Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-15-10, 11:40 PM   #1
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
失去了才懂珍惜,但一切也太遲

這陣子同拍左5個月的女友變番朋友關係
詳細原因唔多想講, 只可說是我自己犯賤
明明她不斷在比機會我, 一直都是好珍惜我
但係我居然完全唔知..我完全唔識珍惜番佢..
結果錯我再次犯了...一次一次的打破自己定下的約定
然後壤成現在的地步, 幾經我努力挽回先保持番朋友關係 (佢當初好決絕話以後唔好見)

我當然想同番佢一齊..因為冇左佢既時候先察覺佢既重要
佢話至少半年唔好見..但對我黎講尼半年將會好辛苦....
我唔知佢尼半年會發生咩事, 會有咩轉變, 重會唔會記得我...
就算見番面我都好怕會有隔莫...不能復合.....
到底尼半年我可以做D咩....
除左要完全戒掉我犯的錯..我重應唔應繼續連絡佢等佢唔好忘記我?
佢最後一個EMAIL說一直都在相信我, 這段時間也可找她...
但半年唔長唔短...我真的好怕, 這半年她會有什麼轉變...索性放棄我..真的很怕
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 11:50 PM   #2
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
唔知你衰咩...
不過努力改好你之前所衰既野吧.

行動出來比佢知道你有心有實際行動改過
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 11:59 PM   #3
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
沒有合適不合適,只有珍惜不珍惜!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 10:10 AM   #4
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
>佢話至少半年唔好見

其實佢係想你用半年時間放低放段感情.

佢無打算再同你復合.

唔好存在任何期望喇. 你可以做o既就係開低同埋識過第二個.

舊 08-16-10, 10:50 AM   #5
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
當係比一次學費
好好記得今次教訓

舊 08-16-10, 10:52 AM   #6
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
同樣地, 唔知你衰乜
但係如果係性格上/習慣上既問題
話哂你都成十幾廿歲人 (可能再老d?!)
要改都唔係一時三刻
又, 如果係 "為人" 而改的話, 先假設呢d都係一d壞習慣/唔好既性格等等
你都未必係真係改得到 ._."

再說, 家陣都未必係岩既timing o係埋一齊
係你既就係你, 唔係你既就唔你架啦
如果真係有咁既緣份, 第時都會有機會o係返埋一齊

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 03:44 PM   #7
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
有缺陷才會變得完美,向前看吧~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 05:31 PM   #8
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: irismong 查看文章
再說, 家陣都未必係岩既timing o係埋一齊
係你既就係你, 唔係你既就唔你架啦
如果真係有咁既緣份, 第時都會有機會o係返埋一齊
我成日覺得最後一句只是用作安慰......
樓主請為未來作好準備吧。

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 06:27 PM   #9
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
我只會講放下,吸取經驗然後重新開始啦。

舊 08-16-10, 07:13 PM   #10
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: funnyfun 查看文章
然後壤成現在的地步, 幾經我努力挽回先保持番朋友關係 (佢當初好決絕話以後唔好見)

我唔知佢尼半年會發生咩事, 會有咩轉變, 重會唔會記得我...
除左要完全戒掉我犯的錯..我重應唔應繼續連絡佢等佢唔好忘記我?
佢最後一個EMAIL說一直都在相信我, 這段時間也可找她...
但半年唔長唔短...我真的好怕, 這半年她會有什麼轉變...索性放棄我..真的很怕
你將呢番說話同佢講一片...好快會有結果...

ps.
女人死心...係好決絕

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 07:37 PM   #11
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
你將呢番說話同佢講一片...好快會有結果...

ps.
女人死心...係好決絕
哀莫大於心死。

所以,好好檢視之前不足之處,將來好好補強,重新上路,倒未嘗不是一件好事。

加油吧!

舊 08-16-10, 07:44 PM   #12
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:

後知後覺

紅字係女性最大既耐性同最討厭既野
有d女仔,你犯一次錯就唔會再比機會你

好心有既話就珍惜啦,失去果時後悔真的會太遲

當一次經驗吧,吸收左之後,請下次不要再犯了,不是每個女性都鐘意比機會人的
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 10:22 PM   #13
Avelcain
Game Master

原來分手的感覺是咁痛, 我現在終於感受到了
對不起, 我真的瀟灑不起......................................
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-10, 12:32 AM   #14
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
人就係咁...永遠都係冇左先會後悔先會珍惜..
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-10, 01:21 AM   #15
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
原來分手的感覺是咁痛, 我現在終於感受到了
對不起, 我真的瀟灑不起......................................
只有失去過...
下一次就會懂珍惜...

加油!
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-10, 12:16 PM   #16
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
唔知你衰咩...
不過努力改好你之前所衰既野吧.

行動出來比佢知道你有心有實際行動改過
男人衰o既野,來來去去咪個幾樣
樓主冇得後悔,我好多年前都好似你咁,但事隔多年後,
諗返自己都覺得好笑,呢家只會珍惜還在身邊的人,
唔諗咁多了~

舊 09-06-10, 02:27 PM   #17
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
你都仲有d...俾埋機會你都唔識珍惜

我連機會都冇
到依家都唔明點解會俾人飛
將整件事同朋友傾..朋友都話不明所以

不過已經唔再深究落去
回憶已被backup...等洗機中

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-10, 11:11 PM   #18
baby仔
Insane Gamer
GeeGee獸

註冊日期: Mar 2010
PSN  IDreyrey
= =有咩人唔會係咁呢樓主....
樓主要諗下 係咪痛過先知 要珍惜 錯過先知 自己想點?

主力隊長︰暗埃,勝負師,火/冰/暗赫拉,石川,火埃,大國主,木和神
隊員︰五色奶子,大魔王,濕婆,黎明天使神
尋找大量各埃及神、木和神、大國主、麒麟~隊友~
baby仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-10, 11:16 PM   #19
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
講到機會…被飛既人好當然會沈溺嚮負面感情覺得係某一方(自己或對方)錯哂,
所謂「畀機會」往往係雙方面既,除非客觀睇番轉頭,都覺自己都真係衰到貼地啦
當然衰偷食花心就真係抵死啦

舊 09-09-10, 02:12 AM   #20
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
其實你錯D乜, 衰D乜, 唔止影響到你有冇得返轉頭
最重要係, 關係到果D錯事到底改唔改到....

好似我咁,有好多生活小事會唔記得左, 冇手尾,
思考時會好似失聰咁, 理唔到周圍發生緊咩事,
有時真係控制唔到,
我直情唔敢應承女朋友會改好呢樣野佢...

當然有D野, 只要控制自己唔做就得既野, 我覺得就真係唔難

舊 09-10-10, 12:23 PM   #21
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
我成日覺得最後一句只是用作安慰......
樓主請為未來作好準備吧。
真係有咁既緣份係真係可以O係返埋一齊
我朋友個阿哥個CASE應該都係咁
同女友中間分左手, 隔左好多年之後一齊返, 家陣結埋婚
不知幾開心

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-10, 05:05 PM   #22
Avelcain
Game Master

引用:
作者: irismong 查看文章
真係有咁既緣份係真係可以O係返埋一齊
我朋友個阿哥個CASE應該都係咁
同女友中間分左手, 隔左好多年之後一齊返, 家陣結埋婚