Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-25-16, 12:04 AM   #876
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: kennif 查看文章
其實ES5都已經停咗產
ES3 /ES5 停左好多年啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 06-25-16, 01:38 AM   #877
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
<等對4R壞就去入w60

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 06-25-16, 07:07 PM   #878
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
而家既Westone ES5應該係指Custom made?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 06-25-16, 09:01 PM   #879
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Coquelicot 查看文章
而家既Westone ES5應該係指Custom made?
以前ES3 /ES5 都係Custom made

依家係ES30 / ES50

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-26-16, 03:00 PM   #880
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩買左 AD1000X
未 run 覺得好拆咁
明顯中高音好過 A900X
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-26-16, 03:06 PM   #881
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩買左 AD1000X
未 run 覺得好拆咁
明顯中高音好過 A900X
由手機版發出
AD系係聽落舒服過A系好多,兩種完全唔同感受黎(開放式優勢)
不過點解唔買AD2000X?
teealpha 目前離線  
舊 06-26-16, 06:50 PM   #882
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: teealpha 查看文章
AD系係聽落舒服過A系好多,兩種完全唔同感受黎(開放式優勢)
不過點解唔買AD2000X?
過開日本順便買, 反正只係 A900X 聽到悶悶地又未壞, 有咁平得咁平囉.

E+ 擔心會唔會好易積塵 ?
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-26-16, 07:05 PM   #883
HAKAIDER
neet 人生~~~

AD1000X 香港水貨仲平日本少少喎..........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-27-16, 12:06 AM   #884
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
AD1000X 香港水貨仲平日本少少喎..........
買時仲未升到 7.5 算
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-27-16, 07:15 AM   #885
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
買時仲未升到 7.5 算
香港$2100 有喎, 日本唔係過三万円咩

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-27-16, 11:15 AM   #886
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
中價平頭式耳機而家仲有咩牌子可以揀
一直用開SENNHEISER,而家隻MX585開始感覺到條線就斷就斷咁

問定應該差唔多夠鐘換新的

舊 06-27-16, 02:38 PM   #887
teealpha

引用:
過開日本順便買, 反正只係 A900X 聽到悶悶地又未壞, 有咁平得咁平囉.

E+ 擔心會唔會好易積塵 ?
積塵就唔會,你不如擔心下對EARPAD會唔會發好過
不過對EARPAD有得就咁買/落舖訂,AD1000X果對記得係HKD$200樓下,AD2000X就要近三百蚊
舊 06-27-16, 05:13 PM   #888
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
積塵就唔會,你不如擔心下對EARPAD會唔會發好過
不過對EARPAD有得就咁買/落舖訂,AD1000X果對記得係HKD$200樓下,AD2000X就要近三百蚊
之前見人開箱見到係絨布,到自己買返來先知係半絨半皮,皮果部分好似係同 AX 系一樣。

雖則 AX 比 A 改良左,但我果個 A900X 無保護下起香港用左兩年都自然散晒 d 皮。

我即刻買個防潮箱俾 AD1000X
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 07-01-16, 06:52 PM   #889
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
Campfire Andromeda 聽落對自己胃口, 就買來試試了

此篇文章於 07-01-16 06:57 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線  
舊 07-02-16, 12:49 AM   #890
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

個 AD1000X 玩到 10hrs, 完全唔覺得 bass 弱.

d 人話 AX 係 BASS 強 ADX 中音強, 都唔係咁既.

各方面都比之前個 A900X 好好多
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 07-02-16, 10:04 AM   #891
teealpha

引用:
個 AD1000X 玩到 10hrs, 完全唔覺得 bass 弱.

d 人話 AX 係 BASS 強 ADX 中音強, 都唔係咁既.

玩慣左開放式的話就會返唔到轉頭
舊 07-02-16, 04:04 PM   #892
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
玩慣左開放式的話就會返唔到轉頭
除左漏音之外根本無野輸

已經諗緊加 amp, 呢世人都無諗過會有需要

此篇文章於 07-02-16 11:01 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 07-02-16, 10:57 PM   #893
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:

鉄三角d 野.............

基本上到1000以上形號質素係兩回事黎架, 所以當年好多人直上A1000

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-03-16, 08:19 PM   #894
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

平平地買返 ATH 既 AT-HA21 配 AD1000X 如何呢 ?

source 係 yamaha N560, 其實加左個一般既 AMP 會唔會差左 ?
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 07-03-16, 10:12 PM   #895
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
平平地買返 ATH 既 AT-HA21 配 AD1000X 如何呢 ?

source 係 yamaha N560, 其實加左個一般既 AMP 會唔會差左 ?
N560 本身係内置Amp直出speaker, 機背無Line out

除非你識diy 係機内拉返條線自裝RCA 座

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-16-16, 09:05 AM   #896
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
入左ER4SR, 又可以再強姦我隻耳了
X&Y 目前離線  
舊 07-16-16, 10:18 PM   #897
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
N560 本身係内置Amp直出speaker, 機背無Line out

除非你識diy 係機内拉返條線自裝RCA 座

AUX 1 同 2 都係 INPUT, 無任何接駁 HEADPHONE AMP 既可能性 ? a

咁有無 d AMP 係收 3.5mm 又再 OUTPUT 3.5mm ?

此篇文章於 07-16-16 10:29 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 07-17-16, 01:00 AM   #898
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:

AUX 1 同 2 都係 INPUT, 無任何接駁 HEADPHONE AMP 既可能性 ? a

咁有無 d AMP 係收 3.5mm 又再 OUTPUT 3.5mm ?
用得依d綜合擴連CDP 就唔好諗多啦

用返機面3.5mm Head Phone out 算把啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-23-16, 01:39 PM   #899
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢個一劍鬼神驚究竟咩一回事

http://unwire.hk/2016/07/22/mud-swor...ic/headphones/

46:00....第2代只賣15蚊?!?!?!?藍牙版仲只要10蚊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 07-23-16 02:41 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線  
舊 07-23-16, 05:02 PM   #900
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
呢個一劍鬼神驚究竟咩一回事

http://unwire.hk/2016/07/22/mud-swor...ic/headphones/

46:00....第2代只賣15蚊?!?!?!?藍牙版仲只要10蚊
錫安教喎~~~

同一樣野我就係神寓, 人地就係神棍

以現時藍芽傳訊技術可唔可以玩到全音域歌曲播放心照啦

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 10:57 AM

手機版 | APP版