Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-15, 08:05 AM   #76
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
中文版已出
已購買ps3 版 (不過機戰未完未進遊戲)
杯表是單獨還是和日版共有

難白金嗎 ?(ps3 同到psv連未)

psv的上集oss 練到死先白到

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-15, 08:12 AM   #77
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: pet3 查看文章

LS 我Hae打一星期(30hrs前後)就帛金了,相反機戰我尋日先帛到金(150hrs 到)
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-15, 08:15 AM   #78
pet3
The One

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
LS 我Hae打一星期(30hrs前後)就帛金了,相反機戰我尋日先帛到金(150hrs 到)
今集快到咁 ???

沒有死練/收集之類煩人野嗎 "?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 04-29-15, 08:34 AM   #79
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
今集快到咁 ???

沒有死練/收集之類煩人野嗎 "?
嗯,冇左上次HF 某些死練n次嘅野 (HF果D 乜乜 just guard/ step 唔知幾多十次百次...),
亦都唔洗狂打某些好難打的怪(即HF 那些HNM級果d....)....

收集係有嘅,不過易好多囉...店內買+清晒d quest=一定搞掂
刷LV[即熟練度]/,搵些升級快的地方[boss]洗就好了。

總之比上集易打好多了,打主線到爆機都未死過人。
係打支線野/online 先會難d 咁。
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-15, 03:22 PM   #80
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:

我未開呀,只係支持中文版遊戲買左先
有好多其他GAMES未玩
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-15, 10:50 AM   #81
pet3
The One

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
嗯,冇左上次HF 某些死練n次嘅野 (HF果D 乜乜 just guard/ step 唔知幾多十次百次...),
亦都唔洗狂打某些好難打的怪(即HF 那些HNM級果d....)....

收集係有嘅,不過易好多囉...店內買+清晒d quest=一定搞掂
刷LV[即熟練度]/,搵些升級快的地方[boss]洗就好了。

總之比上集易打好多了,打主線到爆機都未死過人。
係打支線野/online 先會難d 咁。
有無得連動上集save ?

FGO 目標預算
舊 05-02-15, 10:51 AM   #82
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
有無得連動上集save ?
不同公司....不對應

アートディンク出

舊 05-02-15, 11:11 AM   #83
pet3
The One

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
不同公司....不對應

アートディンク出
看著杯表......
PS4 ???

-----------------------------
シルバー

腕利きの剣士

任意的劍技1種 熟練度達到500。
※包含OSS (Original Sword Skill)

シルバー

巧妙な術士

任意的魔法・特技1種 熟練度達到500。

這個能否不是桐人?
可否用其他人物完成?

FGO 目標預算

此篇文章於 05-02-15 01:10 PM 被 pet3 編輯。
舊 05-06-15, 02:00 PM   #84
pet3
The One

有沒有ps3 中文人試上網連線 ?

FGO 目標預算
舊 05-08-15, 05:00 PM   #85
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
上個禮拜見到$250行日版於是入手
玩落個system麻麻...
飛行控制奇差(同原著一樣? )
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-15, 05:07 PM   #86
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: minekaoru 查看文章
上個禮拜見到$250行日版於是入手
玩落個system麻麻...
飛行控制奇差(同原著一樣? )
因為本來就係用MC30個系統改出來.....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-15, 06:16 PM   #87
pet3
The One

現在的主題名....
真是點找到這遊戲OTL

FGO 目標預算
舊 05-10-15, 10:44 PM   #88
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
現在的主題名....
真是點找到這遊戲OTL
因為情報更新源對討論內容的分區有近乎潔癖的執著?
......我這read only member少說話好了
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 06:03 PM   #89
seed0.0
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
seed0.0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 08:46 PM   #90
武藤遊戲
The One

舊 05-27-15, 10:01 PM   #91
pet3
The One

引用:
SAO和ALO出ps4
是合集還是分開購買?

