Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-18, 11:02 AM   #1051
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
https://www.youtube.com/watch?v=VWe-kqQg_EA

頭兩個wave 預25turn. 但係重力留至少3次入第3wave.
第三wave 用召, 唔可以俾佢復活.
第四wave 自己隻重力應該冇技淨, 換frd 個隻不停打飛.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 09:29 PM   #1052
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
THANKS抄RAY咁打,打到16萬7千分,92ACT,不過我轉左吹飛召,原來開召少好多BRAVE,試多次用巴哈先 XD

我ECHO0凸,諗緊係咪凸埋佢好

3條友BRAVE加分配好屈

紅石又爆,升埋雲尼拿先

此篇文章於 06-04-18 09:31 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 02:12 PM   #1053
ShinDou

瑪莉亞好似又神化,有金配有物攻buff,好似得佢全體物攻buff?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 06-05-18, 03:56 PM   #1054
Gustavi
Crazy Gamer

aishe 都有.
不過睇落唔似好勁, 都係睇人試用完先.
再諗諗eco 抽邊個pool
舊 06-05-18, 04:16 PM   #1055
ShinDou

但瑪莉亞技1係單體brave hp再分配喎,技2係全體brave hp再回復再上攻物攻buff

阿雪而家黎講已經廢到1定冇得出,技1淨brave同buff,技2brave hp同buff,最大問題係最大brave超低,出佢真係打少個,而家唔夠勁打最難果版基本上1定過唔到

舊 06-05-18, 04:18 PM   #1056
ShinDou

不過我都冇晒石冇飛,要執埋d石先有得射

舊 06-05-18, 05:22 PM   #1057
Gustavi
Crazy Gamer

連斷章都難左好多wor
eco 重力 tidus 入去玩玩89turn 13萬.

如果帶個冇武器既maria 應該攪唔掂.
舊 06-05-18, 05:29 PM   #1058
ShinDou

未打,我都係咩弓都冇,賣晒,要等夠石夠飛射下先

舊 06-05-18, 07:23 PM   #1059
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
我覺得EX幾勁 可惜5000唔中
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-18, 10:47 AM   #1060
Gustavi
Crazy Gamer

ramza + 筆妹 + deuce 打左斷章 19萬

帶maria 的話睇黎要用石...
舊 06-07-18, 11:17 AM   #1061
ShinDou

尋日是但試打左次,好多血又郁得好快喎,開召淨係殺到1隻,應該要出個識降速先打到?

舊 06-07-18, 12:32 PM   #1062
Gustavi
Crazy Gamer

聽日アグリアス幾勁咁wo

但係月尾ロック又想抽...
舊 06-07-18, 12:57 PM   #1063
ShinDou

出左data?點勁法?睇睇下瑪莉亞好似同其他分配buff人差唔多冇咩特別勁,其實我已經好多隻分配buff可以唔射,蝕左5千添

舊 06-07-18, 01:25 PM   #1064
plokplok00

打全體會想出佢 單體未必想
舊 06-07-18, 03:35 PM   #1065
Gustavi
Crazy Gamer

都係... 佢EX 好似淨係等倍全體, 唔見有其他effect.

跟住睇睇佢d 倍率同易唔易上麻
舊 06-07-18, 06:27 PM   #1066
ShinDou

好似好堅,有分配HP攻,技2全體等分,EX全體等倍,BRAVE加HP加

係唔知快唔快,上麻率我估會係大,而家牌王都3下必封BRAVE,即係有6TURN無敵啦,唔駛好似CLOUD咁低機率既,反正而家都多屈機人
舊 06-07-18, 08:14 PM   #1067
ShinDou

試左幾次抄ALTEMA條片先過到,71ACT反而打左21萬分出黎唔知點解,我ECHO0凸 XD

不過用瑪莉亞既話我諗就算覺60但0凸相性應該都過唔到﹖最少都要有EX﹖
舊 06-08-18, 10:20 AM   #1068
Gustavi
Crazy Gamer

又有片, EX跟番原本有silence , 咁勁好多.

不過即係今次boss 又有d 位甲硬打HP , 迫你用silence. (或者lock brv...
舊 06-08-18, 10:34 AM   #1069
ShinDou

似係要用呢d先過到,而家真係愈出愈難

舊 06-08-18, 03:08 PM   #1070
ShinDou

十張飛5千石得1把女性騎專

舊 06-08-18, 04:08 PM   #1071
Gustavi
Crazy Gamer

22抽15卷 , 3x FFT相性 , 3x FF5專, 1xFF5相性.
無啦啦抽齊左FF5, 收手先..
舊 06-08-18, 06:25 PM   #1072
ShinDou

ALTEMA D人講到好廢,話CLOUD上麻率仲高過佢 @@ EX又唔係成日出到,唔通又射錯左﹖@@
舊 06-08-18, 09:07 PM   #1073
ShinDou

搞乜今次FFT活動唔用番原作BGM﹖冇印象有聽過呢D,冇原作D BGM咁神

聽清楚原來係REMIX黎﹖難聽左好多,點解唔用番原作果首就算﹖

ALTEMA講到今次打分超難,冇女性騎同FARIS武應該COMPLETE唔到

FARIS得相性凸1,冇專基本上可以唔駛升啦﹖女性騎又得0凸相性專

試下打1次先,不過多數遲D要升埋女性騎再試 @@

隻大佬咩事﹖牌王普攻扣1 @@

知佢屈機特登落牌王WAKKA封BRAVE,仲要留到打大佬先用技封,但都係唔夠用,開召都殺唔到1隻,真係太難,同埋迫人用女性騎同FARIS,但1打其他野就變垃圾,今次活動真係整得太差,唔知會唔會成堆棄

此篇文章於 06-08-18 09:51 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-09-18, 12:21 AM   #1074
plokplok00

10000 =保底 兩個石
EX 海盜+REM+重力+FD重力 巴哈
135千分 .. 慳技磨左110T
REM 始終花TURN 數...
又要打過
舊 06-09-18, 09:27 AM   #1075
ShinDou

兩個石係﹖EX海盜係﹖

唔解BUFF都打到咁堅﹖D技夠用咩﹖兩隻成日唔駛郁已經無啦啦跳起加2萬BRAVE儲魔法,你用REM EX削BRAVE﹖

我諗住升爆雲尼拿拆全體BUFF,爆埋女性騎再試,可能出埋REM

此篇文章於 06-09-18 09:35 AM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 05:42 PM

手機版 | APP版