係教學..
本身戰鬥系統就好複雜...竟然沒得重睇教學或說明...
99%人第一次睇完都唔會明啦....
舊 07-10-18, 11:42 AM   #841
charcsc2000
J神哥

引用:
終於過到第九章,教皇易打過真好多,相比起來,真太多屈招。為左對付真,我放棄所有高輸出既異刃,反其道而行選埋d有擋格迴避緊急補血產球者特殊能力既異刃,咁先谷到四個波波出來finish 佢。

一周只係開始...真正解放其實係二周....盡快爆機吧...
舊 07-10-18, 11:57 AM   #842
fortel
Game Master

引用:
八球真係爽....其實沒乜意義...
其實呢隻game最失敗就係教學..
本身戰鬥系統就好複雜...竟然沒得重睇教學或說明...
99%人第一次睇完都唔會明啦....
范達美第一次叫我試神拉我都唔知佢UP乜 我果陣仲覺得果招太廢無裝,搞到我1999咁

0球999,去到2周挑戰MODE你打130同雲海大王會發現0~1球完全無DAM,一半都打唔到

130起碼都要2粒,雲海大王就要3粒先殺到

此篇文章於 07-10-18 12:00 PM 被 fortel 編輯。
舊 07-10-18, 01:00 PM   #843
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
失敗係教學者....明顯係玩家問題..
真心呢隻game係好多野玩, 要玩齊玩到盡, 已碼200小時...
我岩岩 clear 一次 200 個鐘左右就插幾下啦

夠多野 farm ,迫你重複又重複做 d 無謂野,好好玩咩?

技能 ring 除左少量 blade quest 用黎補完返劇情同世界觀,根本全部都係 farm farm farm。

唔 farm 又無乜所謂既,我 lv 78 clear 時無一個 blade 係開晒技能,都係好易打。

教學同地圖導航我反而覺得事小,mario 式跳樓死我都算。原本諗住整到個系統好自由好多打法,出到黎既效果,就係求奇砌亂咁裝都可以打橫行咁滯。

open world 黎講,XB2 根本一 d 都唔 open。我當佢為左配合返巨神獸大陸既世界觀,一個地方大極有限,都仲係有好多地方係睇到但封左行唔到。

就島嶼,地下靈洞同戰場呢三個地方壯觀 d 咁 lor。

我自己唔係好重視劇情既,只要唔係太低能嘔血就得,但係果頭生離死別,呢頭又即刻翻生,真係吹脹。

以 switch 黎講畫面係靚既,即使個人身上有好多飾物,都好少有插穿個人既情況, model 做得幾好。

音樂亦都係好好,比得上 Nier。

糞作未至於,一定唔會係好好玩。
由手機版發出

此篇文章於 07-10-18 03:13 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-10-18, 02:02 PM   #844
charcsc2000
J神哥

引用:
范達美第一次叫我試神拉我都唔知佢UP乜 我果陣仲覺得果招太廢無裝,搞到我1999咁

0球999,去到2周挑戰MODE你打130同雲海大王會發現0~1球完全無DAM,一半都打唔到

130起碼都要2粒,雲海大王就要3粒先殺到
其實佢改改呢幾樣野就好完美...

1.比返個教學mode...最好有片睇或玩法教學...
2.整返好個map啦...而加真係太柒....
3.比條引導線....
4.整返個怪物和item圖鑑...仲要比埋出處...起碼要知道邊道打到或拎到....
5.比返完整的羈絆對話reply...而加得神劍相關羈絆對話..但有d攪笑又沒包括入內...
舊 07-10-18, 02:08 PM   #845
charcsc2000
J神哥

引用:

夠多野 farm ,迫你重複又重複做 d 無謂野,好好玩咩?

技能 ring 除左少量 blade quest 用黎補完返劇情同世界觀,根本全部都係 farm farm farm。

唔 farm 又無乜所謂既,我 lv 78 clear 時無一個 blade 係開晒技能,都係好易打。

教學同地圖導航我反而覺得事小,mario 式跳樓死我都算。原本諗住整到個系統好自由好多打法,出到黎既效果,就係求奇砌亂咁裝都可以打橫行咁滯。

open world 黎講,XB2 根本一 d 都唔 open。我當佢為左配合返巨神獸大陸既世界觀,一個地方大極有限,都仲係有好多地方係睇到但封左行唔到。

我自己唔係好重視劇情既,只要唔係太低能嘔血就得,但係果頭生離死別,呢頭又即刻翻生,真係吹脹。

以 switch 黎講畫面係靚既,即使個人身上有好多飾物,都好少有插穿個人既情況, model 做得幾好。

糞作未至於,一定位會係好好玩。
由手機版發出
farm真係有d無謂....個傭兵團又係唔知做咩...有時真心唔想做...純粹係比你刷料和升神劍..
jrpg就算..當特色...

教學同地圖導航真係好大問題....我係玩左成40小時先開始明佢做乜...
呢隻game成日都跌死就真.....

200小時正常不需要咁耐...除非勁黑仔抽極都抽唔到神劍...

希望老任盡快移植1代和x代...如有中文就完美...
舊 07-10-18, 03:06 PM   #846
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:

糞作未至於,一定位會係好好玩。
由手機版發出
故事 地圖呢D之前講過N次 唔再講啦

隻GAME 個戰鬥 玩得多都明白D其實好局限
DRIVER COMBO 起手式少 來來去去都係咁連
BLADE COMBO 堆追加EFFECT 我打到爆機都用唔到幾次
來來去去打咩怪個打法都係一樣

重點 地圖上既敵人根本太弱 尤其隻GAME火力冇上限衰減 D怪未SHOW到自己D戰力已經死左

我其實冇玩好耐了 如果有野改善既請插

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 03:26 PM   #847
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
故事 地圖呢D之前講過N次 唔再講啦

隻GAME 個戰鬥 玩得多都明白D其實好局限
DRIVER COMBO 起手式少 來來去去都係咁連
BLADE COMBO 堆追加EFFECT 我打到爆機都用唔到幾次
來來去去打咩怪個打法都係一樣

重點 地圖上既敵人根本太弱 尤其隻GAME火力冇上限衰減 D怪未SHOW到自己D戰力已經死左

我其實冇玩好耐了 如果有野改善既請插
錯就錯在要按combo,令你唔能夠分心去睇戰鬥資訊,唔可以根據敵人嘅行動去作反應 (想反應都唔可能,因為都combo唔切),變成完全唔洗理敵人做乜,自己做好自己嘢就算。
一代個未來視就好玩得多。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 04:03 PM   #848
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
其實可唔可以用依家一代主角造型 remake 隻一代出嚟,好想玩!

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-18, 04:17 PM   #849
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
錯就錯在要按combo,令你唔能夠分心去睇戰鬥資訊,唔可以根據敵人嘅行動去作反應 (想反應都唔可能,因為都combo唔切),變成完全唔洗理敵人做乜,自己做好自己嘢就算。
一代個未來視就好玩得多。
個武技先好笑...咩命中提升, 武技强化...
初初玩我都有睇...點知原來係得啖笑....
有沒出到都唔清楚...反正分別不大...
舊 07-10-18, 04:18 PM   #850
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: sugoteam 查看文章
其實可唔可以用依家一代主角造型 remake 隻一代出嚟,好想玩!

Sent from my iPhone using Gaforum
唔知呢...應該會remake既....但有排等..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版