Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-13, 09:46 PM   #151
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
dragon‘s crown 的卡套~~~

無口巨巨快買好男人卡套
同人對戰時記得預備小福playmat

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-13, 10:01 PM   #152
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
今個星期出唔到啊
所以而家o係到吹下水
如果想要重口味咭套
仲可以考慮巨人
黎緊出果幾隻腐指數爆燈!

舊 11-07-13, 11:13 PM   #153
etwithme
Senior Gamer
人們喜歡吃包糖衣的屎

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: Cancer 查看文章
dragon‘s crown 的卡套~~~

無口巨巨快買好男人卡套
同人對戰時記得預備小福playmat
你令我想起上星期5無口巨巨的playmat = =
etwithme 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 03:26 PM   #154
david
The One

註冊日期: Mar 2002
謝各位分享CARD套經驗。

上面O的CARD套咁重口味...

去ULTRA-PRO官網搵到元祖初音...

元祖初音CARD套

如果我對家用佢我估我會忍唔住一拳質去佢塊面到...

注:我唔玩MTG/TCG O架,只玩盒裝CARD GAME 如FFG O既LCG。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 06:03 PM   #155
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: david 查看文章
註:我唔玩MTG/TCG O架,只玩盒裝CARD GAME 如FFG O既LCG。
[/SPOILER]
Call of Cthulhu 我有買過少少
GoT 有 basic set 不過未有時間玩
呢排玩得多o既 LCG 就有 Netrunner
不過都係上個月o既事了
david 玩開邊隻 LCG?

舊 11-10-13, 06:57 PM   #156
david
The One

引用:
作者: ammms 查看文章
不過都係上個月o既事了
離題

玩開WARHAMMER INVASION,啱啱訂佐MAGE WARS CORE SET但未寄到O黎。

本來用開朋友們(MTG狂熱)早期換出O黎O既透明套去套CARD,但發覺佢O地O的套用耐少少就有污積,同埋反光兼好難洗牌(怪唔知佢O地咁好死送晒俾我),又唔好意思話佢O地知O的套唔掂,所以先上O黎問。

近排都想試FFG O既NETRUNNER,D/L佐同刨過佢本INSTRUCTIONS,同睇過YT O既TOUR片,感覺唔錯同幾獨特,以我所知佢應該係少眾CARD GAMES對戰雙方O既MECHANICS係ASYMMETRICAL。

GoT要有三四個人出口術咁玩先好玩,兩丁友玩會較悶。

CoC我無追開,我都鍾意佢O既畫風,玩法都算唔錯,但無耐我無金手指開無限金錢。

我對LoTR同STAR WARS無愛,所以都無諗過買,但睇過佢O地O既玩法其實都唔錯,LoTR係可以單打都得。

都有玩DECK BUILDING GAME,但多數都OK悶,ASCENSION系列算係好少少咁。

香港其實興唔興玩盒裝CARD GAMES?我返親香港見多數靚仔都係玩日系TCG多,當然卡通配套係主因啦。

---
舊 11-10-13, 08:54 PM   #157
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
不過都係上個月o既事了
噢,我想問下Call of Cthulhu係唔係一合幾個人玩果隻?

舊 11-10-13, 09:10 PM   #158
david
The One

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
噢,我想問下Call of Cthulhu係唔係一合幾個人玩果隻?
http://www.fantasyflightgames.com/ed...of Cthulhu LCG

---
舊 11-10-13, 09:13 PM   #159
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Gary_Token 查看文章
no, CoC 係一盒兩個人對戰的 LCG
你講果隻係 Arkham Horror (舊版) / Eldridtch Horror (新版)

Netrunner 因為我以前有玩過舊版
幾鍾意個 system
所以 reprint 都有玩番
香港唔知易唔易買
最近幾個 expansion 我都係同朋友一齊上網訂的
而且話哂都係由 Magic 作者 Richard Garfield 設計
絕對值得支持
問題就只差找不到對手有興趣一起玩了
我朋友最近也有玩 Mage Wars
設計類似 Magic
不少人覺得比 Magic 更好
因為一開始已經可以抽哂成個拉把了

此篇文章於 11-10-13 09:18 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:24 PM   #160
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

