Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 28 78 118 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 138 178 228  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
GUSTAV 05:00 PM 05-21-18
張野印黎哂卡位
柚原このみ 05:37 PM 05-21-18
入code唔阻出咭位,如果入$50計埋呂布一次出四張咭
6eo 06:07 PM 05-21-18
尋日對到個霸王用穆皇后
張野用黎守城真係好Q煩
連征都拎唔到佢...

作者: GUSTAV:
張野印黎哂卡位
見有一品上玩張野
不過唔知係咪因為玩到由霸者跌落黎既
ouki 08:16 PM 05-21-18
終於上到三中....對左一場6大德....有呂神完全唔洗怕...一把火燒死對面
maxwaver 12:57 PM 05-22-18
作者: 柚原このみ:
唔健威周姬可以試轉孫翊周泰果副
周泰孫翊韓當孫尚香(不過而家1Cost就呂神啦…)

槍弓騎仲要兩馬諗起都累
而且d卡唔齊有幾多打幾多就算

而家最大問題係驚d單體超絕/加速馬,就咁號令互撞我+7完有對15+12(17+14)弓企中間真係好安心
柚原このみ 05:23 PM 05-22-18
咁直接孫Bug呂範啦
fami~yan 10:30 AM 05-23-18
想問下有張卡預約列印中要點搞?

(問太多新手問題自己都唔好意思.)..
GUSTAV 10:32 AM 05-23-18
你打一場就會印出黎
fami~yan 10:51 AM 05-23-18
你打一場就會印出黎
想再問,係要玩咩mode先有?英傑都鎖死左出本國卡
柚原このみ 10:56 AM 05-23-18
乜mode都預約咭優先
有預約咭傳個勢力限定無效
GUSTAV 10:56 AM 05-23-18
作者: fami~yan:
咩MODE都得 預約行先英傑個張會冇左
鳳熾魂 11:43 AM 05-23-18
作者: fami~yan:
咩mode都得。但預約除左係入code,入錢重印同上網交換入錢重印外係會食左張卡位
柚原このみ 11:22 AM 05-24-18
停左個幾星期
明日到星日世紀末大會會打下,但齊印要打14場
之後等星一生放睇佢點執
最好夏侯霸武力兵力計略範圍上升
快進擊武力上升值提高減武速度下降
火計基本值提高

fami~yan 12:09 PM 05-24-18
作者: 鳳熾魂:
咩mode都得。但預約除左係入code,入錢重印同上網交換入錢重印外係會食左張卡位
咩MODE都得 預約行先英傑個張會冇左
乜mode都預約咭優先
有預約咭傳個勢力限定無效

感謝各位,今朝已拎到
ouki 12:10 PM 05-24-18
停左個幾星期
之後等星一生放睇佢點執
火計基本值提高
禁同E家有咩分別....再屈機D?
GUSTAV 12:22 PM 05-24-18
停左個幾星期
之後等星一生放睇佢點執
火計基本值提高
快進擊突DAM上升啦 2下死1隻太慢啦 改埋3倍速

火計DAM夠啦 改到長過赤火就夠

霸爺算啦 加長返3C 應該夠做
kev00269270 03:02 PM 05-24-18

桃園改返8C 附加補血30%和智力上升+3就差唔多
呂布天下無雙附加人馬一體

新卡最期業炎有赤火既長度+夷陵既闊度
6eo 04:24 PM 05-24-18
作者: kev00269270:

諗起3代玩步夫人, 3野之後, 個火計範圍係包到半個場咁濟
MR.CD-ROM 05:18 PM 05-24-18
差3個印先DUMP完印仔
但係唔係金又唔係女仲要係鬍鬚佬無乜動力特登去入錢…
GUSTAV 06:05 PM 05-24-18
7武4智廢計真係唔知點用 唔拎都冇咩所謂
番薯勤 06:15 PM 05-24-18

作者: kev00269270:

強化舊咭黎做乜
緊係直接出一批更加廚嘅新咭等玩家不停入錢特別進軍攞緣刷將器啦

真. 霸騎
小霸王之快進擊.飛

一ver up所有舊咭好似日本軍票咁一夜變廢紙
柚原このみ 11:35 AM 05-25-18
作者: 番薯勤:
緊係直接出一批更加廚嘅新咭等玩家不停入錢特別進軍攞緣刷將器啦
180緣又係XYY、120緣又係XYY
打出又係XYY,今日難得中夏侯霸又RYY
香港有機到而家打左2千2百幾場,已經最少打左三萬幾銀(sanpoke成4萬幾分)
都無幾多張三個同色,慘L過打FGO去追角
早就無L心機再追呢樣果樣
呢期隻Game咁開心,打完旗唔係行過等人都唔入錢
番薯勤 12:36 PM 05-25-18
香港有機到而家打左2千2百幾場,已經最少打左三萬幾銀(sanpoke成4萬幾分)
緊係唔好追啦
用得過就算
係日本人先buy抽蛋地獄
鳳熾魂 01:15 PM 05-25-18
副將齊色咪當好彩追副將用金貨就話 用緣好唔抵
張飛後代 04:44 AM 05-26-18
將器副效果有4種.

抽到3個副效果完全不一樣(信号機)的機率:
1 x ( 1 - 1/4 ) x ( 1 - 1/4 - 1/4 )
= 1 x 3/4 x 2/4
= 6/16

抽到3個效果當中有2個一樣的機率:
[ 1 x 1/4 x ( 1 - 1/4 ) ] x 3
= [ 1 x 1/4 x 3/4 ] x 3
= 9/16

抽到3個副效果一樣的機率:
1 x 1/4 x 1/4
= 1/16

抽到3個副效果一樣兼且為指定色的機率:
1/4 x 1/4 x 1/4
= 1/64

所以呢,除非你係富家少爺,否則真係唔好追將器3個副效果一樣既排出卡
(而且你唔好諗住出16張卡就一定有一張係3個副效果一樣,因為呢個世界有一樣野叫做"墨菲定律"
我曾經係三国志大戦個留言板見過以下留言:
今日もぽけっと趙娥20枚印刷して、18枚信号機…怒り通り越して呆れてきた…)
第一 ... 28 78 118 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 138 178 228  ... 最後

返回主題版面