Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-17, 09:34 PM   #51
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我諗聽日雪糕佬活動會順便出雪糕佬專武PICKUP,另加刷料BONUS,到時我先抽,暫時打左2章,打緊第2章既HARD,RANK13,有3萬幾石,冇抽過野,淨係用送果把5星光豬專武

AUTO應該淨係可以打到D超易既版,亂打真係會死得好快 XD

我都覺得算整得好玩,今日淨係掛住打呢隻同火紋都冇乜點打其他GAME,好易上癮

此篇文章於 02-05-17 10:14 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-17, 09:56 PM   #52
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
打到5章 8下11連得5件5星
3 cloud大劍
1 ff13 回力鏢
1 ff13 手槍
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 12:09 AM   #53
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
醒覺人好緊要,我3要員覺到20到,難道40既素材關都可以auto鸁,我先34,35lv到。。。

神童打哂5章先打hard啦

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 01:29 AM   #54
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實有無五星專屬防具㗎……
現時有五把五星武,
不過未見過五星防。

另外五星武同四星防真係好重要,
唔係兩樣装齊根本唔夠CP

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 08:31 AM   #55
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實有無五星專屬防具㗎……
現時有五把五星武,
不過未見過五星防。

另外五星武同四星防真係好重要,
唔係兩樣装齊根本唔夠CP
而家抽池冇5星防

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 08:33 AM   #56
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
想請教下我iPhone 下載完入去後,唔比我完裝,彈左句日文叫我唔知設定d乜野時間,求救

此篇文章於 02-06-17 08:52 AM 被 carloslee 編輯。
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 02:41 PM   #57
GP03D

乜咁難出5星架....
6次11連先得個2把.....抽唔到SQUALL把野....剩番2次睇下抽唔抽埋佢...

4星武有冇得上5星?有幾把已經突爆了....

舊 02-06-17, 03:19 PM   #58
zetakwok
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDANdyKTW_HK
引用:
作者: GP03D 查看文章
乜咁難出5星架....
6次11連先得個2把.....抽唔到SQUALL把野....剩番2次睇下抽唔抽埋佢...

4星武有冇得上5星?有幾把已經突爆了....

再升到LV30 便會變5星
zetakwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 05:21 PM   #59
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: zetakwok 查看文章
再升到LV30 便會變5星
四星突爆上五星,
同本身抽番嚟把五星係咪唔同?
我見外觀性能都唔一樣

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 02-06-17, 05:55 PM   #60
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
抽左2次十連中5星拳比tifa,過第三關都好勉強(冇升ff9主角)
定係我應該狂升埋雪糕佬再戰...

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 06:09 PM   #61
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
抽左2次十連中5星拳比tifa,過第三關都好勉強(冇升ff9主角)
定係我應該狂升埋雪糕佬再戰...
無多hit扣BRV嘅角色打到3已經難,
佢一個大地震,
你之後個round break唔到佢,
一頂就死咗五成
要再打落去一定要tifa同雪糕佬
我係FF7主兇斬做扣HP
tifa同雪糕佬扣BRV
去Hard特訓吓雪糕佬先,
同今日黑水晶覺醒佢

舊 02-06-17, 09:00 PM   #62
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
抽咗2次10連, 中馬騮5*刀仔, 4*雪糕劍, 4*tifa拳套

我出哂3隻bonus角, 而家auto緊難度3, 唔係次次贏但順便當升呢~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 10:30 PM   #63
ShinDou

忙得濟而家先入去抽

第1次11連1把5星雪糕佬劍,第2次11連斯丹5星劍加FRONIEL5星劍,第3次11連白果,不過有4星迪花拳,見好就收了,淨番2萬石下個活動先用

其實相同既裝係咪應該即刻凸左佢﹖

原來我唔係中雪糕佬把5星,係中左佢老豆果把,算了打住先,唔夠打先再抽

冇特別升過D人,雪糕佬LV1,斯丹迪花LV9,打LV15都有少少危 XD 基本上好難唔俾人BREAK,好彩拎到晒D石,得3193分

LV25唔夠打了,磨剩少少HP俾人屈死,要升下人先

冇肥關﹖打咩升人升裝快﹖

此篇文章於 02-06-17 11:52 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-07-17, 09:33 AM   #64
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
小心睇住敵人會target 邊個, 咁邊個就唔好用HP Attack住.
咁就冇咁易俾人break 到
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-17, 10:02 AM   #65
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
忙得濟而家先入去抽

