Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-17-17, 02:52 PM   #776
zerosdf
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
而家個情況 其實有d番去 ps2同gba 時代 老任就主力手提機 sony就主力 家用機 互不拖欠 而家大家都好似係用x86 去寫game 仲好 想玩4k 就坐係屋玩ps4 想拎出街就ns 之前咁鬥法好無謂 老任輸家用 sony輸手提
zerosdf 目前離線  
舊 01-17-17, 02:58 PM   #777
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
想當年PowerStone2係打足十六七年都未厭o既勁game o黎,到PowerStone3有得打埋芒亨D大怪好似金獅蛇王咁仲正!
加上Power Stone 2有收集道具+合成道具,所以有排玩!(好似有D道具AC版先有,個時學生仔1名,只玩過DC版,係香港從未見過有得插DC記憶卡的SEGA AC機!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-17-17 03:14 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 03:00 PM   #778
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
Q1: 請問NS有冇裝到BT(藍芽)架??(出聲用)
Q2: TV Mode下,係咪對應USB To LAN Adapter上網??(其實比起本身的2.4/5GHz 802.11ac Wi-Fi黎計,2種不同上網方式網速相差大嗎??)
Q3: 大家係已公佈Game名單內,暫時覺得邊隻Game最食電??(我覺得Arms單機2打/瑪車8DX單機4打)
Q4: 請問係桌上Mode下,個對Joy-Con獨立運作又可以用到幾耐電呢??(計玩體感Game)
Q5: NS重有冇保留到1咭多機分享的DL Play功能??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-17-17 03:13 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 03:07 PM   #779
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: zerosdf 查看文章
而家個情況 其實有d番去 ps2同gba 時代 老任就主力手提機 sony就主力 家用機 互不拖欠 而家大家都好似係用x86 去寫game 仲好 想玩4k 就坐係屋玩ps4 想拎出街就ns 之前咁鬥法好無謂 老任輸家用 sony輸手提
Tegra X1唔係X86,Tegra X1係ARM架構

當然寫GAME時都係用PC做左先
ayane123 目前離線  
舊 01-17-17, 03:18 PM   #780
mrk

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
Capcom係最現實嘅開發商,邊部機數量多就去邊度,冇情講。

MH3G時正係PSP換代去PSV嘅時間,而3DS首週賣出37萬部(首發出貨量係40萬),成績理想,加上之後8月減價嘅大爆發,Capcom咁揀都好正常。
咁你估呢緊下一集(指MHXX後)出係NS上,定再回巢番PS4上呢??(當然前題係要NS大賣先啦!!)

mrk 目前離線  
舊 01-17-17, 03:30 PM   #781
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: mrk 查看文章
咁你估呢緊下一集(指MHXX後)出係NS上,定再回巢番PS4上呢??(當然前題係要NS大賣先啦!!)
3DS嘅數字係MH3G出嗰個星期賣咗51萬,到達400萬。

PS4去到2016年12用都係400萬,如果NS唔掂,Capcom會返去3DS定轉PS4呢?
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 03:32 PM   #782
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: zerosdf 查看文章

鬥落去都係任天堂最長命,
任天堂係唯一靠自家game都可以養起自己部機,
又唔衝高機能,成本控制穩定,唔好賣極有個浦,失敗最多賺少啲,
衰幾多次都得,容錯率好高,最抵死佢間唔中又可以整d爆炸嘢出來,一爆對手就頭痛~

sony要靠第三廠,機能想行弱d都唔得,要盡量食哂第三廠,
身不由己,一出新機,宣傳鋪天蓋地,賣唔夠數,一少咗第三廠,佢就大檸樂,
一次都未必輸得起~

而家xbox都好似冇咗衝勁咁,公司係有錢,
但可能覺得做咗咁多嘢後個回報都係咁.....

switch係咪算「退」?其實可能重塑遊戲界都未定~
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 03:41 PM   #783
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
希望9月份可以有動物之森NS,呢隻都有的話,今年本家LINEUP就穩了⋯⋯

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 03:45 PM   #784
高級嘍囉
Crazy Gamer

高效能靚畫面已經走到極限,日本開發商已經頂唔住,任天堂開條新路出嚟,係好事嚟。之後開發商可以喺NS平台刀仔鋸大樹搵錢,養起PS4上嘅大制作。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 03:56 PM   #785
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
比較期待怪物獵人來NX。

肯定要出了,希望出新MH前先高清移植舊作到NX。

NX雖然不是什麼高清,但相比看盲眼的3DS,NX 手提模式,也算很高清了。
saberlam 目前離線  
舊 01-17-17, 04:05 PM   #786
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
佢要做動森不如做下其他遊戲或者開新IP
MK, 2D mario, 動森, 大亂鬥呢啲近呢幾年出得太密
除非好有革命性好似新Zelda咁
如果唔係最多都係做返fans生意...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 04:14 PM   #787
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
我要用joycon玩既應援團唔該
諗起都手痕

