Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-01-15, 11:48 AM   #726
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
唔覺..............

A 系 > 小調
AD 系 > 流行曲

不過又係果句開放式要玩底音又要女聲不如玩Grado

ATH 係得高階型號先有好底音
竟然 AD 聽流行曲好 d ?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 05-01-15, 12:54 PM   #727
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Tenzan 查看文章
我隻D7000已經花曬, 原裝PAD都唔平成3舊幾水一對, 更大問題是個HEADBAND捃唔到有賣更換品。
HEADBAND 台灣有人diy 保護塾

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
竟然 AD 聽流行曲好 d ?
由手機版發出
搞錯, 相返先係

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 05-01-15, 07:00 PM   #728
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
HEADBAND 台灣有人diy 保護塾

搞錯, 相返先係

有無詳細LINK?

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線  
舊 05-01-15, 07:31 PM   #729
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Tenzan 查看文章
有無詳細LINK?
http://rextina.pixnet.net/blog

自己e-mail 問吓, 記憶中有幫人做過HEADBAND 保護塾

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-01-15 07:34 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 05-02-15, 11:38 PM   #730
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
新瓶舊酒
熟悉的聲音,熟悉的感覺,對於用電話聽MP3和沒有黃金耳朵的我,呢種粗粗地聲音絕對適合我,相信煲佢五、六、七日會更正!

多對朋友讓出一對,聽多1-2個星期無問題的話,入多幾對看門口!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 05-03-15, 06:46 PM   #731
HAKAIDER
neet 人生~~~

用電鑽開窿整左兩塊面板始終都係有偏差

最後都係要用手工鋤慢慢執................

左上果塊係當時用擴孔器手開的..........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 05-03-15 06:55 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 05-03-15, 06:49 PM   #732
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
由入面鑽出黎會靚D....同埋買波羅頭會容易點

舊 05-03-15, 07:23 PM   #733
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: teamkiller 查看文章
由入面鑽出黎會靚D....同埋買波羅頭會容易點
鑼頭 / 火石碌我全套有齊, 只係我懶得開部鑼機

有時d 器材開壇太煩真係唔想搞

而且依d 薄鋁我用手工鋤執仲快過我開部鑼機.........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-04-15, 02:21 PM   #734
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
正呀,對ATH-R70x終於都到左
本來都仲諗緊冇機推到佢(數據上睇),不過用部D100扭到3度半到4度就夠晒聲
收工拎埋出去人地舖頭度試先
teealpha 目前離線  
舊 05-04-15, 06:39 PM   #735
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
阻抗470 都攪得掂 ……

舊 05-04-15, 11:46 PM   #736
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
鑼頭 / 火石碌我全套有齊, 只係我懶得開部鑼機

有時d 器材開壇太煩真係唔想搞

而且依d 薄鋁我用手工鋤執仲快過我開部鑼機.........

你呢部太重裝....我用細支玉石果D已經好夠

舊 05-05-15, 12:10 AM   #737
teealpha

引用:
作者: 山內 一典 查看文章
阻抗470 都攪得掂 ……
如果有平衡輸出既機的話我諗效果會好D,屋企台UD-501個PHONES OUT真係贈品到聽出黎乜味都冇
舊 05-05-15, 01:20 AM   #738
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
旺角百寶利20樓有ESW9LTD同CKR9試聽
shield 目前離線  
舊 05-21-15, 04:26 PM   #739
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
想試下用d雙or三節套既感覺
想問有冇話邊隻牌子特別好/抵玩?

