Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-08-08, 03:50 AM   #1
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
[又係我]終於出左街

之前開過post問過
話會約佢的
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=182201

過左成幾個星期先約到佢
我係msn會提起出街或睇戲既問題
但係佢就成日無視我.... (煩?各位遇到咁既情況會點做?)

BUT

約左佢今日放工見面
今次我好積極地搵話題,又寸黎寸去咁
之前搭車講野都好少句...
今次,全程都算有講有笑啦

今次一齊行街,我覺得佢對我既感覺係--------朋友
我認為,一個對某個男仔有好感既女仔
行街既時候既氣氛唔會咁(我又唔知點講出黎....sorry )
如果佢對你有好感既女仔,係行動言行都會嗲下你(我覺得)
但係佢同我一齊行個陣....我真係feel唔到佢對我係咪有好感
佢今年俾我既感覺係俾上2年冷淡左好多好多
時間令佢既感覺沖淡? 定係
根本就係我自作多情@@?
佢既冷淡,令到我打消左我想進一步明示既念頭

對我黎講今日係我失敗既一日 R.I.P

另外,如果一個女仔又好主動想約你出街(又係好耐冇見,唔係上面講緊o個個女仔)
但佢有男朋友,而佢又有表示對你有好感
你地會有咩睇法?

----------------------------------------題外話------------------------------------------------------
GAF D人真係比起某Dforum既人善良好多
好肯解答人,比著係第度就俾人鬧到呀媽都唔認得
多謝大家
239893726 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 09:17 AM   #2
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
1. 我覺得試下都無妨, 大部份人都係由朋友開始, 但要識止蝕

2. 個女仔有bf仲成日搵你, 多數都係收兵, 可以無視....除非你對佢有野+佢同bf已經出現問題

p.s. 人地媽你可能係教你野, 不過亦有人為媽而媽

舊 12-08-08, 10:22 AM   #3
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
1.可能佢只當<關係要好的朋友>,可以睇定d先

2.如果有呢類型出現,我相信佢& bf都差唔多,不過我亦唔會揀佢,只當朋友

3.我大約都知係邊個forum...教人 + 媽人都有...睇下遇到邊種

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 11:51 AM   #4
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
前者咁就唔太適宜去馬住喇~ 停一停先吧~
高女仔最大忌係去得太快~ chur 得太恆~~~
橡筋拉得緊都彈得痛扯得斷啦~ 慢慢黎吧~

後者... 我個人建議唔好試... 盡量唔好有希望...
我親身試過~ 唔湯唔水咁~ 佢又唔捨得甩個男朋友~
又要吊住我~ 不過佢又無要我為佢做d 咩~ 所以又唔似收兵~
不過呢種關係比曖昧更痛苦~~~ 三思三思啊!

好彩我拎返隻腳出黎之後依家到佢後悔~ /

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-08, 07:19 PM   #5
Eking

註冊日期: Feb 2006
俾d衝擊佢, 同佢講"我地一齊好唔好 ..... " 等佢醒下, 然後講 "講下o者 XD"
你要俾條線人地扯, 佢先會上釣

舊 12-09-08, 08:18 AM   #6
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
樓上你咁嚇個女仔...似自爆多d wor ...

追女仔都係睇清楚好d...
男人通常都係衝動累事 ...
而家按兵不動...唔咁刻意仲好...(無期待)

嘿...小心有男朋友哥個搵水抱...
做朋友好喇...

[賣廣告]GAF當然好啦...如果唔係點會日日尼 ...[賣廣告]

此篇文章於 12-09-08 08:21 AM 被 KAGA08 編輯。
KAGA08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 10:46 PM   #7
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢今年俾我既感覺係俾上2年冷淡左好多好多
時間令佢既感覺沖淡? 定係
根本就係我自作多情@@?
佢既冷淡,令到我打消左我想進一步明示既念頭
2 years ??
you wasted too much time

舊 12-09-08, 11:01 PM   #8
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: KAGA08 查看文章
樓上你咁嚇個女仔...似自爆多d wor ...

追女仔都係睇清楚好d...
男人通常都係衝動累事 ...
而家按兵不動...唔咁刻意仲好...(無期待)

嘿...小心有男朋友哥個搵水抱...
做朋友好喇...

[賣廣告]GAF當然好啦...如果唔係點會日日尼 ...[賣廣告]
食花生都不錯

gratz

舊 12-10-08, 03:10 PM   #9
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Eking 查看文章
俾d衝擊佢, 同佢講"我地一齊好唔好 ..... " 等佢醒下, 然後講 "講下o者 XD"
講完呢句,往後會很難進攻的說.....
要放線就搞曖昧、搞冷熱之間,就已經很足夠矣~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 02:32 AM   #10

引用:
作者: GimGim 查看文章
2 years ??
you wasted too much time
我2年都係外國
舊 12-11-08, 02:45 AM   #11
onepiecek
Junior Member
夢想家

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 239893726 查看文章
之前開過post問過
話會約佢的
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=182201

今次一齊行街,我覺得佢對我既感覺係--------朋友
我認為,一個對某個男仔有好感既女仔
行街既時候既氣氛唔會咁(我又唔知點講出黎....sorry )
如果佢對你有好感既女仔,係行動言行都會嗲下你(我覺得)
但係佢同我一齊行個陣....我真係feel唔到佢對我係咪有好感
...

