Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-06, 11:24 AM   #51
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
三浦強調的"人的極限"到哪兒去了?

一劍把那個水龍卷砍開兩邊又是怎麼回事?!
難道這本是新暗行御使嗎?(暈)

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-06, 11:48 AM   #52
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
請問港版現在最新出到幾多期呢

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-06, 01:04 PM   #53
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
29~~~
30應該差不多出了了

舊 05-02-06, 11:28 PM   #54
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: XENOS=翔
三浦強調的"人的極限"到哪兒去了?

一劍把那個水龍卷砍開兩邊又是怎麼回事?!
難道這本是新暗行御使嗎?(暈)
因為他轉了職
現在是魔法狂戰士(WIZARD BERSERKER)

舊 05-03-06, 12:19 AM   #55
細路翔
The One

引用:
作者: elmond
因為他轉了職
現在是魔法狂戰士(WIZARD BERSERKER)
跟某從者一樣,已經逃不了成為小蘿莉的交通公具的宿命

BERSERKER果然是個不討好的職業

英國說大家抱團死
舊 05-03-06, 08:09 AM   #56
書仔
Game Master
路人一名

現在剛剛看緊這套書,格斯其實都好慘啊

舊 05-03-06, 09:55 AM   #57
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: 書仔
現在剛剛看緊這套書,格斯其實都好慘啊
佢點慘都唔會夠格利弗斯比條變態佬拷問慘
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 10:11 AM   #58
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: XENOS=翔
跟某從者一樣,已經逃不了成為小蘿莉的交通公具的宿命

BERSERKER果然是個不討好的職業
佢地TEAM而家有狂戰士, 魔術士, 盜賊.
反而勇者(格里弗斯)係敵人.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-06, 12:45 PM   #59
書仔
Game Master
路人一名

但係格利弗斯放棄自己的同伴來換取力量,不值得同情

舊 05-03-06, 01:48 PM   #60
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: ahleung
佢地TEAM而家有狂戰士, 魔術士, 盜賊.
反而勇者(格里弗斯)係敵人.
仲有祭司,魔法劍士同無限急救噴霧x2

舊 05-03-06, 01:53 PM   #61
elmond
女權主義信奉者

引用:
但係格利弗斯放棄自己的同伴來換取力量,不值得同情
有興趣可以看看上一回
開頭我都同你想法差不多,之後都接受左機動盜賊首領-電兄果套講法

舊 05-04-06, 08:56 AM   #62
書仔
Game Master
路人一名

我有少許問題不太明白,為甚麼格利弗斯明明以經做了神之子!即是已入了魔,為何現在又可以以人的狀態出回來!還有一種這麼神聖的感覺呢!

舊 05-04-06, 10:36 AM   #63
ahleung
The One
Bannnned

引用:
我有少許問題不太明白,為甚麼格利弗斯明明以經做了神之子!即是已入了魔,為何現在又可以以人的狀態出回來!還有一種這麼神聖的感覺呢!
我自己的理解:

每個成為使徒既人, 都係因為心中有慾望. 佢地出賣靈魂, 換取左實現願望既力量同機會.

而格里弗斯一直以黎既願望就係"成立自己的國家". 所以佢而家返黎實現呢個願望.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-06, 11:04 AM   #64
貝黑萊特
Crazy Gamer
胡蘿蔔部顧問

註冊日期: Sep 2004
其實設定已經有d改左
成為使徒要放棄人既良知同尊嚴,(頭三期有講過)
但勞古斯、亞巴因、古倫貝路特個個都極之正派囉
貝黑萊特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-06, 11:19 AM   #65
書仔
Game Master
路人一名

死,這麼多人出場,都忘記了勞古斯、亞巴因、古倫貝路特這三個是乜水

舊 05-04-06, 11:40 AM   #66
貝黑萊特
Crazy Gamer
胡蘿蔔部顧問

引用:
死,這麼多人出場,都忘記了勞古斯、亞巴因、古倫貝路特這三個是乜水
格里弗斯翻生之後組成新生鷹之團
佢地係裡面幾個個最勁既手下之一
勞古斯係可以同馬合体既使徒
亞巴因係弓兵
古倫貝路特係火龍使徒,同狂戰士格斯打過一次

Strawberry Panic! : What hurts the most﹙淚
http://www.youtube.com/watch?v=Z7VRY...eature=related
舊 05-04-06, 11:49 AM   #67
書仔
Game Master
路人一名

啊!原來是這三個,再加上左德,我叫他們做四大天王

舊 05-04-06, 12:50 PM   #68
貝黑萊特
Crazy Gamer
胡蘿蔔部顧問

引用:
啊!原來是這三個,再加上左德,我叫他們做四大天王
仲有夜魔(話要殺格里弗斯但又要幫佢果舊黑色野

Strawberry Panic! : What hurts the most﹙淚
http://www.youtube.com/watch?v=Z7VRY...eature=related
舊 05-05-06, 10:45 AM   #69
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 貝黑萊特
其實設定已經有d改左
成為使徒要放棄人既良知同尊嚴,(頭三期有講過)
但勞古斯、亞巴因、古倫貝路特個個都極之正派囉
其實呢點有解釋過,
勞古斯、亞巴因、古倫貝路特都係死後俾格理佛斯寄予「魔」後重生成為使徒,
佢地係正正式式為神之手而存在嘅使徒,所以同一般使徒係唔同,情況有少少似係聖地被賜予力量嘅神父,
所以同其餘透過貝黑萊特而生嘅使徒當然有分別囉~~
(而且老實講,左德都好正派哦~~~~佢不過係想尋找「強者」b)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-06, 11:09 AM   #70
細路翔
The One

引用:
因為係判罪之塔果度用蛋形使徒同卡思嘉個bb受左肉

一般人類只會感受到佢既超凡同脫離現實,但處身於狹間既人就會感受到"魔"既氣息

基本上現在的鷹之團只是格里佛斯為了達成夢想而製造出的假像

英國說大家抱團死
舊 05-31-06, 12:35 AM   #71
elmond
女權主義信奉者

到高潮了~
我估格里弗斯趕到~

舊 05-31-06, 10:19 PM   #72
@LLEN
Senior Gamer
無冕皇帝

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: elmond
到高潮了~
我估格里弗斯趕到~
正路應該要搵格里弗斯出手先夠打既
定係骷髏大叔再次出現聯手呢?
(都好耐無見佢出場囉)

舊 05-31-06, 10:28 PM   #73
elmond
女權主義信奉者

如果格里弗斯黎到
係恐帝+格斯VS格里弗斯,定恐帝VS格斯+格里弗斯呢
還是又乘亂走佬呢

骷髏大叔好多野搞,唔會又幫格斯走佬掛...

舊 05-31-06, 10:37 PM   #74
某F
我的歌聲裡

敵人屈機既
主角點應付....(應該講作者點比主角打贏)

舊 05-31-06, 10:55 PM   #75
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
格斯應該冇力再打,
可能係眼白白睇鷹哥表演

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 冬川基「とある科学の超電磁砲」総合THREAD丨鎌池和馬「とある魔術の禁書目録」総合THREAD Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1018 03-16-23 07:28 PM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[神降臨] かみちゅ![/神降臨] 小特特 日本動漫畫討論版 163 09-25-06 05:09 PM
2月行貨預訂vol.2 大食王降臨!! T.K. T.K.專區 30 12-06-05 05:44 PM
【遊戲王online討論區】VoL.4 「假面之Pack9,血魔之降臨」 catho7 PC電腦遊戲討論版 1002 03-11-05 10:29 PM

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版