買左D 平價三節套黎試, 隊到好入唔係好舒服, 同埋個開揚感差左好多
順手試埋粒COMPLY T400, 用落D低音真係出好多, 但好似真係食左d高音, 得閒當換下口味轉下粒膠都唔錯

此篇文章於 05-21-15 10:40 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線  
舊 05-22-15, 04:56 AM   #740
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
我用緊MODE EQ..雖然只係入門野

新手問題
不過點解我用電腦聽歌時同用Z3 聽歌音質分別會咁大既 (D FILE 全部都係APE同埋TAK轉既Flac) 用電腦聽果時音質好過電話聽好好多

舊 05-22-15, 11:48 AM   #741
Alata
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
新手一問, 依加用緊SENNHEISER既CX985
用左好耐下,依加諗著買多個做後備
小弟聽JPOP, 女聲多, 各位大大有冇咩介紹 budget $500-700
上網睇ATH 既女聲好似話唔錯

Alata 目前離線  
舊 05-23-15, 07:52 AM   #742
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
我用緊MODE EQ..雖然只係入門野

新手問題
不過點解我用電腦聽歌時同用Z3 聽歌音質分別會咁大既 (D FILE 全部都係APE同埋TAK轉既Flac) 用電腦聽果時音質好過電話聽好好多
手提電話本身推力低聽歌已經係死証啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-27-15, 10:41 AM   #743
tat0gd

註冊日期: May 2008
剛剛去完日本一轉

人地貴價耳機都有得任試, im04 都有得你試, 過100k yen 既sony player仲要好貼心放左幾部係到, 入左唔同類型既歌比你試... 完全唔驚比你玩爛, 雖然唔似X軒咁提供一個良好既環境你試, 幾時香港又可以做到咁呢?

結果係秋葉原買左ckr10.. 32000yen, 對比香港 30% off, 低+正

此篇文章於 05-27-15 11:44 AM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線  
舊 05-27-15, 11:54 AM   #744
teealpha

引用:
作者: tat0gd 查看文章
剛剛去完日本一轉

人地貴價耳機都有得任試, im04 都有得你試, 過100k yen 既sony player仲要好貼心放左幾部係到, 入左唔同類型既歌比你試... 完全唔驚比你玩爛, 雖然唔似X軒咁提供一個良好既環境你試, 幾時香港又可以做到咁呢?

結果係秋葉原買左ckr10.. 32000yen, 對比香港 30% off, 低+正

大佬呀,人家日本行派貨包埋DEMO俾你放俾客試嫁
香港?舖頭老闆自己出錢拆件貨出黎俾人DEMO囉
你都知香港食水深,咁你話做舖既點會自己出錢開DEMO俾你先?又唔係試完包買(再講隨時去第度買)
舊 05-27-15, 03:05 PM   #745
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
作者: teealpha 查看文章
大佬呀,人家日本行派貨包埋DEMO俾你放俾客試嫁
香港?舖頭老闆自己出錢拆件貨出黎俾人DEMO囉
你都知香港食水深,咁你話做舖既點會自己出錢開DEMO俾你先?又唔係試完包買(再講隨時去第度買)
受教了,原來係代理自己拿出來比人試的。

其實耳機好與壞太主觀, 無得試風險太大,希望香港代理之後都可以做到
tat0gd 目前離線  
舊 05-27-15, 06:51 PM   #746
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: tat0gd 查看文章
剛剛去完日本一轉

Sony 一間舖最少10 對MDR-1A DEMO

Denon D5000 間間都有得試...................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-16-15, 09:01 PM   #747
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
K 定 Q 先?!

先唔講音色取向分別

二手K701 隨時超過10 年機齢................
我再去睇睇先...網上睇K同Q個樣差唔多.....音色取向有咩分別??

再細心睇圖好似係K
ouki 目前離線  
舊 06-16-15, 09:10 PM   #748
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: ouki 查看文章
我再去睇睇先...網上睇K同Q個樣差唔多.....音色取向有咩分別??

再細心睇圖好似係K
K 係灰銀色耳塾, 啡色head bar, 白 / 銀色機身

Q 係灰黒色耳塾, 黒色head bar, 白 / 黒色機身同有得換線及有三色選擇

Q 我未聽過, 我只聽過K701 / K702

但坊間評價Q701 似K702, 識合聽流行歌

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-17-15, 05:14 PM   #749
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
而且1手q701先係呢個價

anyone 目前離線  
舊 06-17-15, 06:03 PM   #750
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
Q701而家都做緊千零蚊?
K701幾個月前開始d鋪做$1399

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 07:41 PM

手機版 | APP版