FGO 目標預算
舊 05-28-15, 11:25 AM   #92
武藤遊戲
The One

舊 05-28-15, 11:59 AM   #93
pet3
The One

引用:

超正

黑雪萬歲

FGO 目標預算
舊 05-28-15, 03:42 PM   #94
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

超正

黑雪萬歲
之前故事係黑雪跟師傅修行XD
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 03:09 PM   #95
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
隻GAME放置左好耐,聽見P4要出+可以同步SAVE先的起心肝拎出黎玩
一玩真係不得了,HOLLOW果邊實在太好玩,地圖同迷宮設計方面好有誠意
大型UPDATE又足料,好耐未試過JRPG可以玩得咁盡興.算係一洗我對動漫改篇遊戲既印象

100粒鐘JUST白金左,不過仲會繼續玩落去,數埋都好多目標未完成
期待P4可以PSN ONLINE PLAY同多D新要素,入硬

同埋下隻可能玩ALO,但聽人講非常唔掂

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 03:33 PM   #96
pet3
The One

引用:
作者: Kello820 查看文章
隻GAME放置左好耐,聽見P4要出+可以同步SAVE先的起心肝拎出黎玩
一玩真係不得了,HOLLOW果邊實在太好玩,地圖同迷宮設計方面好有誠意
大型UPDATE又足料,好耐未試過JRPG可以玩得咁盡興.算係一洗我對動漫改篇遊戲既印象

100粒鐘JUST白金左,不過仲會繼續玩落去,數埋都好多目標未完成
期待P4可以PSN ONLINE PLAY同多D新要素,入硬

同埋下隻可能玩ALO,但聽人講非常唔掂
雙白金說說差別
SAO
地圖超大,敵人超多,迷宮真的有機關,敵人品種多,在懂秒殺技之前和HMN級戰鬥完全是死鬥
缺點 是有連線模式但無PSN連線,很多東西要網絡模式做, 戰鬥其實是即時指揮型 (被當動作遊戲的MH廚鬧打擊感差......) ,實裝太多無理要求....(雖然實裝完成後OSS超極強,合符原作故事說的肯放時間就會變強),畫面比較差(起格)

ALO=比SAO細,但可以自由飛翔,戰鬥改成動作遊戲,迷宮弱智,敵人品種極少,
可以網戰...但網絡模式全是直接戰鬥,沒有迷宮

PS4 版SAO 把畫品差(不起格,不卡機),網絡連線的問題都解決了
如果能用回PSV SAVE的話 ,我應該也會玩多次 (不能用的實不玩OSS+實裝 要我練多次會死人)

FGO 目標預算
舊 06-09-15, 04:01 PM   #97
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
雙白金說說差別
SAO
地圖超大,敵人超多,迷宮真的有機關,敵人品種多,在懂秒殺技之前和HMN級戰鬥完全是死鬥
缺點 是有連線模式但無PSN連線,很多東西要網絡模式做, 戰鬥其實是即時指揮型 (被當動作遊戲的MH廚鬧打擊感差......) ,實裝太多無理要求....(雖然實裝完成後OSS超極強,合符原作故事說的肯放時間就會變強),畫面比較差(起格)

ALO=比SAO細,但可以自由飛翔,戰鬥改成動作遊戲,迷宮弱智,敵人品種極少,
可以網戰...但網絡模式全是直接戰鬥,沒有迷宮

PS4 版SAO 把畫品差(不起格,不卡機),網絡連線的問題都解決了
如果能用回PSV SAVE的話 ,我應該也會玩多次 (不能用的實不玩OSS+實裝 要我練多次會死人)
虛空係故事上好好多
大型update d 咩超高難度全部通哂, 因為我覺得個system 好玩
有很多人話因為白金煩, 要係咁刷所以唔好玩, 咁係玩白金定比白金玩? (我不是白金戰士, 我覺得隻game 仲比到歡樂我就玩, 無就唔玩, 理得佢爆機未, 理得佢仲有無未玩既要素)

