Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73 123  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
紗理占 07:52 PM 08-17-14
仲以為金髮舞係皇妃

我估博士應該打醬居多,呢類玩小手段角色,唔多覺有最終Boss的感覺
leungky1 08:23 PM 08-17-14
竟然最後一部分完哂所有Ovelord嘅功用

原來唔係Loop時間
而係Loop緊全部被入侵種族嘅命運
DJ叫先代持有者「公平」交出果實一部分>先代賦予大部分果實力量俾下一種族女孩->
先代種族被內憂外患殺盡->下一種族爭奪女孩認同得到完整果實->
森林入侵另一都市->下一種族成為先代

如此一來
已經懷疑橙結局會好似某魔法少女咁
亍 ◣ 10:01 PM 08-17-14
太糟糕...榴槤逗人地條劍仔3下/\
Sito 10:23 PM 08-17-14
作者: 紗理占:
仲以為金髮舞係皇妃

我估博士應該打醬居多,呢類玩小手段角色,唔多覺有最終Boss的感覺
金髮舞是未來的舞吧?

黃金果實似乎機制是要先交給一女性再交給下任王?白亞提過是王妃給他果實
leungky1 10:47 PM 08-17-14
作者: Sito:
金髮舞是未來的舞吧?

黃金果實似乎機制是要先交給一女性再交給下任王?白亞提過是王妃給他果實
我覺得唔係機制,而係成件事順理成章咁Loop

王嘅爭奪者,一直都太多了
pierrekwok 11:50 PM 08-17-14
作者: pet3:
其實現在第1件事不是應該回收世界上的植物嗎?
看來傻橙在今集尾聲已被OL力量控制, 睇下集預告佢反而似想將現實世界植物化...
pierrekwok 11:50 PM 08-17-14
作者: leungky1:
我覺得唔係機制,而係成件事順理成章咁Loop

王嘅爭奪者,一直都太多了
OL即係上一代文明?
the fool 04:53 AM 08-18-14
今集好精彩
作者: 滅龍士:
-skip-
王妃條頸鏈仲有咩伏線可以俾?a
我都有D在意,唔通禁果就係係鍊?
另,鴛鴦眼唔通就係暗示禁果持有人o既特徵?
魔璃 12:17 PM 08-18-14
話說個黃金蘋果有限en定系劇組有問題

白王比橙哥斬幾下都冇事但系比翡翠背刺一下就跪低左 ... a
pierrekwok 12:46 PM 08-18-14
作者: 魔璃:
話說個黃金蘋果有限en定系劇組有問題

白王比橙哥斬幾下都冇事但系比翡翠背刺一下就跪低左 ... a
白亞應該晌開打前已經俾左黃金蘋果阿舞, 佢中翡翠伏前已經中左傲蕉一野, 可以解釋為佢顧唔到咁多方面既攻擊掛?
pet3 02:43 PM 08-18-14
作者: pierrekwok:
白亞應該晌開打前已經俾左黃金蘋果阿舞, 佢中翡翠伏前已經中左傲蕉一野, 可以解釋為佢顧唔到咁多方面既攻擊掛?
不是新果比楊丞林
舊果就快用盡(但還是好強)

之後被拔出 當垃圾掉了

之後就變成只是比較強的ol怪
pierrekwok 03:38 PM 08-18-14
不是新果比楊丞林
舊果就快用盡(但還是好強)

之後被拔出 當垃圾掉了

之後就變成只是比較強的ol怪
ic thx
OT一下:王妃有個別表情便很像李思捷扮女人
sohaboss 03:46 PM 08-18-14
暗箭難防(?
但係佢明明直食完傻橙D招都可以自動回復
pet3 04:16 PM 08-18-14
作者: sohaboss:
暗箭難防(?
但係佢明明直食完傻橙D招都可以自動回覆
斬中回復時都無被拔出
sohaboss 04:29 PM 08-18-14
斬中回復時都無被拔出
果個唔係投影?
我以為一早俾左舞
pet3 04:33 PM 08-18-14
作者: sohaboss:
果個唔係投影?
我以為一早俾左舞
舊果未被拔出之前多英勇

被拔後你看看
他在地上無反抗之力
魔璃 05:20 PM 08-18-14
斬中回復時都無被拔出
明明系打左背之後跪低 > 拔

咁即系咩? 無啦啦弱化 ?
pet3 06:18 PM 08-18-14
明明系打左背之後跪低 > 拔

咁即系咩? 無啦啦弱化 ?

咁打背會會心一擊嘛
紗理占 07:39 PM 08-18-14
作者: Sito:
金髮舞是未來的舞吧?

但DJ話金髮舞係"始まりの女"

唔通玩時空loop 梗!?
尼路 08:10 PM 08-18-14
王應該係無得回mp大招放太多,型完無mp就gg吧。
突然覺得neta緊聖經……夏娃將禁果交俾亞當……
不過今集完得幾好睇,不過搞完一大輪最後都係要鬼打鬼,下集黑提退場了吧。
casio 08:14 PM 08-18-14
作者: 尼路:
王應該係無得回mp大招放太多,型完無mp就gg吧。
突然覺得neta緊聖經……夏娃將禁果交俾亞當……
不過今集完得幾好睇,不過搞完一大輪最後都係要鬼打鬼,下集黑提退場了吧。
其實唔止聖經,好多同金蘋果有關神話嘅都係由某女神交俾其他人
尼路 08:25 PM 08-18-14
作者: casio:
其實唔止聖經,好多同金蘋果有關神話嘅都係由某女神交俾其他人
你咁講又好似係,而且多數都無好野……
pierrekwok 10:10 PM 08-18-14
作者: 紗理占:
但DJ話金髮舞係"始まりの女"

唔通玩時空loop 梗!?
雞生蛋,蛋生雞...未來嘅舞知道人類會因為爭禁果而末日,所以回到過去想改變歷史。但次次返到去都失憶(正常嘅舞),DJ作為世界呢個遊戲嘅GM,每次都耍手段令未來舞嘅計劃失敗,從而達到調整世界平衡,或者世界/森林嘅意志係想盡量減少有自由意志嘅物種 - 人類。
魔璃 10:30 AM 08-19-14
其實依家睇落可以去返第一集三分天下個局

感覺上系:
新世界之神 - 傻橙
打倒魔王的RPG勇者 - 笨奈々
人類代表 - ..... 私だ
紗理占 06:42 PM 08-19-14
其實依家睇落可以去返第一集三分天下個局

感覺上系:
新世界之神 - 傻橙
打倒魔王的RPG勇者 - 笨奈々
人類代表 - ..... 私だ
"私だ" 會復活? 咁黑加侖子呢?
由手機版發出
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73 123  ... 最後

返回主題版面