Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-18, 06:35 PM   #326
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
而家人地就係分析緊個角色電影化之後既走向

自己理解能力有問題唔知人地講咩仲要要話返人地轉頭
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 08:00 PM   #327
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
希望GAF有齋LIKE功能

舊 03-19-18, 08:38 PM   #328
T.S
God of Gamer
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jason 仔 查看文章
而家人地就係分析緊個角色電影化之後既走向

自己理解能力有問題唔知人地講咩仲要要話返人地轉頭
已經習慣左哩度係咁
次次一講哩d相關野就會有人起晒桿架啦

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 09:43 PM   #329
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
歲月真係不饒人,爭幾年就係爭幾年…新Trailer Scarlet Witch索過Black Widow好多。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 11:27 PM   #330
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
睇完TRAILER,好身㾗

舊 03-20-18, 12:58 AM   #331
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
為左d虛構故事咁認真考究 最慘過講緊佢屋企人 講到尾不過係一套電影啫

此篇文章於 03-20-18 01:02 AM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 04:31 AM   #332
david
The One

註冊日期: Mar 2002
電影入面想點改都得O架,就好似將JOHNNY STORM由頭染黑到腳趾尾咁,有咩問題?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 09:37 AM   #333
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JoJo 查看文章
為左d虛構故事咁認真考究 最慘過講緊佢屋企人 講到尾不過係一套電影啫
你又不能咁講, 例如紅學其實都只係研究一本小說啫, 本質上其實同金學或者版友研究Marvel一樣.

舊 03-20-18, 11:14 AM   #334
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
當然死蝙蝠俠就好睇!!!!

舊 03-20-18, 01:24 PM   #335
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kin~kin 查看文章
歲月真係不饒人,爭幾年就係爭幾年…新Trailer Scarlet Witch索過Black Widow好多。
Scarlet Johansson近年真係開始跌watt, 以前睇覺得好索, 近年例如 Ghost in the Shell 完全無feel.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 01:40 PM   #336
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: ahleung 查看文章
Scarlet Johansson近年真係開始跌watt, 以前睇覺得好索, 近年例如 Ghost in the Shell 完全無feel.......
始終生個仔啦 ...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 01:44 PM   #337
david
The One

引用:
作者: ahleung 查看文章
其實因人而異啦,好似AUNT MAY咁真係保養得幾好。

---
舊 03-20-18, 01:47 PM   #338
david
The One

引用:
作者: wing 查看文章
你又不能咁講, 例如紅學其實都只係研究一本小說啫, 本質上其實同金學或者版友研究Marvel一樣.
呢度其實係有一堆抱住「只要係電影就改乜Q都得」呢個諗法,可以完全無視SOURCE MATERIALS究竟係咩一回事。

---
舊 03-20-18, 02:56 PM   #339
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 03:04 PM   #340
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
仍然唔見蟻人同埋鷹眼
真的變閒角?《Avengers: Infinity War》導演透露鷹眼、Ant-Man 的去向

https://hypebeast.com/zh/2018/3/aven...e-solo-journey

自《Avengers: Infinity War》的首支電影預告推出以來,大家對於鷹眼和 Ant-Man 的「失蹤」,都感到十分好奇,到底二人在《Captain America: Civil War》之後發生了甚麼事?而在議論紛紛的情況之下,《Avengers: Infinity War》導演 Anthony Russo 和 Joe Russo,近日終於開腔解答大家的疑問:

根據《Comic Book》的報道,Russo 兄弟表示鷹眼跟 Ant-Man 在 Civil War 之後,作出了跟美國隊長和獵鷹完全不同的選擇,所以鷹眼在《Avengers: Infinity War》中將展開屬於自己的旅程,間接確認了他不會參與超級英雄們跟 Thanos 之間的戰爭

根據導演的說法,鷹眼或許會像漫畫中的劇情一樣退下來,回家陪伴自己的家人

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 03-20-18, 03:34 PM   #341
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: david 查看文章
呢度其實係有一堆抱住「只要係電影就改乜Q都得」呢個諗法,可以完全無視SOURCE MATERIALS究竟係咩一回事。
師兄,有必要講到咁絕嗎?