新依隻lost song 故事完全唔惦, 各方面, 按鍵飲水, 出技, 睇地圖 等等既細微既地方都唔方便, 同上集形成強烈對比, save方法 更係反人類 ( 幸好我買的是vita板, 可以待機)

lost song戰鬥system 我唔係太好依方面, 所以無話因為咁所以比較喜歡lost song, 最多都係多左internet 連線, 得閒同friend 連線玩下咁, 所以可玩既持續性應該會較高, 但想完美既, 咪又係刷刷刷? 最多白金既地方唔需要你刷

補充. ps4板買唔買就取決在2隻game係唔係合集, 分開2隻game 2個一般新game價錢就肯定唔買

此篇文章於 06-09-15 04:05 PM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 04:30 PM   #98
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
多謝樓上兩位
睇你地咁講,LS應該唔係好掂,我求求其其玩下算

講起實裝,其實又唔係真係好花時間
幾乎全部都有邪道方法快速刷,一路同其他野同步進行唔覺唔覺就跳杯
OSS實裝我覺得易,只要求5連唔難,系統上限我試過係12連
先做左SP系實裝再做OSS既,好快就可以搞完.而且有大半實裝想快都要靠SP

P4版我都一定會玩多次,但用左SAVE有D擔心唔知會唔會得好返少新野玩
不過剩係同人ONLINE PLAY已經可以吸引到我,目標唔返管理室一次行晒成個HOLLOW AREA

故仔方面虛空我覺得OK,整體合理,基於原作再獨立發展,結局亦留定伏線比下一隻ALO
至於白金問題,各有所愛,鐘意就打唔鐘意咪唔打,打機咋嘛

對我黎講白金算係一個過程,大部份GAME我都會立一個目標比自己
一般黎講白金完之後都未玩完,做晒同收集晒全部我想要既我先會收埋隻GAME

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-15, 04:37 PM   #99
pet3
The One

引用:
多謝樓上兩位

幾乎全部都有邪道方法快速刷,一路同其他野同步進行唔覺唔覺就跳杯
先做左SP系實裝再做OSS既,好快就可以搞完.而且有大半實裝想快都要靠SP

P4版我都一定會玩多次,但用左SAVE有D擔心唔知會唔會得好返少新野玩
不過剩係同人ONLINE PLAY已經可以吸引到我,目標唔返管理室一次行曬成個HOLLOW AREA

故仔方面虛空我覺得OK,整體合理,基於原作再獨立發展,結局亦留定伏線比下一隻ALO
至於白金問題,各有所愛,鍾意就打唔鍾意咪唔打,打機咋嘛

對我黎講白金算係一個過程,大部份GAME我都會立一個目標比自己
一般黎講白金完之後都未玩完,做曬同收集曬全部我想要既我先會收埋隻GAME

SAO 除了 網絡模式行 250樓迷之空間外
我都玩過哂

這次ps4 有網戰
絕對要挑戰哦

FGO 目標預算
舊 06-09-15, 04:50 PM   #100
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
多謝樓上兩位

不過剩係同人ONLINE PLAY已經可以吸引到我,目標唔返管理室一次行晒成個HOLLOW AREA

至於白金問題,各有所愛,鐘意就打唔鐘意咪唔打,打機咋嘛

一般黎講白金完之後都未玩完,做晒同收集晒全部我想要既我先會收埋隻GAME
lost song 就睇你有冇fd 玩, 有fd 玩, 2個人係屋企無野做時找個10星 boss 出下氣都ok

來緊大型update 出D 新boss.. 如果依加個人仔夠力打當然會打哂佢, 但如果係唔夠打既話, 我諗我都會放棄算數......

當然black lotus 點都會打左佢既
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[PSP] ソードアート・オンライン ―インフィニティ・モーメント― l 日版已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 47 03-15-13 05:57 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 04:45 PM

手機版 | APP版