Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-19, 05:55 PM   #1601
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
唔洗殺兩次ji
睇你用乜角, 如果係lock 個d 慢慢唔覺唔覺咁隨便打少少咁就ok

打左個次元1
ff7貓 無真 , noel 無真, dnc 真突1 + ifrit
task kill左幾次剛剛好perfect.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-19, 06:06 PM   #1602
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我出落古 ACE REM,打到大佬半血已經全部用晒技 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 02:47 AM   #1603
Nichiki
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
冇晒書同鋼了 XD

但REM真化左唔係只係EX打大力D咩﹖其他能力好似唔係勁得好多咁﹖

2部6章HARD180難果版打唔到了,打到大佬半血召第2次卒就俾人屈死,我D技都玩晒 @@ 又要等新活動先再打了
用哂去邊?用哂都打唔到chaos回收突石就要等皇恩浩蕩派㗎啦喎?
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 07:39 AM   #1604
ShinDou

咪落古同ACE,紫左,呢度都2書6鋼啦,另外CLOUD KUJA CELES 真化0凸
舊 04-04-19, 12:08 PM   #1605
Nichiki

引用:
咪落古同ACE,紫左,呢度都2書6鋼啦,另外CLOUD KUJA CELES 真化0凸
兩個純打手打唔到chaos,愚人節莫古活動都派咗一本書,必要時初期打唔到chaos係要用書借鋼
舊 04-04-19, 12:14 PM   #1606
ShinDou

魚人節果本拎左喇,其他有書既未打到,我D鋼全部係用書換黎凸 @@ REM真化左會勁好多咩﹖ 就咁睇只係EX打大力D同全能力加少少咁﹖
舊 04-04-19, 12:19 PM   #1607
Nichiki

引用:
魚人節果本拎左喇,其他有書既未打到,我D鋼全部係用書換黎凸 @@ REM真化左會勁好多咩﹖ 就咁睇只係EX打大力D同全能力加少少咁﹖
我係建議你真滿,你手上冇白貓EX,第二勁嘅輔助就係雷姆
舊 04-04-19, 12:27 PM   #1608
ShinDou

白貓係咪最近有出番EX﹖好似之前見到冇抽到,借過FD果D黎用感覺冇咩特別,都係要技2先補到BRAVE,技1就打疾1格有D力水咁,冇BRAVE加補BRAVE喎,長期戰夠用咩﹖

REM我未真化覺得都勁既,但覺得佢勁在可以狂拉人上黎係咁打,但就咁睇真化凸爆左好似只係EX變4HIT扣多D,攻BRAVE又多D咁,其他野冇咩點勁到都係咁用﹖
舊 04-04-19, 02:32 PM   #1609
Nichiki

引用:
白貓係咪最近有出番EX﹖好似之前見到冇抽到,借過FD果D黎用感覺冇咩特別,都係要技2先補到BRAVE,技1就打疾1格有D力水咁,冇BRAVE加補BRAVE喎,長期戰夠用咩﹖

REM我未真化覺得都勁既,但覺得佢勁在可以狂拉人上黎係咁打,但就咁睇真化凸爆左好似只係EX變4HIT扣多D,攻BRAVE又多D咁,其他野冇咩點勁到都係咁用﹖
武器40lv數值都差九條街啦,而且招EX滿突之後嘅分brv,隱buff效果完全俾你無視哂囉
連白貓咁廚都俾你講到冇特別,隨你喜歡點玩啦,俾個建議你投資打chaos又唔信,然後又不停話冇鋼用....
舊 04-04-19, 03:34 PM   #1610
Gustavi
Crazy Gamer

附助角睇埋個d 全員buff , 覺醒68呀, 或者真化到會有

其實我諗你應該都放太多技,
好多時冇必要就用HP+ 個類野,
或者你可以search個片望望 人地點用,
而家打法同好耐之前求最高速秒殺好唔同了.
2部6章HARD我個時係好友都冇換出黎就打完

話說求先試打次元2.
kururu Ace aerith , 磨左16X turn 先打完 XD
kururu 真0突, 未捨得用鋼住, 好似打完個次元就會封印到永遠咁.
諗緊等yuna 個真化 , 定係換1換個陣

而家plan 緊
3: 魔女 貓蘿 光戰
4: cloud lock 白貓
5: 主人公 ff2暗騎 fft女騎
舊 04-04-19, 10:37 PM   #1611
ShinDou

