Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-12-16, 03:07 PM   #951
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
MMCX 單係轉轉下已經失敗

以前2pin抽插得多先易出事
MMCX係唔抽插佢都會自己出事

但就愈來愈多廠用MMCX咁
KUTAR# 目前離線  
舊 12-12-16, 04:50 PM   #952
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
MMCX 單係轉轉下已經失敗

以前2pin抽插得多先易出事
MMCX係唔抽插佢都會自己出事

但就愈來愈多廠用MMCX咁
MMCX............原先設計就係比電腦底版連接wifi 天線用o既同軸插位

根本設計上係唔會有接線長期fing 來fing 去同受力拉扯

用黎做耳機線插緊係易出事

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 12-12-16, 05:30 PM   #953
KUTAR#

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
MMCX............原先設計就係比電腦底版連接wifi 天線用o既同軸插位

根本設計上係唔會有接線長期fing 來fing 去同受力拉扯

用黎做耳機線插緊係易出事
係唔係Shure用開左?
先攪到咁多廠跟住用
KUTAR# 目前離線  
舊 12-13-16, 09:48 AM   #954
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
可能被版友講中,似係個頭接觸不良
尋日拎去代理度試竟然完全無事
好彩佢肯幫我CHECK,唔使嘥錢買線

對上用果隻XBA-A2都係MMCX頭,不過SONY加咗個凹位喺個頭附近固定所以唔會轉轉吓,而家呢隻就無……

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線  
舊 12-13-16, 04:29 PM   #955
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
而家真係冇乜廠用CM頭

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 12-18-16, 01:27 AM   #956
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
好似係 order cancelled
岩岩件野到香港冇事

可能真係當左HEADPHONE冇電池

舊 12-18-16, 10:51 AM   #957
KUTAR#

引用:
作者: ゆり 查看文章
岩岩件野到香港冇事

可能真係當左HEADPHONE冇電池

Happy listening

Btw , 睇 review 時看到這情況,似乎用的時候小心D 好
http://bokuno.ugmemo.net/PC/Headphone/Head05.html
KUTAR# 目前離線  
舊 12-18-16, 02:03 PM   #958
ゆり

引用:

Happy listening

Btw , 睇 review 時看到這情況,似乎用的時候小心D 好
http://bokuno.ugmemo.net/PC/Headphone/Head05.html
咁拎到既時候係到最手腳加番少少uv膠先

個位睇落好脆弱咁

舊 12-18-16, 07:34 PM   #959
KUTAR#

引用:
咁拎到既時候係到最手腳加番少少uv膠先

個位睇落好脆弱咁
睇amazon原版都有點問題
個較位太單薄又食力
希望新一批有改善到

4ヶ月間ですが出張用なので使用頻度は10回程度です。
しかしイヤーパッドを支えるメタルの部分が破断しました。
メタルの部品を詳細に見るといわゆる低サイクル疲労です。
周辺に異常な荷重のかかった痕跡が見られないので
構造要因による強度不足、または材料欠陥ですね。
KUTAR# 目前離線  
舊 12-19-16, 12:27 AM   #960
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
因為用緊Iphone7 想對市面上係唔係得Radius 對NHL11同JBL果對再唔係就要用AAW條線?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 12-19-16, 11:35 AM   #961
ゆり

引用:
睇amazon原版都有點問題
個較位太單薄又食力
希望新一批有改善到

4ヶ月間ですが出張用なので使用頻度は10回程度です。
しかしイヤーパッドを支えるメタルの部分が破断しました。
メタルの部品を詳細に見るといわゆる低サイクル疲労です。
周辺に異常な荷重のかかった痕跡が見られないので
構造要因による強度不足、または材料欠陥ですね。
所以乾脆一開始就加固佢算

舊 12-22-16, 01:11 AM   #962
KUTAR#

引用:
所以乾脆一開始就加固佢算
我果隻未出貨, 個design咁差考慮緊好唔好cancel左佢算
KUTAR# 目前離線  
舊 12-22-16, 08:37 PM   #963
ゆり

引用:
我果隻未出貨, 個design咁差考慮緊好唔好cancel左佢算
用左幾日無事

未加固都覺得個較位ok

舊 12-28-16, 06:20 PM   #964
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
335DW 想換線 有咩Fitear線推荐?