睇返討論,我感受唔到你所講嘅「只要係電影就改乜Q都得」嘅講法囉。

啲人只不過講緊MCU同616係另一個宇宙而已,啲人物同世界觀設定可以一邊借616設定,一邊借Ultimate設定,再加埋編劇自己嘅原創諗法大雜燴啫。

邊有話咩無唔無視source?根本無從比較。

放鬆下期待新電影啦。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 03:39 PM   #342
王小虎

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
真的變閒角?《Avengers: Infinity War》導演透露鷹眼、Ant-Man 的去向

https://hypebeast.com/zh/2018/3/aven...e-solo-journey

自《Avengers: Infinity War》的首支電影預告推出以來,大家對於鷹眼和 Ant-Man 的「失蹤」,都感到十分好奇,到底二人在《Captain America: Civil War》之後發生了甚麼事?而在議論紛紛的情況之下,《Avengers: Infinity War》導演 Anthony Russo 和 Joe Russo,近日終於開腔解答大家的疑問:

根據《Comic Book》的報道,Russo 兄弟表示鷹眼跟 Ant-Man 在 Civil War 之後,作出了跟美國隊長和獵鷹完全不同的選擇,所以鷹眼在《Avengers: Infinity War》中將展開屬於自己的旅程,間接確認了他不會參與超級英雄們跟 Thanos 之間的戰爭

根據導演的說法,鷹眼或許會像漫畫中的劇情一樣退下來,回家陪伴自己的家人
可以google吓paul rudd infinity war photo同jeremy renner infinity war photo,都有,除非拍咗又被剪。但我覺得今次擺明show quali。

好多人傳話佢會變Ronin,亦有傳隊長會變Nomad,配合劇情都好大可能。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 04:14 PM   #343
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 王小虎 查看文章
可以google吓paul rudd infinity war photo同jeremy renner infinity war photo,都有,除非拍咗又被剪。但我覺得今次擺明show quali。

好多人傳話佢會變Ronin,亦有傳隊長會變Nomad,配合劇情都好大可能。
有可能係拍緊第四集

舊 03-20-18, 05:32 PM   #344
Eking

有報導指A3小戲份角色主要戲份其實落左去A4入面~

舊 03-20-18, 05:34 PM   #345
Eking

引用:
作者: david 查看文章
唔通你覺得幾千萬票房全部都係漫畫迷?太執著一D都唔係好事~ (拍左十年重要套套講, 自己知就算吧~)

舊 03-20-18, 05:51 PM   #346
david
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
唔通你覺得幾千萬票房全部都係漫畫迷?太執著一D都唔係好事~ (拍左十年重要套套講, 自己知就算吧~)
唔該唔好幫我硬插腦補對白。

原來講O下都唔俾,又唔係犯版規,好很大O既官威呀...

---
舊 03-21-18, 09:54 AM   #347
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
人地只係講下電影果個設定同漫畫有咩分別啫
又冇話佢咁做「唔好」或者「改得差」,咪當知多樣野lo
唔駛咁大反應既
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 11:16 AM   #348
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
呢到唔多人睇美漫,唔熟漫畫個邊劇情先係原罪

比著第二套(日本)動漫改篇電影,平日己經講緊點樣/點解改得唔好,點樣講唔出原著的神髓
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 12:47 PM   #349
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
呢到唔多人睇美漫,唔熟漫畫個邊劇情先係原罪

比著第二套(日本)動漫改篇電影,平日己經講緊點樣/點解改得唔好,點樣講唔出原著的神髓
應該咁講,MCU個世界觀建立左好耐同完整,其實大家都知冇必要再比

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 03:46 PM   #350
王小虎

我咁睇,始終MCU係源自漫畫,如果冇漫畫,根本唔會有MCU。就係因為Marvel漫畫有七十幾年歷史,有個好大好宏觀的世界,所以先比到MCU做根基(當然有好多好好的電影人的努力)。而且我可以話,MCU只係冰山一角,multiverse, 千萬個唔同種族的外星人,mutants (X-Men), 宇宙神級的種族,好多以前的經典故事,仲有好多野可以發展落去。就係因為有漫畫呢個根基,所以先係MCU成功的"其中"一個因素。

講真如果MCU唔係源自漫畫,我作為一個漫畫迷,根本唔會每套都比錢入場,有幾套真係好一般。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 01:26 AM

手機版 | APP版