Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-10, 10:57 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
河下水希 新作連載3連発! 丨全部一話完

話咁快咁又有新作

小ネタ
・18ドベ5 犬、めだか、爆、HH、銀
・19巻頭べるぜ C鰤、虜 読切渡邊築 OP
・件の新増刊に松井、河下、洋一、わじまが新作

舊 03-30-10, 12:12 PM   #2
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
單行本計的話今次挑戰兩期完?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 12:19 PM   #3
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
響JUMP連載即是好快byebye

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 12:31 PM   #4
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
佢同叶恭弘一樣
轉去第二度相信可以長期連載
叶恭弘先係我覺得最可惜既作家

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 12:45 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: money 查看文章
話咁快咁又有新作

小ネタ
・18ドベ5 犬、めだか、爆、HH、銀
・19巻頭べるぜ C鰤、虜 読切渡邊築 OP
・件の新増刊に松井、河下、洋一、わじまが新作
Jump 既然cut佢上個作品, 點解咁快又俾佢再連載既.....?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 12:45 PM   #6
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 王龍 查看文章
佢同叶恭弘一樣
Pretty Face
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 01:05 PM   #7
紅蓮
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
Pretty Face
仲有MxO

舊 03-30-10, 01:10 PM   #8
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 紅蓮 查看文章
仲有MxO
MxO我覺得幾好睇

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 02:19 PM   #9
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
原來套御姐已經CUT左? 定完左?
引用:
作者: 王龍 查看文章
佢同叶恭弘一樣
我同fd前兩日先係度傾緊呢樣野
好想睇Mx0真正既後續...叶恭弘擁有一切作為出色漫畫家既應有條件
畫風,故事,分鏡表達,市場觸覺(萌腐俱備), 用正常理論係解釋唔到點解佢會衰...
只能講, 唯一佢冇左最重要既野, 就係運氣

舊 03-30-10, 02:52 PM   #10
湯米
Game Master
灌水中,請不要欺負我

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDtmytmy722
XBox Live Gamertagtmytmy722
叶恭弘仲有冇出畫漫?

舊 03-30-10, 03:22 PM   #11
王龍
Game Master
天気

引用:
作者: 比卡SP 查看文章

好想睇Mx0真正既後續...叶恭弘擁有一切作為出色漫畫家既應有條件
畫風,故事,分鏡表達,市場觸覺(萌腐俱備), 用正常理論係解釋唔到點解佢會衰...
完左

當時Mx0係岩岩準備好開始長期連載既時候
竟然可以一野俾人監生CUT左
我真係想知真正既原因係乜

回樓上
好似冇

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

此篇文章於 03-30-10 03:25 PM 被 王龍 編輯。
舊 03-30-10, 08:09 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 紅蓮 查看文章
仲有MxO
一入戲肉就3回完結,頂佢個jump

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 08:16 PM   #13
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 比卡SP 查看文章

mx0好睇
用智力+體力去守住一個大話

可能最大ge錯誤係o係jump連載
各方面都出色但係故事唔夠王道?

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 08:40 PM   #14
某F
我的歌聲裡

人氣唔好先比人腰斬

舊 03-30-10, 09:00 PM   #15
席翁
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 某F 查看文章
人氣唔好先比人腰斬
應該咁講,係jump連載既冇主角威能或者殺必死服務王道既...
都係等斬
席翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 09:04 PM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

唔係ga,
mx0我覺得係主角威能全開, 只係方向錯左

舊 03-30-10, 09:04 PM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
上套係咪初戀限定? 還是有再新的?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 09:06 PM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 基路亞 查看文章
上套係咪初戀限定? 還是有再新的?
哩套
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=190622

舊 03-30-10, 09:06 PM   #19
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

ot一下,
Mx0真係好好睇,好可惜,一講到佢可以用初級魔法就完左..............

舊 03-30-10, 09:10 PM   #20
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 真!DC 查看文章
ooh! thx... @@

3 期完咁真係sosad...
我連佢有呢個連載都唔知~ XD

如果出中文版應該都會支持下既...
反正得3 期~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 09:19 PM   #21
紅蓮
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
其實初戀限定都唔係咁差,只係初頭每個角色分開黎寫攪到有D亂
到稍後人物關係攪清楚之後就幾好睇,但偏偏呢個時候就被迫埋尾,真係......orz
JUMP真係攪死好多好作品

舊 03-30-10, 09:57 PM   #22
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
有新作是好事...但連載在Jump就...
但都可以期待一下吧...(茶

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-10, 10:28 PM   #23
王龍
Game Master
天気

引用:
mx0好睇
用智力+體力去守住一個大話

可能最大ge錯誤係o係jump連載
各方面都出色但係故事唔夠王道?
真係好好睇
好少可係一個奇怪劣勢既主角黎架
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
一入戲肉就3回完結,頂佢個jump
當佢狂衝升LV
每次衝4話都仲有40話啦
都勿論都有SIDE STORY
引用:
唔係ga,
mx0我覺得係主角威能全開, 只係方向錯左
唔係正方向囉

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 03-30-10, 10:53 PM   #24
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
個topic 好多mx0fans

希望今次新作唔係一話完o既短篇

舊 03-30-10, 11:59 PM   #25
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: Gallardo 查看文章
個topic 好多mx0fans

希望今次新作唔係一話完o既短篇
最後一個OT(希望)
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=199892
開左TOPIC, 唔洗再騎刧河下水希個TOPIC

論壇跳轉

現在的時間是 03:33 PM

手機版 | APP版