條Cable 000 無哂貨..其他Fitear 線又好似無乜邊條岩咁..

而家人聲比d Bass 檔哂..把人聲係後面..暫時用緊ZX100做PLAYER..

By the way 335 洗唔洗run?

動鐵人地話run唔run都差唔多

舊 12-29-16, 01:26 PM   #965
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
早兩晚……對HEADPHONE就爛左一邊MMCX針套,要攞去維修
本來放棄左,但我而家真係認真考慮出年買對HD800S用好過
teealpha 目前離線  
舊 01-04-17, 10:07 AM   #966
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
想問下邊到有得賣300R的套同MON貼
ouki 目前離線  
舊 01-05-17, 11:25 AM   #967
KUTAR#

引用:
作者: ouki 查看文章
想問下邊到有得賣300R的套同MON貼
淘寶吧?

或是DPX1的套用唔用得?
KUTAR# 目前離線  
舊 02-07-17, 11:33 AM   #968
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
支持廠商撤出中國, 去德發買左個日本製 JVC HA-FW03, 即使原本手上個 dynamic motion DM-008P 只係用左半年都極速賣走左

雖然都幫襯左好多年, 不過都唔明佢個價平過成個旺角咁多, 咁都維到皮生存到

#Nothing_from_China

此篇文章於 02-07-17 08:35 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 02-07-17, 02:37 PM   #969
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
有無人試左4.4 Cable
ORB /Brise Studio 新果兩條

此篇文章於 02-07-17 02:43 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線  
舊 02-07-17, 08:38 PM   #970
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
支持廠商撤出中國, 去德發買左個日本製 JVC HA-FW03, 即使原本手上個 dynamic motion DM-008P 只係用左半年都極速賣走左

雖然都幫襯左好多年, 不過都唔明佢個價平過成個旺角咁多, 咁都維到皮生存到

#Nothing_from_China
電話 Z5 用 WAV 試幾個鐘, 唔知係咪錯覺, detail 比屋企用 STREAM 去 YAMAHA HIFI + ATH AD-1000X 仲好咁.

POWER 就當然無得比.

同埋比較難推, 以前都係開到 60% 就舒服, 呢隻 HA-FW03 要開到 80%, 因為未 RUN IN ?

此篇文章於 02-16-17 12:04 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 02-15-17, 10:14 PM   #971
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
想買藍芽無線耳機,入耳式嗰種
筆直大概1K至1.5K
請問有冇好介紹?

同埋邊度會多啲哩類耳機選擇嘅地方?
THX
野良猫 目前離線  
舊 02-16-17, 11:01 PM   #972
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 野良猫 查看文章
想買藍芽無線耳機,入耳式嗰種
筆直大概1K至1.5K
請問有冇好介紹?

同埋邊度會多啲哩類耳機選擇嘅地方?
THX
現家我用緊westone條藍牙線配535
不過我反而想買款耳罩式
索索1000X,100abn

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 02-17-17, 08:28 AM   #973
野良猫
肥倫

意外地無線入耳式都幾少選擇咁……

暫時睇中哩隻,唔知好唔好
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/2064

全線又唔錯,放便做緊嘢聽歌
不過好貴而且連續使用時間唔長
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/1963

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
現家我用緊westone條藍牙線配535
不過我反而想買款耳罩式
索索1000X,100abn
有冇介紹睇下
因為唔熟耳機啲嘢…
野良猫 目前離線  
舊 02-17-17, 08:50 AM   #974
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 野良猫 查看文章
意外地無線入耳式都幾少選擇咁……

暫時睇中哩隻,唔知好唔好
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/2064

全線又唔錯,放便做緊嘢聽歌
不過好貴而且連續使用時間唔長
http://www.headphone.com.hk/product_...oducts_id/1963

有冇介紹睇下
因為唔熟耳機啲嘢…
耳機我都係換左ip7先理
現家藍牙好多都係運動耳機多 要靚聲應該無咩
耳罩式有人係推薦AKG Y50T
全無線我怕會左右唔同步始終係一面接收完再傳送另一面

鳳熾魂 目前離線  
舊 02-18-17, 03:16 PM   #975
野良猫
肥倫

最後平平地買咗隻玩下
唔知係咪之前用嗰隻太平,電話音量開一格都已經好大聲
PSV反而冇事
野良猫 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 12:38 PM

手機版 | APP版