Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39 79 129  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
pierrekwok 08:27 PM 09-01-14
作者: Irwin:
仮面ライダー剣 :相川 始( 仮面ライダーカリス / ジョーカー)

佢先係?
仲有小Ankh算唔算?雖然佢最後係成功拯救到火野映司等佢唔使變Greeed。
尼路 09:19 PM 09-01-14
蕉爺型到
咁劇情都過到……明唔係俾小朋友睇吧
pierrekwok 09:32 PM 09-01-14
作者: 尼路:
蕉爺型到
咁劇情都過到……明唔係俾小朋友睇吧
超暴走...大破新十年唔敢派便當既傳統, 看來最後要靠黃金果實RESET全世界?
傲蕉到最後升級都係唔使靠人, 傲蕉OL Form一定要出SHF呀
mikemike 10:59 PM 09-01-14

凍檸茶 11:03 AM 09-02-14
個蘋果變成幽靈飛黎飛去,
點爭?
由手機版發出
pierrekwok 12:14 PM 09-02-14
作者: 凍檸茶:
點爭?
由手機版發出
所以最後係阿舞嘅意願做主導,佢到底想交個蘋果俾邊個?
魔璃 12:18 PM 09-02-14
作者: 細路翔:
蕉爺變OL點解霸氣過傻橙第一次過用水果藍咁多
其實劍king式異變好冇實在感
次期Cekehe 12:22 PM 09-02-14
作者: 凍檸茶:
點爭?
由手機版發出
一直無話過要搶,而係等蘋果自己揀,
所以大家打來打去只係為左搏表現......
leungky1 02:15 PM 09-02-14
作者: 次期Cekehe:
一直無話過要搶,而係等蘋果自己揀,
所以大家打來打去只係為左搏表現......
我理解係即使禁果唔知去左邊
森林個力量本身都值得爭

所以其實大家搶緊DJ
gingq7 03:01 PM 09-06-14
蕉爺overlord係成套野最型既人設

而且今集一次過解晒幾條伏線
ai. 09:51 AM 09-07-14
死火,44比唔返我43的沖擊,而且睇完45預告。。。其實直接打快少少去45都得la。
pierrekwok 10:45 AM 09-07-14
作者: ai.:
死火,44比唔返我43的沖擊,而且睇完45預告。。。其實直接打快少少去45都得la。
今集主要作用是清雜兵吧, 可憐鳳蓮大叔又被打臉. 第一集三分天下的局勢都叫解釋番. 其實用埋今集去講明貴虎真係死左仲好啦, 等大家唔使再估估下. 下集又係重溫形態既時候.
有個問題, 紘汰係OVERLORD, 戒斗又係OVERLORD; 點解紘汰個傷口咁耐都好唔番, 但戒斗又好得咁快?
GN00508771 12:02 PM 09-07-14
一個體內有毒素+直接咬

一個經過腰帶呢個媒介非直接地變吧?

下集應該掃埋最後兩個拉打⋯
Irwin 12:12 PM 09-07-14
發燒食藥都係直接打針退燒快過啪丸…

蕉爺係傷口中毒等時間令身體產生抗體(血清?)進化入OL

傻橙係用外置插卡進化入OL,估佢都無直接進化咁快回復啦…
pierrekwok 12:22 PM 09-07-14
作者: GN00508771:
一個體內有毒素+直接咬

一個經過腰帶呢個媒介非直接地變吧?

下集應該掃埋最後兩個拉打⋯
桃姐同埋阿Zack都唔係真係效忠戒斗,佢一定睇得出啦。
GN00508771 03:08 PM 09-07-14
作者: pierrekwok:
桃姐係真心吧....

睇預告發展似

ZACK偷襲成功 打甩蕉爺條腰帶 之後桃姐救駕 相討(條腰帶)
魔璃 08:43 PM 09-07-14

第二話, 用檸檬
pierrekwok 08:48 PM 09-07-14
作者: 魔璃:

第二話, 用檸檬
第三話, 用蜜瓜???
烈海王 08:57 PM 09-07-14
作者: GN00508771:
桃姐係真心吧....

睇預告發展似

ZACK偷襲成功 打甩蕉爺條腰帶 之後桃姐救駕 相討(條腰帶)
維持平成新十年傳統,第二拉打都係畀女溝(除咗仁藤)
亍 ◣ 08:57 PM 09-07-14
智障由頭fail到尾,仲以為最後點都上番2線

榴槤咁樣埋單又係唔知點咁....
GN00508771 09:57 PM 09-07-14
作者: 亍 ◣:
智障由頭fail到尾,仲以為最後點都上番2線

榴槤咁樣埋單又係唔知點咁....
等左咁耐
結果榴槤都係冇強化
leungky1 10:34 PM 09-07-14
最後幾集用哂去淘汰人
係差在會唔會死

榴槤組戲份係幾可惜
好彩嘅係活到最後

兩人決戰比想像中更早有交集
咁樣做多兩集收尾應該都OK

將第一集定為原世界線算係巧妙
不過最後一戰似乎都唔會整番類似嘅戰亂了
Sito 01:45 AM 09-08-14
但今集d對白令我覺得佢地爭女才是最重要目的,黃金果實只係順便
the fool 03:23 AM 09-08-14
原來第一集個情景係咁(雖然覺得有d夾硬,但總算埋左個坑)

榴槤叔果然經驗老到,一早就知蕉有唔妥

真係唔明戒斗點解仲要變做Rider,明明唔使用腰帶都可以變到OL

絃汰到今時今日都仲唔明戒斗諗乜,抵俾人叫傻橙

作者: pierrekwok:
雖然最初應該係想利用戒斗,但聽到桃姐愛的宣言,應該係真心(但好可惜蕉爺心中已有小舞)
(話時話點解今集咁多告白o既?
繼桃姐之後,小舞,戒斗都有愛的宣言(老虛:有名你叫愛的戰士))
Zack會背叛最初真係估唔到(比起自稱智將的栗子好多了)
魔璃 12:22 PM 09-08-14
究竟NEVER GIVE UP條腰帶有冇爛到

鏡頭只系見爛鎖, 榴槤就刻意影哂兩樣爛左比人睇
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39 79 129  ... 最後

返回主題版面