Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-25-13, 12:25 AM   #1851
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
中過兩防,都係凍結石化

舊 08-25-13, 01:04 AM   #1852
benltc0000
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2009
我有個問題
其實要單挑boos個d任務可唔可以簡番易d嘅grad打好似hard打唔羸
改番easy會唔會解唔到
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 01:20 AM   #1853
assy
Game Master

引用:
作者: benltc0000 查看文章
我有個問題
其實要單挑boos個d任務可唔可以簡番易d嘅grad打好似hard打唔羸
改番easy會唔會解唔到
可以set easy 解

舊 08-25-13, 01:36 AM   #1854
benltc0000

引用:
作者: assy 查看文章
可以set easy 解
岩岩任要單挑,set完再單挑個任務都冇解到
之前同fd打要破壞石象阻止蘿莉魔女復活又係咁,破壞完都冇顯示clear

此篇文章於 08-25-13 01:41 AM 被 benltc0000 編輯。
舊 08-25-13, 01:45 AM   #1855
doomgun
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
引用:
作者: benltc0000 查看文章
岩岩任要單挑,set完再單挑個任務都冇解到
之前同fd打要破壞石象阻止蘿莉魔女復活又係咁,破壞完都冇顯示clear
單挑 boss 的任務一定要係酒吧度將自己以外的三個空位都 set 做 "join off" 紅色字的, 無 set 到既話就唔算數

Easy / Normal / Infernal 是但一個難度都解得到。
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 02:09 AM   #1856
assy
Game Master

去酒場set "合流禁止" 先出任
你見中途有npc亂入就無set到

提一提,係集會tick左任先代表接左,無tick做左係唔計的

此篇文章於 08-25-13 02:13 AM 被 assy 編輯。
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 02:31 AM   #1857
benltc0000

引用:
作者: assy 查看文章
去酒場set "合流禁止" 先出任
你見中途有npc亂入就無set到

提一提,係集會tick左任先代表接左,無tick做左係唔計的
單挑方面解決左
聽日再試下阻止魔女復活果個任先
唔該曬咁多位解答
舊 08-25-13, 06:32 PM   #1858
ledjoker
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下三樣點爆咗,基本上三樣都同樣重要,硬要退一樣既大概係背刺可刪。
不過真係唔好講咩精魔先係主砲,其他唔駛用。
世界上真係有好多白癡對紅龍用火彈用旋渦打八爪魚都唔射箭,明明呢D行為唔應該ONLINE做…
可必話人白癡呢!正常人?
ledjoker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-13, 11:03 AM   #1859
doomgun

引用:
作者: wai 查看文章
請問行貨英文版update唔到...解決咗未?
在下最後一次試下重裝是昨天星期一 27 號, 都仲 install 唔到。

我本身係買 PS3 版先, 因為可以一部機4個手制就可以同無機既朋友玩。
但有機既朋友又猛咁叫我買隻 Vita 版連下機, 咁我想買果陣又無晒日文版, 唯有買隻英文版。

點知一買返黎, 日版 update 做 1.01, 但無英文版份, 版本唔同連唔到機。
而家英文版個 update 出左啦, 但只得美水正常 update 到, 行英同我講 error C0-12574-9, 仲係無法同 fd 連機。

家下都打到就快白金盃 / 就快打到厭, 但仲未連到 ........

我覺得自己買左隻 Vita 版真的是浪費了金錢 ...............

此篇文章於 08-27-13 11:00 AM 被 doomgun 編輯。
舊 08-26-13, 04:10 PM   #1860
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ledjoker 查看文章
可必話人白癡呢!正常人?
實話實說而已
基本上在下唔介意同行者行為偏離常軌,不過唔該有返正常打法或以上既成效,唔好出黎淨係強化敵人…

舊 08-26-13, 07:35 PM   #1861
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
用精靈打四分蒼龍差10秒就失敗\/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-13, 07:29 PM   #1862
Echo01

註冊日期: Nov 2012
白金完無晒動力。。。
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 09:53 AM   #1863
doomgun

引用:
作者: Echo01 查看文章
白金完無晒動力。。。
尋晚白金左, 其實唔難, 但真係需要重打太多次, 而且打黎打去都係果九關 ................

