Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-13, 09:56 AM   #101
polyu7
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
點解我唔覺有gray fox dlc??
polyu7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 09:59 AM   #102
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
原來三揀一甲,我中白甲。 而家玩到chapter 1,哩個post暫時不宜再入,自己摸索下至有趣
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:00 AM   #103
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: polyu7 查看文章
點解我唔覺有gray fox dlc??
印咗係說明書封面下面
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:03 AM   #104
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
尋晚試咗一陣…英文真係聽唔明

NORMAL同HARD比較明顯既分別係敵人體力多咗D,卒仔識得擋正面鏟同好似會多用捉人+圍剿既攻擊,BOSS部份行動pattern唔同。
火車打武士係咪一定輸架?

此篇文章於 02-19-13 10:07 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:09 AM   #105
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
尋晚試咗一陣…英文真係聽唔明

NORMAL同HARD比較明顯既分別係敵人體力多咗D,卒仔識得擋正面鏟同好似會多用捉人+圍剿既攻擊,BOSS部份行動pattern唔同。
火車打武士係咪一定輸架?
我反而覺得英文順耳好多
我仲未掌握到擋格
見到紅線之後方向+口,但係都經常中招

火車打武士必輸啦,唔係故事繼續唔到落去

舊 02-19-13, 10:29 AM   #106
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Strider 查看文章
我反而覺得英文順耳好多
我仲未掌握到擋格
見到紅線之後方向+口,但係都經常中招

火車打武士必輸啦,唔係故事繼續唔到落去
可能係在下本身冇玩開蜜桃雞啦,D術語同組織名聽到在下一頭霧水…

遊戲上打贏,不過劇情上繼續輸囉
當初打果時真係唔知佢想點,衝刺攻擊又擋/避晒,近身戰又冇得避,斬擊BLOCK咗都扣血。

此篇文章於 02-19-13 10:32 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:52 AM   #107
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
玩咗一晩,覺得隻G係易玩難精
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 10:59 AM   #108
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
我覺得隻野改到比demo易玩左好多

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 11:25 AM   #109
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
引用:
作者: mrk 查看文章
啱啱打到Ch3,當我見到以下呢幅時
我真係好佩服製作組呀!(連呢樣MGS系列精髓都有)
係邊個位置?
條女叫咩名?

舊 02-19-13, 01:17 PM   #110
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
隻GAME打人型BOSS真係有佢打無你打咁....個視點又怪有時一擋彈左佢出畫面我都唔知佢去左邊

有時入到位斬佢唔夠3刀佢無可以起手打返你,我而家打到果個一節節果個BOSS都死左10幾次,真好難打 不過有挑戰性
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:28 PM   #111
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
個視點某D位真係打得幾辛苦, 下水道3隻恐龍去野餐迫住個鏡頭轉黎轉去真係打到我喊

但平時空曠地方被圍都冇問題, 打大Boss就算佢跳黎跳去用左R2 Lock-on之後都ok

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:34 PM   #112
fortel
Game Master

想問下MONSOON飛完第一次車之後點打,次次都係果到唔夠打,有時負碌先出到"斬"
舊 02-19-13, 01:51 PM   #113
マタテツ
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: fortel 查看文章
想問下MONSOON飛完第一次車之後點打,次次都係果到唔夠打,有時負碌先出到"斬"
請佢食菠蘿
マタテツ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 01:54 PM   #114
マタテツ

引用:
作者: fortel 查看文章
隻GAME打人型BOSS真係有佢打無你打咁....個視點又怪有時一擋彈左佢出畫面我都唔知佢去左邊

有時入到位斬佢唔夠3刀佢無可以起手打返你,我而家打到果個一節節果個BOSS都死左10幾次,真好難打 不過有挑戰性
不斷 「前+正方」即可
舊 02-19-13, 01:57 PM   #115
マタテツ

引用:
作者: whassupbun 查看文章
個視點某D位真係打得幾辛苦, 下水道3隻恐龍去野餐迫住個鏡頭轉黎轉去真係打到我喊

但平時空曠地方被圍都冇問題, 打大Boss就算佢跳黎跳去用左R2 Lock-on之後都ok
拎左「三叉」可以電敵人(麻秘)
舊 02-19-13, 01:59 PM   #116
fortel
Game Master

引用:
作者: マタテツ 查看文章
請佢食菠蘿
唔該晒,終於打完
舊 02-19-13, 02:01 PM   #117
マタテツ

引用:
作者: polyu7 查看文章
THX
琴日無意間斬左隻左手但因為卡關無左。。。
請問係唔係斬mode斬手一定拎到,定係機率??
有d敵人左手係紅色
舊 02-19-13, 03:05 PM   #118
神人ではない!新人だ

斬左手係咪一定原隻保留,斬爛咗就FAIL?

舊 02-19-13, 03:22 PM   #119
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
我唔敢100%確定, 但我發覺如果係有得比你執既左手, 入左Blade Mode會見到隻左手係發綠光, 綠光前臂紅色位斬落去就得

此篇文章於 02-20-13 12:40 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 03:59 PM   #120
マタテツ

引用:
一斬甩隻手會即刻變左物品掉落地下
舊 02-19-13, 04:27 PM   #121
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 華倫君島陽平 查看文章
係邊個位置?
條女叫咩名?
係第3關一開始嘅角落,
最得意係掃描佢時,係可以斬得㗎!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 04:30 PM   #122
神人ではない!新人だ

…啱啱想返去講尋晚好似有消息有360美版…
點知已經鎖埋TOPIC…

舊 02-19-13, 04:31 PM   #123
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
360美版行玩到但係冇grey fox

舊 02-19-13, 05:14 PM   #124
GTO
Insane Gamer
I'm GTO

註冊日期: Jul 2005
XBox Live GamertagKitse Tse
引用:
作者: Sar8 查看文章
360美版行玩到但係冇grey fox
大大 請問360是唔是今日都有了? 我仲未有時間去

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 05:16 PM   #125
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
隻game好似得5個hr game play.....仲考慮緊入唔入....
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 綜合情報 Vol.3 neo2046 電視遊戲討論版 327 03-01-15 05:05 PM
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM

現在的時間是 05:37 AM

手機版 | APP版