Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-08-17, 11:09 AM   #101
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我都是第一日買左炸彈人,自己平時真係唔會玩,同埋故事模式都幾悶下
但4人打,需然操作都係差啲,但真係好歡樂喎XD
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 11:16 AM   #102
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: sonic 查看文章
我都是第一日買左炸彈人,自己平時真係唔會玩,同埋故事模式都幾悶下
但4人打,需然操作都係差啲,但真係好歡樂喎XD
同意,但最sad係有成十個版圖要玩story mode儲coin換

我仲想有埋xbox360個陣時的zombie mode
個時xb360成班朋友火力全開咁去搶地都好正
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 11:53 AM   #103
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 忍者 查看文章
其實以前炸彈人都唔係一格格咁行
而係analog問題
當你推右上,向右行緊一條走廊個陣,你就以為自己係正向右行緊

點知一遇到向上O既轉角位,咁就走向上GG了
對!超任幾作我同電腦對戰,電腦好鬼醒,會偷大半格令自己唔會被炸到。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-17, 12:21 PM   #104
sonic
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
同意,但最sad係有成十個版圖要玩story mode儲coin換

我仲想有埋xbox360個陣時的zombie mode
個時xb360成班朋友火力全開咁去搶地都好正
我而家寧願科樂米比我課金開曬所有要素XD
舊 03-08-17, 04:15 PM   #105
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
未入手, 觀望中.
故事模式我知可以二人合作, 但我想問, 可唔可以同朋友online二人合作玩故事模式?
如果可以應該會入手
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 09:12 AM   #106
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
琴晚開左未玩,要儲coin真係有d想打人,控制上真係唔係禁好,但多人玩應該幾好,可以講係mk8出之前的party game之一
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-17, 01:04 PM   #107
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: stephen1980 查看文章
琴晚開左未玩,要儲coin真係有d想打人,控制上真係唔係禁好,但多人玩應該幾好,可以講係mk8出之前的party game之一
其實mk8個party性應該就唔會有呢隻好
一來畫面分割問題, 二來mk練熟咗都無練過嘅人真係會有距離, 再放水都只會陪跑

但呢隻講運程度高d, 而且傻嘅打2舖都會識玩

舊 03-09-17, 05:51 PM   #108
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
switch mk8加強返氣球BATTLE
PARTY性激增
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 12:40 AM   #109
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
故事太難打(我認我廢),ONLINE太窒
第一個BOSS都未過到,D青蛙跳位同斜位高台睇死我

依家隻GAME唯一用處係多隻PARTY GAME招呼人
我諗到孖車,SPLATOON2出個時,應該無咩興趣同時間玩了
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 02:23 PM   #110
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: WAL1 查看文章
switch mk8加強返氣球BATTLE
PARTY性激增
一部機最多4人, 唔出tv 既話重要係個6.7" mon share
起嘛要有2部50"tv 加2部機先叫正常玩到8打

激增完都係連炸彈人個尾燈都見唔到
雖則呢隻炸彈人寫得糞d

舊 03-10-17, 02:28 PM   #111
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
其實有無話會更新改善延遲問題?
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 03:11 PM   #112
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
瑪車要大家水平同等先刺激
是但有一兩個個技術水平唔同已經好似一批識玩同一批唔識玩既各自在同一賽道分開比賽咁。
打爆balloon更加要求技術含量

當年NDS瑪車八人蛇行大賽係好刺激,但唔夠歡樂
反而睇一班唔識玩既一齊玩佢地玩得好開心
但一旦你識得蛇行你就參與唔到,放水又無癮,認真又無癮

反而炸彈人技術含量唔算高,新手熟手個差異都好細
不過近代集集炸彈人都有特色對戰mode
今集就只係一個for你開對戰用版圖既雞肋story mode
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-17, 03:22 PM   #113
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實有無話會更新改善延遲問題?
廢柯話調查緊,未有進一步消息。

舊 03-10-17, 03:24 PM   #114
sonic
Game Master

引用:
作者: X&Y 查看文章
瑪車要大家水平同等先刺激
是但有一兩個個技術水平唔同已經好似一批識玩同一批唔識玩既各自在同一賽道分開比賽咁。
打爆balloon更加要求技術含量

