Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-06-16, 05:32 PM   #851
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
安橋隻e900m原來出左,3299平過歐價

不過都係冇錢買

想試下又冇擺出黎....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 02-10-16, 06:34 PM   #852
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
安橋隻e900m原來出左,3299平過歐價

不過都係冇錢買

想試下又冇擺出黎....
3單元同shure535個價差唔多
想試可能要去cwb hmv....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 02-24-16, 06:13 PM   #853
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
耳機清潔問題
話說,我個頭戴式耳機用了一段時間之後,發覺耳塾被汗弄得開始有D污糟。(因為係黑色的,所以表面睇唔覺污糟,但戴起來感覺很不舒服)
雖然個耳塾係可以拆出來的(k712pro),但可唔可以用水洗的呢?
另外,有冇一D防污糟的保護套之類的產品?(要不影響音質)
十一月 目前離線  
舊 02-24-16, 09:15 PM   #854
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 十一月 查看文章
耳機清潔問題
話說,我個頭戴式耳機用了一段時間之後,發覺耳塾被汗弄得開始有D污糟。(因為係黑色的,所以表面睇唔覺污糟,但戴起來感覺很不舒服)
雖然個耳塾係可以拆出來的(k712pro),但可唔可以用水洗的呢?
另外,有冇一D防污糟的保護套之類的產品?(要不影響音質)
k712pro 個塾洗係可以..........

就買個新換左個塾啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 02-28-16, 11:33 AM   #855
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
ATH AD 系列有無話幾時更新?
個 A900X 聽到有 D 厭, 又唔想換 1000Z 或 900Z
想轉下口味試 AD 又好似就快會出新
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 02-28-16, 09:22 PM   #856
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
未有新品消息
不過話時話而家ATH香港行有新貨都係送左上大陸先,要買都難,試就更難
teealpha 目前離線  
舊 03-07-16, 06:54 PM   #857
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
新手入左隻se846
未開聲已經覺得好正~:P
用唔同管子黎run in 最尾有無分別?

舊 03-07-16, 11:17 PM   #858
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
Mojo 會有Lightning 線追加parts

http://av.watch.impress.co.jp/docs/n...07_746780.html

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 03-08-16, 01:00 PM   #859
teealpha

想問下有冇邊款銅芯MMCX線可以推薦下(1k~1.5k)?
因為HPC-SE已經停左產得返貨尾,諗住買條HPC-MX粗用住先
舊 05-05-16, 11:22 AM   #860
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
見跌價買左隻PHA-1A當入門耳擴
上左擴先發現對XBA-A3用左comply棉之後真係吸左好多細節
但用番原裝軟膠塞又無棉咁舒服同隔音差好遠
有冇邊隻軟膠塞個隔音係比較好? 見上網有人介紹SpinFit, 有冇話邊隻牌子會比較好? MUSE? thx
6eo 目前離線  
舊 05-21-16, 11:44 PM   #861
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
Final Audio Design 係日本有近40 年歴史, 係日本HiFi 界名氣不會比金桑子低

Sonorous II 同 III 罩身係用ABS 膠製, 吸震力比一般PVC 好好多
差唔多價錢同 ATH AD1000X 比如何呢?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 05-25-16, 08:45 PM   #862
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
見跌價買左隻PHA-1A當入門耳擴
上左擴先發現對XBA-A3用左comply棉之後真係吸左好多細節
但用番原裝軟膠塞又無棉咁舒服同隔音差好遠
有冇邊隻軟膠塞個隔音係比較好? 見上網有人介紹SpinFit, 有冇話邊隻牌子會比較好? MUSE? thx
性價比好差既一件玩具
唔講佢聲先..
只對應到WM PORT..同IPOD已經可以拜拜..
用左幾個月對SE846 好滿意 D朋友成日想推我去玩CM..班賤人
想換條線老闆話你要人聲就推左條6k既線比我 我fd 問我做乜唔比多少少上d再高階d既CM耳機

此篇文章於 05-25-16 08:50 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線  
舊 05-25-16, 10:24 PM   #863
teealpha

6k既線
可唔可以問下係乜黎
舊 05-30-16, 05:31 PM   #864
tony1983
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
隻 um3x 終於壞左
想入 Fender fxa7 pro, 有冇師兄試過?
同價位有冇d 更好選擇?
tony1983 目前離線  
舊 05-30-16, 09:41 PM   #865
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: tony1983 查看文章
隻 um3x 終於壞左
Westone 新出的 AMPro20/30?
KUTAR# 目前離線  
舊 05-30-16, 10:07 PM   #866
teealpha

引用:
隻 um3x 終於壞左
呢隻野最近EPC有人講,好似話代理有得試
舊 05-30-16, 10:59 PM   #867
6eo
美波様!

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
性價比好差既一件玩具
唔講佢聲先..
只對應到WM PORT..同IPOD已經可以拜拜..
用左幾個月對SE846 好滿意 D朋友成日想推我去玩CM..班賤人
想換條線老闆話你要人聲就推左條6k既線比我 我fd 問我做乜唔比多少少上d再高階d既CM耳機
見跌到千幾蚊買黎玩下

對我黎講暫時已經滿意
6eo 目前離線  
舊 06-06-16, 07:41 PM   #868
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

經過見到有隻 JVC HA FX-300T 700蚊唔洗,Google 下搵到既料好少

似係日本本土無出,只有海外版?

評價如何?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-19-16, 01:10 AM   #869
KUTAR#

campfire 粒 Andromeda 有冇版友試左?
KUTAR# 目前離線  
舊 06-19-16, 05:07 PM   #870
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
campfire 粒 Andromeda 有冇版友試左?
我諗住厘兩日經過試一試
X&Y 目前離線  
舊 06-19-16, 10:25 PM   #871
KUTAR#

引用:
作者: X&Y 查看文章
我諗住厘兩日經過試一試
見鬼佬好多都有讚冇彈
都幾好奇有幾正

木星的人聲加強版咁?
KUTAR# 目前離線  
舊 06-20-16, 06:55 PM   #872
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
見鬼佬好多都有讚冇彈
都幾好奇有幾正

木星的人聲加強版咁?
我對木星先買左3個月

如果真係咁就不得了, 荷包君又再一次流血
X&Y 目前離線  
舊 06-21-16, 04:07 PM   #873
X&Y
Game Master

試左Andromeda, 我個人覺得如果真係賣9k幾就貴左少少, 仲要比jupiter少左條2.5mm線
對比Jupiter , 提升係有, 但個人覺得唔算話大分別去俾多3k
X&Y 目前離線  
舊 06-24-16, 04:27 PM   #874
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
隻 um3x 終於壞左
我對um3x都用左成4年幾
如果壞左唔係應該換ES5?

sephirothmk3 目前離線  
舊 06-24-16, 10:58 PM   #875
kennif
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
我對um3x都用左成4年幾
如果壞左唔係應該換ES5?
其實ES5都已經停咗產

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 10:11 AM

手機版 | APP版