舊 01-17-17, 04:16 PM   #788
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我都想玩應援團新作

舊 01-17-17, 04:20 PM   #789
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
我想出返jump super star

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線  
舊 01-17-17, 04:22 PM   #790
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: シェンムー 查看文章
我都想玩應援團新作
到時可以成隊人一齊玩就正

舊 01-17-17, 04:30 PM   #791
liverpop
Junior Member

引用:
作者: N0T51B 查看文章
佢要做動森不如做下其他遊戲或者開新IP
MK, 2D mario, 動森, 大亂鬥呢啲近呢幾年出得太密
除非好有革命性好似新Zelda咁
如果唔係最多都係做返fans生意...
Mk 大亂鬥短期內唔會有新一集
3d mario zelda 又整好左

AAA得番 2d mario 同動森
2d mario maker仲賣緊,睇唔到短期內有咩方向再攪落去
真係得返動森

所以應該多d resource 攪新ip or revive d 舊ip
佢又emphasize local multiplayer
係咪即係會見到fzero waver racer 1080 excite系列
liverpop 目前離線  
舊 01-17-17, 04:44 PM   #792
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: mrk 查看文章
加上Power Stone 2有收集道具+合成道具,所以有排玩!(好似有D道具AC版先有,個時學生仔1名,只玩過DC版,係香港從未見過有得插DC記憶卡的SEGA AC機!)
老餅時間, Marvel vs capcom 2 都有街機DC 連動, 尖吵咀好似新港 同鑽石山出現過
powerstone 2 鑽石山好似都出現過

sorry 冇乜跟到 NS detail , online multiplay 係咪要俾月費?
blackpighk 目前離線  
舊 01-17-17, 04:48 PM   #793
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
我想要返正統火炎
AAA大作唔係仲有metroid?
mouseccy 目前離線  
舊 01-17-17, 04:52 PM   #794
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
佢D mario sport 系列,Party系列..
Metroid 有傳有新作... (唔知咩廠出,唔係retro studio )
但retro studio 傳有新IP
有人留意到,有心定無意 ,Mario kart 條片唔多覺有Wario....
Luigi鬼屋

部機真係混合,加有齊晒咁多代基因,真係好易腦補,尼隻尼隻出番新作就好
咩電車GO,應援團,超執刀,咩都好,好有期待性

1 -2 switch 都係不錯技術示範, D 三廠諗下D 低成本PARTY GAME ,唔太需要用TV.
舉例, 大班人圍坐,中間平放NS出畫面,互傳手制當炸彈,畫面無爆炸秒數,用HD 震,愈接近爆愈震得利害, 大家估估下,睇下邊個死,罰飲酒

此篇文章於 01-17-17 05:00 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-17-17, 04:53 PM   #795
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
Ns無mh先系意外,致於當年3ds甘早有mh,吾系一早傾好打死都吾信,psp mhp3系果個iso橫行既年代都有4百幾萬,果時都算系mh最盛行既時候,加d野出隻mhp3G又可以賺多筆,系甘既情況下我諗吾到點解吾添食...

舊 01-17-17, 04:55 PM   #796
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mouseccy 查看文章
我想要返正統火炎
AAA大作唔係仲有metroid?
依家有冇METROID都係一個大問號,而RETRO STUDIOS就完全冇晒聲氣⋯⋯

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 04:57 PM   #797
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: TSZ 查看文章
Ns無mh先系意外,致於當年3ds甘早有mh,吾系一早傾好打死都吾信,psp mhp3系果個iso橫行既年代都有4百幾萬,果時都算系mh最盛行既時候,加d野出隻mhp3G又可以賺多筆,系甘既情況下我諗吾到點解吾添食...
因為3DS嘅MHXX仲未出,太早公佈有NS新作會影響銷量。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 04:57 PM   #798
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: TSZ 查看文章
到底係要部機 boost 起隻game sales
定係隻game boost 起部機個 sales
真係半杯水既故事

在我黎講mh3g ,4,4g,x 係好玩 (成套在家中)
但MHP 系列同TV Console MH 系列斷左尾亦好可惜

唔知點講,反正capcom 唔可以用常理黎推測.
Hello MiMi 目前離線  
舊 01-17-17, 05:04 PM   #799
高級嘍囉
Crazy Gamer

多平台會增加開發成本同風險,將玩家趕哂去一邊係最有利嘅做法。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 05:04 PM   #800
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
日森會唔會有得預訂~?

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:04 AM

手機版 | APP版