Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56  ... 最後
~清談館~>環球氣候討論 VOL6.2017
DC 97 10:36 AM 09-16-14
作者: funnyfun:
我已準備好媽叉來吧!
其實有半日都好好~
不過個時間有少少唔拖唔水~
陸奧 貴志 10:38 AM 09-16-14
作者: DC 97:
其實有半日都好好~
不過個時間有少少唔拖唔水~
半乜鬼日丫,你咪又係要MON住個電視睇佢幾時落,仲慘過返工
陸奧 貴志 10:39 AM 09-16-14
轉左3號,返工
mario0606 10:40 AM 09-16-14
落前都唔放下聲,話落就落
以前都話講明半小時內
Tano 10:44 AM 09-16-14
10:45都唔夠
好在講明午飯後至開工
Home 10:48 AM 09-16-14
作者: martinnitram:
反正點決定都比人話
利申: 已食午餐準備出門口
每次打風
天文台就算點做都總有人唔滿意

作者: 陸奧 貴志:
半乜鬼日丫,你咪又係要MON住個電視睇佢幾時落,仲慘過返工
大家覺得一係就一早改掛三號; 一係就過左中午先改掛?
D.K. 10:50 AM 09-16-14
特登捱過10:30比啲下午校靚仔放假
未過11點,股市都如期1點開市嘛,睇開啲啦
darkvolver 10:57 AM 09-16-14
同預計時間差不多
chunwai0091 11:04 AM 09-16-14
可以食埋飯2點先返公司
算係咁
野良猫 11:07 AM 09-16-14
作者: Home:
每次打風
天文台就算點做都總有人唔滿意

大家覺得一係就一早改掛三號; 一係就過左中午先改掛?
佢安排好啲點會有人嘈
一早講定1200改3號未算囉,改口又改口

你都唔鐘意對住哩啲客啦

作者: chunwai0091:
可以食埋飯2點先返公司
算係咁
公司1230放飯
叫我哋1200番到公司

真係想食埋個飯先番都唔俾你,好公司
小嘉 11:09 AM 09-16-14
佢話10點半至12點左右會落3號真心低b
T.K. 11:16 AM 09-16-14
作者: 野良猫:
佢安排好啲點會有人嘈
一早講定1200改3號未算囉,改口又改口

你都唔鐘意對住哩啲客啦

公司1230放飯
叫我哋1200番到公司

真係想食埋個飯先番都唔俾你,好公司
勞工例落風球兩小時內回到工作地點
當然要睇你同公司邊個手瓜勁
HM 11:22 AM 09-16-14
作者: T.K.:
呢條例真係蠢到無朋友
可惜以香港個環境修例無望
嘿哈兒 11:23 AM 09-16-14
佢唔好低能啦....我屋企返公司非繁忙時間一粒鐘都返唔到啦..
剛落風無2粒鐘真係唔洗旨意返到去..分分鐘要2粒鐘以上.
T.K. 11:23 AM 09-16-14
兩小時,除非住大陸,唔係的話,上水都去到筲箕灣吧
T.K. 11:24 AM 09-16-14
作者: 嘿哈兒:
佢唔好低能啦....我屋企返公司非繁忙時間一粒鐘都返唔到啦..
你住我隔離,你返邊區呀?
HM 11:28 AM 09-16-14
兩小時,除非住大陸,唔係的話,上水都去到筲箕灣吧
直接將條例改成6點前唔除8號就全世界直接放假一日咪一了百了(印象中台灣係咁玩)
當然啦,呢D上到立法會實過唔到班功能組別

講真就算除左波,當下交通都一定混亂同擠塞啊
而且路面亦唔好行
而唔係兩個鍾內番唔番到工既問題
嘿哈兒 11:28 AM 09-16-14
你住我隔離,你返邊區呀?
渣車去就唔洗一粒鐘既..
我返馬尿水,要等架死人小巴架......剛落風你覺得我有車上到????
T.K. 11:33 AM 09-16-14
約埋幾個同事附近打的吧
pet3 11:34 AM 09-16-14
作者: 平山深雪:
呢條例真係蠢到無朋友
可惜以香港個環境修例無望
因為這例我還在家玩火影
嘿哈兒 11:35 AM 09-16-14
作者: 平山深雪:
直接將條例改成6點前唔除8號就全世界直接放假一日咪一了百了(印象中台灣係咁玩)
當然啦,呢D上到立法會實過唔到班功能組別

講真就算除左波,當下交通都一定混亂同擠塞啊
而且路面亦唔好行
而唔係兩個鍾內番唔番到工既問題
main pt唔係8号波返唔返工...
係8號波無保險賠...
你一日未落一日都唔會返,無人想為左公司,但萬一出事要自己揹的..
想唔亂都難啦...

區區個風都強弱唔同...
好似我區今朝9.30左右就無雨,有巴士開既話我返先真係無問題..
但好矛盾地......你哩程有事係無人可憐你的.
HM 11:41 AM 09-16-14
作者: pet3:
因為這例我還在家玩火影
利申:本身預定我今日唔駛番工,有無8號都一樣

main pt唔係8号波返唔返工...
係8號波無保險賠...
你一日未落一日都唔會返,無人想為左公司,但萬一出事要自己揹的..
想唔亂都難啦...

區區個風都強弱唔同...
好似我區今朝9.30左右就無雨,有巴士開既話我返先真係無問題..
但好矛盾地......你哩程有事係無人可憐你的.
其實好奇怪的,天文台理論上應該只係科研機構,但實際上落唔落波佢地竟然要考慮埋經濟股市而唔係市民安全(某程度上反映左而家政府既取態)
另邊箱勞工例已經有問題好多年,但竟然無人諗過去傾修例
鳳熾魂 11:41 AM 09-16-14
我同大大一樣遲到已經係預左
Sar8 11:55 AM 09-16-14
訓醒落波
當訓多兩個鐘,反正返去lunch time,又可以dum多個半鐘
Hitomi 12:01 PM 09-16-14
佢落波時間都唔係好唔拖唔水丫

我7點/8點/9點/10點各響鬧鐘一次
響完訓過咪同平時一樣~不過平時5分鐘響一次姐
10點9落波~2個鐘計剛剛好踩住LUNCH HOUR~

慢慢地沖杯咖啡煮個早餐梳洗下~點半番到去~好鬆動
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16 56  ... 最後

返回主題版面