feel 真係好重要呀 唔可以夾硬黎
或者未習慣 出多幾次街先再決定好d
onepiecek 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 05:34 PM   #12
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
=抽水=
你未見過GAF班人粉真面目者~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 05:43 PM   #13
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
招募觀音兵囉

引用:

另外,如果一個女仔又好主動想約你出街(又係好耐冇見,唔係上面講緊o個個女仔)
但佢有男朋友,而佢又有表示對你有好感
你地會有咩睇法?
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 07:24 PM   #14
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: Eking 查看文章
呢種方式我buy

上線,繼續
否則,byebye

夠直接

舊 12-12-08, 02:44 AM   #15

明天要和水泡女出街~看看佢有何企圖@@
舊 12-12-08, 09:30 AM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
明天要和水泡女出街~看看佢有何企圖@@
自自然然咁就得~ 唔駛太刻意做D 咩~~~
正所謂「講者無心, 聽者有意」
你一舉一動如果有咩唔同~ 對方一定睇得出~~~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-08, 08:56 PM   #17
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
樓主仲未報告既
唔通已經
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-08, 08:57 PM   #18
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
樓主仲未報告既
唔通已經

我d花生

舊 12-16-08, 01:40 AM   #19

唔好意思~呢幾日唔得閒...
同水泡女出街都已經係上個禮拜lu...@@
只係hea左1個半鐘~都只係多數回憶以前有幾fd
都冇乜咩曖昧之類既感覺~

而好感女則零進展~
因要上班...我嘗試約佢christmas~佢話呢月都唔想出街,睇下點咁
又話掛住佢ex~(佢ex之前背住佢一腳踏兩船)
見佢仲掛住ex..就有點卻步了
看來lonely christmas 是逃不掉了

而今日就同另外一個女仔出街~佢又拖多件我唔識既
在此我發泄d野

約2:00,佢話12:00p.m morning call我(12:00都叫morning call@@)
佢一點先打黎~用寸既語氣話我: 叫你唔好咁遲訓架啦!!唔好遲呀!! cut線~! <算
我就啦啦聲搞掂換好衫出門口~15分鐘前到~
我就自己行下唔想好似催佢咁~2:15打俾佢
"你咁快乜呀?我未出門口wor~你等下我地啦!!" cut線again <都算
3:15 佢地到~打俾我
"係邊呀?我地係朗X方,行過黎啦"
"好呀~我行過...."
再cut
我行到去打俾佢
"係邊呀?邊等呀?最低層?我鬼知點落!!得啦!!(用極唔鋸語氣)"再cut

成程我都行得好唔開心~
是我小氣?還是什麼?
舊 12-16-08, 02:57 AM   #20
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
唔好意思~呢幾日唔得閒...
同水泡女出街都已經係上個禮拜lu...@@
只係hea左1個半鐘~都只係多數回憶以前有幾fd
都冇乜咩曖昧之類既感覺~

而好感女則零進展~
因要上班...我嘗試約佢christmas~佢話呢月都唔想出街,睇下點咁

而今日就同另外一個女仔出街~佢又拖多件我唔識既
在此我發泄d野

約2:00,佢話12:00p.m morning call我(12:00都叫morning call@@)
佢一點先打黎~用寸既語氣話我: 叫你唔好咁遲訓架啦!!唔好遲呀!! cut線~! <算
我就啦啦聲搞掂換好衫出門口~15分鐘前到~
我就自己行下唔想好似催佢咁~2:15打俾佢
"你咁快乜呀?我未出門口wor~你等下我地啦!!" cut線again <都算
3:15 佢地到~打俾我
"係邊呀?我地係朗X方,行過黎啦"
"好呀~我行過...."
再cut
我行到去打俾佢
"係邊呀?邊等呀?最低層?我鬼知點落!!得啦!!(用極唔鋸語氣)"再cut

成程我都行得好唔開心~
是我小氣?還是什麼?
如果係朋友既咁對我 我都會發脾氣 連最基本電話禮貌都無算數
我最憎人cut線 仲要遲到真係無得傾
朋友都咁話

舊 12-16-08, 10:04 AM   #21
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
而好感女則零進展~
切記不要被一句說話+眼前既東西打沉自己.....我都係過來人....
未來有好多野發生你係估唔到....即使你今日同佢係朋友,或者聽日可能絕左交..又或者聽日你同佢更加熟落...
一日未到聖誕~你都仲有機會~唔好放棄!

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-08, 11:04 AM   #22
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我諗水泡fd都冇咩野gei, 可能只係同你o岩傾先搵你

你果個遲到fd, 都係算吧啦

舊 12-16-08, 11:36 AM   #23
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
如果christmas約唔到, 咪即係無意思囉......
再說, 都講左話掛住ex, 多數無行
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-08, 10:09 PM   #24

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
切記不要被一句說話+眼前既東西打沉自己.....我都係過來人....
未來有好多野發生你係估唔到....即使你今日同佢係朋友,或者聽日可能絕左交..又或者聽日你同佢更加熟落...
一日未到聖誕~你都仲有機會~唔好放棄!

多謝你呀

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:10 PM

手機版 | APP版