當年NDS瑪車八人蛇行大賽係好刺激,但唔夠歡樂
反而睇一班唔識玩既一齊玩佢地玩得好開心
但一旦你識得蛇行你就參與唔到,放水又無癮,認真又無癮

反而炸彈人技術含量唔算高,新手熟手個差異都好細
不過近代集集炸彈人都有特色對戰mode
今集就只係一個for你開對戰用版圖既雞肋story mode
贊同,好似我係持有孖車8,其他人黎玩,就只有我一個第一,真係幾無癮,孖車最好玩一定要技術差不多的才有意思
炸彈人反而較歡樂
舊 03-10-17, 03:33 PM   #115
阿聰

引用:
作者: sonic 查看文章
贊同,好似我係持有孖車8,其他人黎玩,就只有我一個第一,真係幾無癮,孖車最好玩一定要技術差不多的才有意思
炸彈人反而較歡樂
贊同+1,好彩我D FD都係玩開孖車,好快就上手。

舊 03-10-17, 04:27 PM   #116
神龍
↘大家比d掌聲

所以話party game多人, 暫時應該無一隻夠炸彈人鬥
我信遲d會有dlc嘅, 家下我都重儲緊分買map

舊 03-11-17, 01:48 AM   #117
半人馬-RigiL-
Game Master

對人對戰真係刺激好多~~炸彈人其實都好考操作

另,今集有無計時炸彈?
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-17, 02:35 PM   #118
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Super Bomberman R for Nintendo Switch – Nintendo Minute
https://youtu.be/FnGG-b6Xb_c

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-17, 09:22 PM   #119
Akira 明
Game Master

Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
因為ONLINE對戰就算輸都有20COINS
所以就算幾LAG好都KEEP住上網打
希望快D買齊版圖招呼人

有時好彩既隔岸觀火咩都唔做嬴埋都唔奇
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 11:35 PM   #120
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
https://www.konami.com/games/bomberm...ws/#news170316

Dear Bomberman Fans,

We are happy to announce a significant upgrade for Super Bomberman R available on Nintendo Switch.

These improvements should greatly refine the game-play, control input and character controls, for both online and offline play.

This is the first of many upcoming updates that will focus on improving the Super Bomberman R play experience.

We appreciate your patience and your continued support..

Stay tuned for more information!

The Super Bomberman R team.
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-17, 11:54 PM   #121
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
https://www.konami.com/games/bomberman/r/jp/ja/news/

「ネットでバトル」での操作遅延について(続報)
平素から弊社商品・サービスをご愛顧賜りまして、誠にありがとうございます。
『スーパーボンバーマン R』における「ネットでバトル」の遅延、およびコントローラ操作遅延について、進捗をご報告致します。
現在、一次対応としてオンラインプレイでの操作改善(思ったところにボムが置けない、思ったところで曲がれない等の改善)を中心に対応を進めております。
同時にオフラインプレイを含めたコントローラ操作全般についても一部改善を進めております。

こちらの一次対応完了版アップデートを、17日10時頃より配信予定です。 お待たせして申し訳ありませんが、いましばらくお待ちください。
今後も、オフライン、オンラインを含めた操作性の向上について対応を継続してまいります。
ご不便とご迷惑をおかけいたしますが、ご理解くださいますよう宜しくお願い申しあげます。

明天早上有patch update?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 12:04 AM   #122
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
整個demo嚟玩下先再講

此篇文章於 03-17-17 12:06 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-17, 03:30 AM   #123
神龍
↘大家比d掌聲

map 既特別版到底特別d 乜a

舊 03-17-17, 09:23 AM   #124
阿聰

想問對戰地圖,我剛才試過同CPU玩對戰,有8個地圖,我揀最基本果一個玩,
但要儲COIN買地圖又見到同一個地圖,咁即係邊D地圖要儲COIN買?

我發覺自己有D手殘,去到1-7已經死晒,暫時得800COINS。

舊 03-17-17, 11:06 AM   #125
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
本身新機亂Q買game, 入埋佢機會其實好大
點知而家咁, 真係等VC玩返舊o既都無咁嬲

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[多機種] Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 64 09-27-18 11:28 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM

現在的時間是 05:26 AM

手機版 | APP版