花了 93 小時。

此篇文章於 08-28-13 11:56 AM 被 doomgun 編輯。
舊 08-28-13, 11:14 AM   #1864
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: doomgun 查看文章
在下最後一次試下重裝是昨天星期一 27 號, 都仲 install 唔到。

我本身係買 PS3 版先, 因為可以一部機4個手制就可以同無機既朋友玩。
但有機既朋友又猛咁叫我買隻 Vita 版連下機, 咁我想買果陣又無晒日文版, 唯有買隻英文版。

點知一買返黎, 日版 update 做 1.01, 但無英文版份, 版本唔同連唔到機。
而家英文版個 update 出左啦, 但只得美水正常 update 到, 行英同我講 error C0-12574-9, 仲係無法同 fd 連機。

家下都打到就快白金盃 / 就快打到厭, 但仲未連到 ........

我覺得自己買左隻 Vita 版真的是浪費了金錢 ...............
我朋友問人借咗隻水貨美版, update完可以再用行貨繼續玩~ 無辦法中嘅辦法...
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:55 AM   #1865
doomgun

引用:
我朋友問人借咗隻水貨美版, update完可以再用行貨繼續玩~ 無辦法中嘅辦法...
WTF, 咁都得 !?!?!?
舊 08-28-13, 01:49 PM   #1866
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
o尋晚我都用哩個方法UPDATE左。
頭先打去 HK PSN﹐ 重係話“跟進”緊R3 PATCH既問題。

跟進得來﹐ 都無咩人ONLINE啦可能。
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 02:36 PM   #1867
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
其實白金完, 跟手練埋其他角色都仲有樂趣, 因為真係唔同feel, 當然佢出DLC有新角+新MAP就仲好...不過機會少過10% lor

舊 08-28-13, 07:29 PM   #1868
Echo01

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: doomgun 查看文章
尋晚白金左, 其實唔難, 但真係需要重打太多次, 而且打黎打去都係果九關 ................

花了 93 小時。
希望DLC有多D關la,新角色應該就唔會有ga na
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 10:26 AM   #1869
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: KubrickS 查看文章
o尋晚我都用哩個方法UPDATE左。
頭先打去 HK PSN﹐ 重係話“跟進”緊R3 PATCH既問題。

跟進得來﹐ 都無咩人ONLINE啦可能。
http://asia.playstation.com/hk/cht/newsdetail?id=1016

等換game......
wai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 10:27 AM   #1870
sagitis

註冊日期: Feb 2012
我想佢出D玩死人又要有team work 既關
sagitis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 11:21 AM   #1871
doomgun

引用:
我的天 .............
舊 08-29-13, 11:21 AM   #1872
KubrickS

註冊日期: Jul 2006
引用:
Oh God what a gigantic fuck up...
KubrickS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 12:00 PM   #1873
大哥豪

註冊日期: Jan 2008
有冇人一齊分享精靈的心得

玩耐左我覺得火瓶其實無乜用,打boss始終上儲射五連最實際,火瓶發揮不了太大作用,本身箭著地又有衝擊波
威力仲要唔差

另外身上多帶一把加50%攻再加魔傷的武器,玩刀仔玩魔法道具和街上撿的武器
大哥豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-13, 09:22 PM   #1874
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
大BUG:72 o既精魔明明升爆去到lv.10,但係都出唔到排雲掌,只係出到旋渦同玩水花,點先出得番排雲掌?#
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-13, 07:12 AM   #1875
大哥豪

註冊日期: Jan 2008
排雪掌要係間歇泉旁才能出。。實用到最低
淺水波>火球>小龍卷
大哥豪 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 06:46 PM

手機版 | APP版