Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 50 90 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 110  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
衰仔包 06:25 PM 06-16-18
作者: 迪安大叔:
卡住了

暫時仲卡住係真。3號 的對戰....到目前為止仲未打得贏

https://youtu.be/S2QdUHIIrRI
未見過的人又唔怕透就可以望下小弟的戰果

迪安大叔 08:25 PM 06-16-18
厲害
最後逼到佢埋牆角呢下高招
夜D 我又試下先

更新
https://twitter.com/DeonYu4/status/1008025569445867520

終於打得贏...前前後後加埋試左2個鐘

另外backup左成個挑戰過程,紀錄用
https://www.youtube.com/watch?v=DrXt_I1ap7A

信長 02:28 PM 06-17-18
三文魚random 武, 有熊桶
N0T51B 02:55 PM 06-17-18
作者: 衰仔包:
隻OCTO 最後D關真係好正,有D似metal gear
我以為淨係得我咁諗
我一玩就諗起MGS2
衰仔包 04:02 PM 06-17-18
厲害
最後逼到佢埋牆角呢下高招
夜D 我又試下先

更新
https://twitter.com/DeonYu4/status/1008025569445867520

終於打得贏...前前後後加埋試左2個鐘

另外backup左成個挑戰過程,紀錄用
https://www.youtube.com/watch?v=DrXt_I1ap7A
恭喜

作者: N0T51B:
我以為淨係得我咁諗
我一玩就諗起MGS2
主線咁玩都幾唔錯,總括黎講個DLC值得買

=======================================

外北美My Nintendo 有得換Octo cover...日版冇...
迪安大叔 05:14 PM 06-17-18
作者: 信長:
三文魚random 武, 有熊桶
呢個桶超勁...
連炸彈 天文台 飛彈 鐵板 都可以在任何情況下無視防禦貫通殺
信長 07:27 PM 06-17-18
礦島TC 果然係滾雪球,比其他圖易推晒 (當然都可以比對面滾雪球)
基本搶到塔拉去左面已好好打, 真係唔洗亂企, keep 住上塔做object
我支inkjet 呢個圖好威猛, D人一出都射死, 幾次射中跳出黎的人 XD
殺到封門
leungky1 07:35 PM 06-17-18
Octo爆左主線
衰得最多係堆軌道上射目標,考盡快速反應
最過癮係Inkjet,估唔到本身有嘅跳同停都可以衍生咁多個玩法,擺明話大家平時無發揮盡
幾個角色都有趣,故事齊番哂
第時出3個單人模式應該用Octo做榜樣
由手機版發出
信長 11:05 PM 06-17-18

comeback

天空 11:55 PM 06-17-18

comeback

新野定係要爆章魚先有?
迪安大叔 01:06 PM 06-18-18
作者: 天空:
新野定係要爆章魚先有?
爆章魚就有
天空 04:55 PM 06-18-18
爆章魚就有

買左未有時間打
leungky1 05:05 PM 06-18-18
表演場SZ好多人鍾意哂8-10秒行網過對面玩後襲
但有時佢地正面扔兩個炸彈整停時計就可以贏
由手機版發出
鈴蘭 12:14 AM 06-19-18
今次個演出好好 而且兩位新DJ終於好好咁演出左佢地既個性出黎

到最後係初代最強SP武器打嬴真係好正
迪安大叔 08:12 PM 06-19-18
礦島TC 果然係滾雪球,比其他圖易推晒 (當然都可以比對面滾雪球)
基本搶到塔拉去左面已好好打, 真係唔洗亂企, keep 住上塔做object
我支inkjet 呢個圖好威猛, D人一出都射死, 幾次射中跳出黎的人 XD
殺到封門
今日終於見識到咩叫滾雪球
戰鬥區細到咁....真係困獸鬥
信長 06:43 PM 06-21-18
S+ RM 怪現象
1) 一開波. 自己果隊好似好有組織去唔同位,不過無人開炮, 次次比人開左推緊,但隊友又唔察覺
我明大家玩法唔同,不過得一兩個去開炮,唔好彩爆膜死(對方可能人多快開左,或者flank )
唔去開炮都唔該留意支炮咩情況, 成班自己打高章不過object 比人搶左第一攻

2)門口截停/ 想開炮reset
唔好頭也不回check 都唔check 係咪咩清晒敵就行左去
見過白痴roller 開左之後走左去中場... 又唔理, 比人偷左再推多野,立即反輸

以上S+ 兩邊成日發生, 我都偷過幾次而贏,不過發生自己隊,咁輸真係嬲
AKIRA桑 08:40 PM 06-21-18
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
leungky1 08:47 PM 06-21-18
S+ RM 怪現象
1) 一開波. 自己果隊好似好有組織去唔同位,不過無人開炮, 次次比人開左推緊,但隊友又唔察覺
我明大家玩法唔同,不過得一兩個去開炮,唔好彩爆膜死(對方可能人多快開左,或者flank )
唔去開炮都唔該留意支炮咩情況, 成班自己打高章不過object 比人搶左第一攻
去到咁高級反而更倚賴隊友.....
識留意基本上等於有意識去守
除非真係企得太遠同埋本能反應只有開槍

家陣A級基本上都識得伏第一下爆膜
爆完膜啲副武係四方八面咁埋去
不過之後係追人殺定隻魚又係另一回事
由手機版發出
信長 08:48 PM 06-21-18
作者: AKIRA桑:
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

雖然淋少少無事
有傷時當然係走....
leungky1 09:00 PM 06-21-18

入得落雨區應該本身都有足夠自己色響附近游/行入去
咁應該仲有啲自己色水氹俾你按B掣同左菇跳過去
跳跳下跳出去......
由手機版發出
AKIRA桑 09:08 PM 06-21-18
我試過起自己色戰區,一朵雲淋過來,於是我即刻潛水,結果都係淋死左。

leungky1 09:27 PM 06-21-18
我試過起自己色戰區,一朵雲淋過來,於是我即刻潛水,結果都係淋死左。

雨區內除左墨甲有機會趕得切外,係無方法回血,包括潛水
見到同聽到雲射上天後請及早遠離
由手機版發出
信長 09:48 PM 06-21-18
睇前面情況, 如果唔係人多
有雲,我向前游, 你想迫開D人,我偏偏就向前,唔會失位又迫番你
個雨向前移,游向前可能仲快避過晒
人地用bombrush,我都係佢射得唔多時衝過去
stingray 同inkjet 知佢狙擊我, 就拉去版邊無人地方
迪安大叔 01:01 PM 06-23-18
A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336
AKIRA桑 02:11 PM 06-23-18
A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336
我都試過,所以我有懷疑過同表現有關。

第一 ... 50 90 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 110  ... 最後

返回主題版面