遲下有鋼會真化埋REM試下

已經好慳技架喇,落古成日會出HP加,因為佢有時會行動負荷0,有得慳已經盡慳,ACE都係有得HP加加都會用先,不過我落古係會成日出技1,留個技1加黎係咁插隊

我升落古同ACE先都係因為佢兩個HP加睇落勁過其他人果D

不過因為我冇覺醒石,得落古ACE有覺68,其他得覺61,應該細力同少BRAVE左好多所以打唔切玩晒D技,應該要升爆晒先夠用

同埋可能要1打手加兩隻識BUFF/DEBUFF先會易打D,我諗

我升晒物魔打手先因為驚遲下有D物OR魔堅既得1個真化打手會打唔到企左係度,所以先升佢地先

此篇文章於 04-04-19 10:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-05-19, 03:33 PM   #1612
ShinDou

肥佬同TIFA好似又勁左好多,肥佬本身相性專都凸爆晒,TIFA就好似賣晒D武淨係凸爆過相性 XD 諗緊射唔射好,肥佬都有D被動BUFF又打得人又郁快番可能都OK

而家有9萬幾石,再執下D石應該換到2本書拎鋼

此篇文章於 04-05-19 03:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-05-19, 03:52 PM   #1613
Gustavi
Crazy Gamer

我就睇定d 等人用下先.
tifa EX真滿係幾好, 技1就普通d

巴雷特就睇下個追擊攻擊力點, 如果非恩惠都高傷可能諗諗
佢EX係分配全體真係弱d
舊 04-05-19, 03:56 PM   #1614
ShinDou

原來而家改左要PICKUP先會出專武﹖射咩左既話得相性﹖定1直已經係咁﹖@@
舊 04-06-19, 09:28 PM   #1615
Gustavi
Crazy Gamer

1直都係咁, 其他會出相性only
舊 04-09-19, 10:26 AM   #1616
Gustavi
Crazy Gamer

キマリ
真暗闇 等倍EX
攻↓/最大brv↓/毒 固有debuff
全體攻防up 隱buff
就咁睇幾好咁, 不過睇落技能倍率會勁低...

此篇文章於 04-09-19 10:50 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 04-11-19, 09:16 PM   #1617
ShinDou

見ALTEMA好似講到KIMARI好屈咁諗住ALLIN,射左百幾張飛就中左EX,YUNA EX應該唔駛抽﹖
舊 04-12-19, 12:19 AM   #1618
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
YUNA用黎打次元夠做
次元5我差一隻輔助角去打 有EX輔助角比我用晒 而家諗要唔要換紅茶
而且次元6有臭花 多數又要拆隻YUNA出黎

plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-19, 09:34 AM   #1619
Gustavi
Crazy Gamer

我用左yuna 打2層
1. 貓(無真) noel dnc(真1)
2. celes(紫) ace(紫) yuna(真0)
3. 魔女(紫) 貓蘿 光戰(真1)
4. ramza lock(紫) 白貓(紫)
5. 主人公(紫) ff2暗騎 FFT女騎(紫)

個6又防近攻呢...
到時睇下點樣換

キマリ 預料中攻唔高,
不過佢個加防降攻好似幾堅下咁, 又真暗闍, 另類tank
舊 04-14-19, 05:02 PM   #1620
半島鐵盒

註冊日期: Aug 2002
國際版之前準備開60/60 時棄左而家見到FFT 個女騎出左尋日又玩番. 所以我D 角色都係50/50.

果D 60覺醒水晶除了打活動仲有無其他方法入手?
用曬以前D資源抽爆隻FFT 女騎, 資源有限, 邊幾隻角色係值得抽武投資
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 11:20 AM   #1621
Gustavi
Crazy Gamer

60 70 覺醒都係活動only
不過d 60 覺醒水晶 當時出左幾個月之後都唔算太缺.

FFT 女騎值得投資架.
舊 04-27-19, 04:17 PM   #1622
plokplok00

回鍋人仕留意 10日無料10連開始
舊 05-07-19, 02:02 PM   #1623
Gustavi
Crazy Gamer

結果只係多左1把レイルEX
舊 05-08-19, 06:20 PM   #1624
半島鐵盒

註冊日期: Aug 2002
國際版好快出教官同FF8女主角, 好多人都話係勁野

係吾係真係勁野?
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-19, 09:15 PM   #1625
plokplok00

未真化唔知
不過教官都好似用到半年 當時物理單體王必用

免費EX中4, 2重複

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 08:23 PM

手機版 | APP版