暫定 星期五晚 MTG 活動 , 現統計人數 有興趣可以與我聯絡
舊 11-12-13, 06:38 PM   #161
popomo

註冊日期: May 2006
買左副新EDH, GWU
到底隻2/3飛的general用來打aggro好定control好 ?
popomo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 06:42 PM   #162
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: popomo 查看文章
到底隻2/3飛的general用來打aggro好定control好 ?
我可唔可以簡combo?(笑

舊 11-12-13, 09:56 PM   #163
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: popomo 查看文章
[廢話mode] 其實隻雀,打咩都ok
不過control & aggro 都同combo唔同
combo可以圍住隻雀砌

control / aggro 則應該係good stuff
仲有voltron 都得..

當然你亦可砌tribal-bird ...

講到尾都係最緊緊要係自己想玩咩..[/廢話mode]

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 11-13-13, 01:34 AM   #164
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期六有冇人去mk lc?
如果星期5都冇人reply 就取消了~
時間2點~

此篇文章於 11-13-13 04:55 AM 被 Cancer 編輯。
舊 11-13-13, 09:13 AM   #165
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
時間2點~
如無意外應該ok
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 12:55 PM   #166
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
時間2點~
pass 0.0+
舊 11-13-13, 06:00 PM   #167
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
如無意外應該ok
咁我砌多副modern...
不過有proxy

舊 11-13-13, 10:38 PM   #168
ammms
渣根懦夫

星期六出得
執好左副 standard
modern 幾副
EDH 換番新 general 就玩得!

舊 11-13-13, 11:42 PM   #169
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
星期六出得
執好左副 standard
modern 幾副
EDH 換番新 general 就玩得!
到時見~~
====

砌左新edh
http://tappedout.net/mtg-decks/zedru...ed-04-11-13-1/
大將:Zedruu, the Greathearted

大家請高抬貴手
唔好見羊就殺orz

睇返自己副deck 可以比人ge 野真係唔多lol

舊 11-14-13, 01:29 AM   #170
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
到時見~~
====

砌左新edh
http://tappedout.net/mtg-decks/zedru...ed-04-11-13-1/
大將:Zedruu, the Greathearted

大家請高抬貴手
唔好見羊就殺orz

睇返自己副deck 可以比人ge 野真係唔多lol
Bronze Bombshell + Illusions of Grandeur 缺了這兩個 0.0++

此篇文章於 11-14-13 01:32 AM 被 etwithme 編輯。
舊 11-14-13, 05:03 AM   #171
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: etwithme 查看文章
Bronze Bombshell + Illusions of Grandeur 缺了這兩個 0.0++
這2個上次砌羊都試過用...
不過唔係咁O岩我玩法

今次主要想玩結界...

所以好想收
Enduring Ideal
Idyllic Tutor

舊 11-14-13, 07:42 AM   #172
etwithme
人們喜歡吃包糖衣的屎

引用:
這2個上次砌羊都試過用...
不過唔係咁O岩我玩法

今次主要想玩結界...

所以好想收
Enduring Ideal
Idyllic Tutor
見你咁可憐,你係米要...星期5帶比你..........=.=

此篇文章於 11-14-13 07:45 AM 被 etwithme 編輯。
舊 11-14-13, 07:59 AM   #173
ammms
渣根懦夫

玩羊做咩唔落新 set 木馬?

舊 11-14-13, 09:57 AM   #174
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
咁我砌多副modern...
不過有proxy
副RG TRON仲差2支TOWER,EYE OF UGIN,RELIC 同D火(正DECK)
希望下星期可以砌成
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 05:12 PM   #175
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
玩羊做咩唔落新 set 木馬?
同結界冇咩關係...所以我就冇用到orz

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
副RG TRON仲差2支TOWER,EYE OF UGIN,RELIC 同D火(正DECK)
希望下星期可以砌成
砌左affinity
tron... 睇人地講好似好少死角...
我諗living end 唔用sideboard 應該會輸...
我諗DnT 機會大d

而家想砌dredgevine / kangaroo

此篇文章於 11-14-13 05:44 PM 被 Cancer 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 01:11 AM

手機版 | APP版