第1次11連1把5星雪糕佬劍,第2次11連斯丹5星劍加FRONIEL5星劍,第3次11連白果,不過有4星迪花拳,見好就收了,淨番2萬石下個活動先用

其實相同既裝係咪應該即刻凸左佢﹖

原來我唔係中雪糕佬把5星,係中左佢老豆果把,算了打住先,唔夠打先再抽

冇特別升過D人,雪糕佬LV1,斯丹迪花LV9,打LV15都有少少危 XD 基本上好難唔俾人BREAK,好彩拎到晒D石,得3193分

LV25唔夠打了,磨剩少少HP俾人屈死,要升下人先

冇肥關﹖打咩升人升裝快﹖
相同裝先留著不用急著凸

專武雖說專,但其他人還是可用
即使別人用沒加成還是一把很強的武
用起來還是比用3星渣渣好好多的

升人的肥關看ID分時間
去公告看自己ID是什麼時間吧

舊 02-07-17, 10:13 AM   #66
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
其實冇打肥關, 直接用ev難度1 auto打就得, 開頭太低呢咪搵隻高既帶, 到咁上下咪3隻bonus人一級一級打上去, 仲可以執下武器同防具肥
舊 02-07-17, 10:19 AM   #67
ShinDou

打獅子lv25,俾大佬1下break 7百幾,之後好易俾佢秒

不過我冇升過武防,我得斯丹5星劍應該升左佢先?特效勁好多?定應該升防先?我應該防太低先會俾人打1下7百幾直接break?
舊 02-07-17, 10:24 AM   #68
Hawk
Game Master

Lv,低覺醒低, 武器防具低都有影響, 有5*專武同防就升唔駛多諗, 我auto難度3, 3隻平均lv都係25左右, 都係一級一級咁auto上去, 記得裝被動技....

難度4手動打過, 前面雜魚冇問題, 隻大佬大力又多血, 要再升下呢至打到

此篇文章於 02-07-17 10:27 AM 被 Hawk 編輯。
舊 02-07-17, 10:36 AM   #69
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
打獅子lv25,俾大佬1下break 7百幾,之後好易俾佢秒

不過我冇升過武防,我得斯丹5星劍應該升左佢先?特效勁好多?定應該升防先?我應該防太低先會俾人打1下7百幾直接break?
LV25即係獅心3,
去到獅心3,我建議你最小帶多一個有event加成角色,
即係tifa或者雪糕佬,另外拖FF7男主,
LV20,覺醒10左右就安定。

平時靠多段BRV去break,
主要傷害由兇斬帶,
見大佬用ALL放大地震就全員用HP攻擊,
因為你BRV幾高都好,大地震都會扣晒,
地震之後集中去break大佬,
除咗大佬target個目標之外,
一夠BRV就HP攻擊佢,
咁應該唔難贏。

獅心4,我係平均LV30覺醒13至15贏,
不過未完全complete到,重努力緊。

舊 02-07-17, 12:11 PM   #70
Hawk
Game Master

越級挑戰過咗難度4, 平均lv27, 召喚獸用奧丁, 覺醒得馬騮過10....其實都唔係咁難打, 馬騮技見佢brv變紫色就放, 幾次都係咁救番, 不過雪糕佬都係一早死得lv26, 仲要打完都冇升到呢...
舊 02-07-17, 12:36 PM   #71
ShinDou

我出晒雪糕佬 斯丹 迪花架喇,不過得lv10度,唔夠lv又冇升裝,所以先想打肥
舊 02-07-17, 02:02 PM   #72
GP03D

我就爭獅子5打唔鸁,不過我d人平均都35lv,覺醒2個人20..
其中一個主力係白貓,不過大佬係唔怕土,所以升緊tifa打。。。
Vivi都幾岩打,一下火都打千幾。。。

舊 02-07-17, 09:12 PM   #73
ShinDou

頭先打1個鐘肥關升得好快,已經廿幾LV XD
舊 02-07-17, 10:11 PM   #74
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
頭先打1個鐘肥關升得好快,已經廿幾LV XD
LV30之後就升得慢,
不過最影響強弱嘅唔係LV,
專用五星武>覺醒等級>等級
LV都係為咗加最大BRV先升,
對整體強弱真係影響好小

舊 02-07-17, 10:32 PM   #75
ShinDou

升完LV同武防真係易好多,而家打到25了 XD

35都係爭D,打剩5分1度,如果想打武防肥應該打咩﹖HARD﹖

此篇文章於 02-07-17 10:47 PM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 02:26 AM

手機版 | APP版